Jump to content

tgamini

Jäsenet
  • Viestit

    104
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän tgamini kaikki viestit

  1. Minä vaihdoin aikanaan kaikki ne letkut punos vahvistettuun paineilma/bensa letkuun, on kestänyt sen jälkeen pari kolme vuotta hyvin. Ostin ensin alipaineletkua mutta ei tahdo kestää tuon öljykeräimen kohdalla kun sen sorkat on aika paksut.
  2. Ostaisin vetokoukun. Tiedot myös jos joku on ostanut/tilannut että mistä voisi koukun löytää.
  3. tgamini

    Välys

    Pittää tarkastoo nuo moottorintuet. Ajan kesät talvet näillä pee aska teillä niin voi hyvinkin olla että rupeaa nekin kärsimään. Pari vuotta sitten ylös vaihdoin kumit silloin oli muut kunnossa, eli hyvinkin mahdollista että niissä ois vikaa.
  4. tgamini

    Välys

    Autosta on kuulunut semmonen klunk ääni jo jonkun aikaa, veikkaan että johtuu kun vetari on molemmista päistä aavistuksen väljä. Tämän äänen huomaa välillä liikkeelle lähdettäessä, moottori jarrutuksen jälkeisessä kiihdytyksessä jne. Tuli vaan mieleen kun auton ylös nostin ja rengasta pyöräytin että pitääkö noin suuri liike olla tosiaan ennenkuin toinen pyörä rupeaa liikkumaan mukana, mut kait sitten. Liike on varmaan 10-15 minuutin luokkaa. Ei viittaa mihinkään vaihde, tasauspyörästö juttuun siis tuo välys?
  5. tgamini

    Välys

    Tämmöstä oisin kysynyt kun nostan auton ilmaan ja pyöritän toisesta eturenkaasta niin toinen pyörä lähtee aika viiveellä liikkeelle. Eli pitäskö tuota tapahtua juuri ollenkaan vai?
  6. tgamini

    Moottorilämmitin Miniin

    Jäähdyttäjä tais muuttaa paikkaa vasta -98 mallista -2000. Jiikoolla tais olla Minissä ongelmia letkulämmittimen kanssa ja mulla lohkolämmitin toimii niinkuin pitääkin siitä vois päätellä jotain. Pistäkää nyt ruisku Ministit sitten kommentit noista kun olette ne käytössä testanneet niin saadaan varmuus tähän asiaan. Letku vs lohko = nasta vs kitka ikuinen väittelyn aihe ;D (letku ei kyllä toiminut kunnolla Skoda octaviassa eikä kovin kehuttavasti tuossa Polossakaan ei voi mitään) :'(
  7. tgamini

    Moottorilämmitin Miniin

    Defa 108 käy ja ei ole mulla sekoittanut "boxia"(1995 1,3 spi). Teho on muistaakseni 550 w (pitäs lukea sulla tuossa vastuksen varren muovissa). Laitetaan naputtelemalla öljytikun oikealla puolella olevaan reikään. Öljytikun muovista otin viilalla pikkasen pois ja pystyy tarkastamaan nyt myös öljyn määrän. Letkulämmitintä en laita minä enää yhteenkään autoon tai muihin kulkineisiin jos on saatavilla lohkolämmitin. Etelässä taitaa nuo talvet olla muutenkin lämpösempiä että siellä voi nuo letkusysteemitkin toimia.
  8. tgamini

    Peltiosat?

    Just noita tarkoitin Joukolta ne aikoinaan ostin pelti oli paksua ja muutenkin asialliset pellit. Oli muuten halvat vielä markka aikaan. Helmat 90mk (15€) ja takapelti 110mk noinkos se markka sillon lyhennettiin mk tuntuu kummalle kun rakasta markkaa ei enää ole, tässä yhteydessä sen arvon taas muistaa. Tein muuten aikoinaan Suomen markan muistomerkin kun se juhlallisesti haudattiin ja lehdistöä oli jopa Ruotsistakin. ;) Voi niitä aikoja.... :'(
  9. tgamini

    Peltiosat?

