Jump to content

TJS

Jäsenet
  • Viestit

    48
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän TJS kaikki viestit

  1. Tollanen ois tarjolla --> http://www.nettiauto.com/bmw/320/4076292 Voisin vaihtaa miniin. Jos jollakin tekee mieli avoilla, niin otappa yhteyttä- tommi.silvennoinen1 at hotmail.com tai nolnelkuus 876 2143 YV on turhaa, käyn harvoin tällä foorumilla kun tuli classic mini aikoinaan hävitettyä. Tommi Silvennoinen
  2. Otsikon mukainen keltainen mini myynnissä tai vaihdossa. Autoon laitettu keväällä pakoputki, startti, kanteen uudet kumit samalla läpätty venttiilit, eteen uudet iskarit, jarrut käyty taas läpi ja kaiken moista uutta pikku osaa ja viime syksynä joutui uusimaan laturin. Tästä nyt hyväkuntoinen symppis pikku auto seuraavalle lähdössä. Hintana 3800€, mutta käteisostaja voi onnistua tinkimään jonkin verran. Vaihdossa voin ottaa jonkun käyttö auton tai projekti harrasteauton+rahaa jopa neliveto mönkijäkin vois kelvata. Vaihto autossa iso plussa jos sattuu olemaan automaatti vaihtenen ;) Ei muuta kuin ottakaa yhteyttä jos kiinnostaa s-posti: tommi.silvennoinen1@hotmail.com puhu elin: 0468762143 soittaa kannattaa 9-22 välillä kuvia löytyy tuolta --> http://www.aijaa.com/albums.php?album&a=20405 Lataan uudet kuvat kunhan kerkeän. Nettiauto --> http://www.nettiauto.com/mini/one/3222913
  3. TJS

    Startti...

    Onkohan minun startissa mikä mahdollisesti vikana kun joskus se ei lyö päälle. Pyörii kyllä iloisesti, mutta kun pyörii mokoma yksin ilman konetta. Olen aukonut ja puhdistellut sen koko härvelin mutta mokoma siltikkin temppuilee. Mini on vm.1980, ja se pinioni tulee starttia päin kun sitä pyörittää, eikä mene ulospäin niin kuin monessa muussa autossa.
  4. Taisipa omassa otteessa lukea jotta jarruitta 250kg ja jarrullinen 410kg. Ei sinne kauheeta raileria perään saa laittaa.
  5. TJS

    Viikon kuva

    Tulipa otettua tollanen kuva jossain vaiheessa "rehellinen"kuljetus" 8-) http://www.aijaa.com/v.php?i=2923782.jpg
  6. TJS

    Vesi sisään..

    Itsellä oli helmojen hitsauksesta jäänyt reikiä saumoihin sinne palkin alle. Kun helmaan sitten tuli vettä niin se lirisi sinne palkin sisään ja uraa pitkin pois palkin alta. Toinen vaihtoehto on sitten ruostereiät siellä palkin alla.
  7. TJS

    Ääni/vesieristys minissä

    Mitä mattoa laitoit? Minä askartelin siitä folio hässäkästä myös etupyörän kotelot. Illalla pikku hitsaus ja sit pitäis olla aika vesitiivis mini. Täysin tiiviiksi tuota ei taida saada ikinä, mutta minun pikkunen rupee oleen jo lähellä tiivistä ja hiljaista.
  8. TJS

    Ääni/vesieristys minissä

    Nimestä en tiedä muuta kuin, että se on äänieristettä. Putiikki on motonet, ja hinta 14 per pala, joka on noin 1/2 neliötä. Se on sen 1cm paksua, jossa toinen puoli on foliota ja toinen puoli liimapintaa. Itellä ei ole kuin kaksi palaa, mutta se ei riitä sinne tulipeltiin kokonaan, eli kolme palaa riittää hyvinkin jos joku meinaa kans laittaa. Itse joudun hakeen vielä yhden palan, samalla otan lattiaan sitä huopaa jossa oli bitumi toisella puolella. Pitää kokeilla miten se pelaa, niin ei jää vaivaamaan mokoma asia.
  9. TJS

    Ääni/vesieristys minissä

    Kyllä rupes mini hiljeneen, en laittanut sitä bitumieristettä, vaan sellaista foliopintaista 1cm vahvaa liimapintaista äänieristettä. Ostin sen kylläkin muuhun tarkoitukseen, mutta olisi ollut tosi kova homma laittaa sitä bitumia, kun vertaa tuohon jota sai leikattua saksilla eikä tarvinut lämmittää että taipuu yhtään. Harmittaa kun en älynnyt ottaa kuvia, ja nyt on jo pahvit ym. paikoillaan. Oli aika hieno minin etuosa kun kiilsi kuin papin kalju 8-). On se kumma miten paljon voi vaikuttaa tollanen toppaaminen, vauhtikin nousee ihan vahingossa aina liki satasta, kun ei meluvauhdinrajoitin enää pelaa :D. Eikä lattiassa ole edes mitään mattoja/huopaa. Kyllä nyt passaa päästellä pitempiäkin matkoja.
  10. TJS

    Ääni/vesieristys minissä

    Jätetään ne urtsut vaan talonrakennus hommiin, ja pysytään minissä massa linjalla. Sen huomasin tuossa aiemmin kesällä, että rengas ääniä sai jonkinverran pois kun massasin lokasuojat sisältä hyvin. Homman ainoo hankaluus oli puhdistus, joka oli työlästä ja likaista. Harmillista kun iltavuoro niin ei pääse auton kimppuun kun aamuisin ja sitten sen taas tarvii olla ajokunnossa klo 14 mennessä jotta pääsee töihin. Ei kauheena edisty päivässä, vaikka halua olisi tehdä vaikka kuin.
  11. TJS

    Ääni/vesieristys minissä

    Mulla on sitä mekkalaa jo ihan 80Km/h vauhdissakin aika paljon, eikä tuo ees kulje 120 kuin jyrkässä alamäessä ;). Vai katto sen niin kovaääniseksi tekee??? No eipä ois ikinä itelle pälkähtäny tollanen päähän. Motonetissä oli jotain 14 muistaakseni rulla sitä vihertävää huopaa jota lattiassa oli (ainakin mulla). Sit oli tummempaa jossa oli bitumia vielä kerros huovan päällä sitä ajattelin seuraavalla kerralla ostaa, oisin ottanut heti, mutta tuli vasta kotimatkalla mieleen että se ois varmaan paremmin vaimentavaa. Huomenna pitäis alkaa eristeleen tota kopperoa, saas nähä kuin käy, Ainakaan huonommaksi ei voi mennä.
  12. TJS

    Ääni/vesieristys minissä

    En mä siitä painosta niin välitä, sais edes vähän ääni pienemmiksi. Ois kiva kuulla mitä muksut takapenkiltä yrittää sanoa. Isäni veneessä ollaan aikoinaan käytetty myös tuota bitumi pohjaista eristys mattoa, kun siinäkin oli pirskaleen kovat äänet kans. Pitänee kokeilla sitä alkajaisiksi. Gummi matto vois tosiaan olla siihen reikään ihan ok. Pitää "lainata" sitä duunista himpun verran ja kokeilla. Mikähän tosta ministä tekee niin mahottoman kova äänisen sisältä. Kun sillä joku muu ajaa ja ite on ulkopuolella niin ei siinä niin kovat mekkalat ole ulos päin, ihan mukavat pörinät vaan. Voisikohan osa syyllinen olla raitisilmakanavat? Niistähän rengas ja konehuone äänet pääsee aika esteettä sisään?
  13. Olen tässä pitkin kesää tilkkinyt tuota miniäni, jotta vesi pysyisi oikealla puolella ikkunoita ja peltejä. Tuohon vedeneristykseen olen käyttänyt sikaflexiä ja massaa, koska suurin osa vuodoista oli hitsaus saumoissa, läpivienneissä ja ruuvinreijissä. Nyt kun vesi homma on vihdoin hanskassa, niin olisi aika äänen suhteen tehdä jotain. Mitä olette käyttäneet äänieristyksessä siellä tuli/rintapellissä? Ihanko vaan ne alkuperäiset palaset vai onko jokin muu paremmin eristävää vai samaa ainetta isommalle alueelle. Ja mitä siihen mittarin taakse vois laittaa kun sieltä tuntuu tulevan kauheimmat imuäänet sisään.
  14. TJS

    Jumiutunut 850 kone

    Aikanani kuplan kanssa yritin samaa tehdä, mutta purkamaan ja remppaamaan sen koneen joutui. Sen sai helposti pyörimään ja käymäänkin jotenkin, mutta kukaan ei kehtaa ajaa puolen kilometrin sininen tien levyinen savupilvi perässä, en edes minä 8-). Toisaalta mun mini oli seisonut liki 10v eikä sen kanssa ollut mitään ongelmaa kun starttailtiin ex omistajan kanssa sitä tulille. Mutta se ei ollutkaan tietty jumissa ;)
  15. TJS

    SU HS4 säädöt ?

    Laitoin hankintaan (osto ilmoitus) sellasen pellin missä ne vaijerit tulee yläkautta, jos sen sillä sais pelaan mukavasti, niin ajelu ois taas mukavampaa. Luulisi noita jollain virittäjällä jääneen varaston perälle. Jotta ei kun kaikki kaiveleen varastoja 8-) Onkohan tuo mikä mulla on ihan orkkis minin osa, onko jollain tietoa??
  16. Eli pistettäänpä hakuseen sellanen lämpösuoja vai mikä pelti se onkaan johon tulee ne kaasu- ja ryyppyvaijerit sieltä yläkautta kumpainenkin. Ja tietty sen tarvii ehdottomasti olla sopiva vakio imusarjaan ja HS4 kaasariin. Toisekseen jos jollain on jäänyt sellaset pinnapultit (hyvät) joilla se kaasari tulee kiinni imusarjaan niin sellaset ostasin kanssa. Ilmoitella saa joko YV, tommi.silvennoinen1@hotmail.com tai 0405765176
  17. TJS

    SU HS4 säädöt ?

    tässäpäs linkki lupaamaani kuvaan.... http://www.aijaa.com/v.php?i=2609504.jpg Onkos muilla tämänlaisia virityksiä olemassa?
  18. TJS

    SU HS4 säädöt ?

    Taidanpa napata huomenna kuvan omastani niin näet sitten muunlaisen viritelmän ;).
  19. TJS

    SU HS4 säädöt ?

    Räjäytyskuvaa kattelin ja löysin sellasen ainakin missä on vaan yksi vipu, johon tulee yläkautta se kaasuvaijeri ja samaan kiinnikkeeseen se palautusjousi --> http://drcwww.uvt.nl/~bogaard/manual/tuneup/hs4idle.gif Minulla tulee vaijeri erilliseen kiinnikkeeseen ja alapuolelta. Kaasutin on toi --> http://www.sucarb.co.uk/ExplodedImageCl ... ctId=11176 (ainakin toi AUD679 lukee mun kaasuttimessa) Oiskohan sitten vika siinä, että on se erillinen kaasuvaijerin vipu, joka tulee siis sen saman mutterin alle, mutta jousivivun vastakkaiselle puolelle. Toisaalta se vaijeri ei minulla yltäisi yläkautta, eikä siinä pellissä ole kuin yksi paikka vaijerille. http://drcwww.uvt.nl/~bogaard/manual/fuel/hs4typ.gif tuossa kuvassa numero 5 on se mitä minulla ei siinä pellissä ole, vaan se on siellä kaasarin alle yltävässa osassa sitä peltiä. Onko muilla tollanen kuin tossa kuvassa on??
  20. TJS

    SU HS4 säädöt ?

    Mun kaasutin on jumitellut koko minulla olo ajan, kierrokset jää huutamaan noin 1300rpm, kun normaalisti löysää kaasun. Jos taas löysää kaasun niin että poljin läsähtää ylös niin kierrokset tippuu normaaliin. Kierrokset saa laskemaan myös kun hiukan lipsuttelee kaasupoljinta. Olen laittanut kaasariin korjaussarjan jossa oli suunnilleen kaikki uudet osat, myös se kaasuläppä ja akseli. Vikaa etsiessäni huomasin, että kun kiristän sitä läppäakselin päässä olevaa kiristys mutteria jonka takana on myös palautusjousen ja kaasuvaijerin vivut, niin se rupeaa jumittamaan entistä isommille kierroksille. Toisin sanoen , kun kiristää sitä mutteria niin se vetää akselia ulospäin ja väännättää läppää auki. Kun sen taas jättää löysemmälle, että läppä ei jumita, niin sitten vivut jää löysälle ja taas sama homma, kaasu jää hiukan päälle, koska ne vivut pääsee linksahtamaan hieman vinoon. Onkohan tuo kaasari jo kaatiskamaa, vai olenkohan minä kasannut sen jotenkin päin honkia. Tuo oma moka voi olla kyllä todennäköinen, mutta onko muilla samanlaisia onkelmia HS4 kanssa. Olen myös laittanut vahvemman palautus jousen, eikä sillä ollut mitään vaikutusta. Eihän tuo iso vika ole, mutta noloa kun kone mölisee kuin kiimainen mullikka, kun marketin pihasta on lähdössä. Ps. toivottavasti joku ymmärtää mitä yritän selostaa.
  21. TJS

    Minin takakelkan irroitus

    Paikallinen mutteri kauppias oli mukava heppu ja antoi mukaan jos jonkinmoista pulttia ja mutteria. Mitä en tarvinut, palautin takaisin. Olihan aika kamala homma porata sitä pulttia pois. Kestäisköhän tollasessa joku kovempi pultti paremmin, 10,9 tai 12,9. Pitäis kestää vääntää ainakin jonkin verran lujemmin katkeamatta, toisaalta taas jos se katkeaa niin sitten sitä ei ota pois pirukaan. Taidanpa lisätä ajoittaisiin huolto hommiin vielä noiden pulttien herkistelyn+rasvauksen.
  22. TJS

    Minin takakelkan irroitus

    pistänpä tänne vanhaan ketjuun jatkoa... Eli tarttis saada tietoon niiden takakelkan kiinnitys pulttien koko ja kierre ym, mitä niihin nyt liittyykään, yksi katkesi :-[ ja tarttis saada auto kotiinkin. Olen reissussa sillä enkä nyt kerkeis tilaileen mistään niitä pultteja. Jotta jos sais tänne jotain kokoja niin vois ruveta hakeen kaupoista uusia. -T-
  23. Mullakin katsastusmies vaan katteli yleisesti sitä repsikan jalkatilaa, ja tuumasi että täällä sen jossain pitäis olla. Eli ei taida olla niin millin päälle missä se on, kunhan se on jossain helposti luettavassa paikassa.
  24. kirjainten minimi koko on 7mm. Itsellä puuttui kans sieltä jalkatilasta se numero, eikä löytynyt katsastuksessa muualtakaan sitä numeroa. Meistasin sen uudestaan lattiaan ja katsastusmies varmensi sen omalla leimasimellaan. Näin ainakin minun runkonumero tuli uusiksi laitettua. Olisin meistannut sen konehuoneeseen, mutta ei siihen hätään löytynyt mitään sopivaa vastinta meistaukseen, pelti vaan taipui alla. Siksi piti laittaa taas sinne lattiaan. Myöhemmin sen aikaisemman meistauksen sitten löysin takalattiasta kun kaivoin märkiä lattiamattoja pois.
  25. TJS

    Aloittelijan kysymyksiä

    Tarkemmin tutkittuani helmoja en tiedä onko se takana oleva reikä mikään tuuletus reikä. Oisko jollakin linkkiä/tietoa/kuvia missä siellä pitää olla reikä/reikiä, jotta saisin jotain tolkkua tähän helma ropleemaan.
×
×
  • Luo uusi...