    Minimania ainakin näyttää antavan 59-90 Mineille samat pellit. http://www.minimania.com/home.cfm# Käy ite kattomassa mitä peltejä tarviit ja mitä tuolla sanotaan. Varmaan törmätään tässä kysymyksessä taaaaas tuohon että ei vastaa täysin alkuperäistä jne. mut ite rakennat autosi ja päätät miten pitkälle olet valmis menemään. Entisöitkö vai teetkö auton itsellesi mieleiseksi? Aattelin nyt yrittää auttaa että pääset eteenpäin projektissasi mutta joku joka on laitellut noita vanhempia minejä nii vois varmistaa et onko noissa jotain hälyttäävää eroa muuten jos ei entisöi. Helmat on muistaakseni jossakin mallissa kun tilaa niin umpinaiset eli vesireiät on ummessa pitäs tehdä ne sitten. Kattele noita projekti kuvia mitä muut on tehnyt niin voi auttaa. Vieläkö saa suomessa valmistettuja minin pelti osia jostain? Noin 15 vuotta sitten sai tai sitten myyjä kusetti minua silloin.
  10. tgamini

    Lohkolämmitin

    Defa 108 siellä on nyt paikallaan mutta kun niitä ei enää saa kaupasta. Harmi niille jotka niitä tarvii! :'(
  11. Sori minun moka sekotin Purtsin Vani projektiin sekin Austin 62,siinähän ei tainnu olla tarkoitus tehdä täydellistä entisöintiä vaan auto itselle mieleiseksi.
  12. http://www.netikka.net/harmanruosteenes ... ari_1.html Tarkotatko ihan tommosia sisäkokareita? Mulla on tommoset vanhassa Minissä ollu jo yli 20 vuotta ainakii. ;D
  13. tgamini

    Alipeineputken päät

    On jo valmiina korissa siellä oottamassa mut aattelin kysyä jos noita sais jostain suomesta. :) Ei ole aikaisempaa kokemusta ostaa muualta kun Suomesta mut kait se pitää kokeilla :-[ Ja tietysti tilaan kaikki muutkin noi putket (kaksin kappalein) ja vaihan samointein kun kerta yhden vaihtaa niin samalla noi toisetkin vaan uusiks eihän noi muutkaan enää niin joustaville tunnu noi päät.
  14. tgamini

    Alipeineputken päät

    No on arvokkaita päitä. Haittaako noissa alipaineputkissa jos sen alkuperäisen onnettoman ohuen putken tilalle laittaa pikkasen paksumman putken? Sais varmaan laitettua aivan metritavarana saatavalla alipaineputkella tai bensaletkullakin noi mutkat. Eli ei laittas ollenkaan noita päitä erikseen vaan samaa tavaraa koko matka.
  15. Tietääkö joku saako noita eculle meneviä alipaineputken päitä jostain irtotavarana? 90asteen mutkalla olevia. Mielellään Suomesta. http://www.minispares.com/Product.aspx? ... 025&title=
  16. tgamini

    Lohkolämmitin

    Ja vielä hinta kohdallaan! Ainakin toistaseks ;D
  17. tgamini

    M:Lohkolämmitin

    Moi! Päästä meidät piinasta ja kerro Defan malli joka käy Miniin. Eli se numero siitä varresta ja varmaan paketissakin on jos kerran uusi. ::)
  18. tgamini

    Lohkolämmitin

    Väitteet, joissa kerrotaan, että kylmäkäynnistys pakkasella kuluttaa moottoria satojen tai jopa tuhannen kilsan edestä ei pidä paikkaansa ainakaan, jos koneessa on sisällä talviöljyt. Jos pitäisi paikkaansa, niin oman Minini kone olisi kulunut tähän mennessä ehkä vähintään 350t kilsan verran... Mitähän noilla muuten on ajeltu noita suurimpia kilometrimääriä tuolla maailmalla onko kellään sattunu silmään netissä tai omakohtasta kokemusta. Tuo Jiikoon Mini taitaa olla n.10 000km enemmän ajettu kun minun. Mulla ei ainakaan tuntus olevan vielä mitään hirveetä hätää että olis kulunu kone ihan loppuun. Mitä nyt tuo kytkimen puolen stefa piti vaihtaa mut se oli pikku juttu. 8) Vaihoin 500km sitten 5w50 Rally Formulat ja näyttäs nyt pysyvän sisällä nekin tuon stefan vaihdon jälkeen. Tallissa puhdas lattia, ei tipan tippaa.
  19. tgamini

    Lohkolämmitin

    No eipä ole se mitä hain. Mulla on sen verran kokemusta tuosta letkunvälissä olevasta lämmittimestä että on melkein sama onko se paikallaan vai ei. Kyseessä octavia ja huomaa kovilla pakkasilla että ei ole juuri muuta lämmittänyt kun tuota putkea. En tyrmää niitä muista automerkeistä kun ei ole kokemusta, mutta jos sen veden saisi kiertämään samalla hiljalleen niin asia olisi eri. Periaatehan on sama kun vanhoissa keskuslämmitys kattiloissa mutta vesi ei ilmeisesti kierrä lohkoissa aivan samalla lailla kun putkessa ja pattereissa. Eli koittakeehan katella muös muut jos on lohkolämmitin paikallaan niin toi numero ylös siitä. Mulla on kyllä valmiina suunnitelma väliholkista tuommoiseen bemarin lohkolämmittimeen joka pitäs sorvata jos ei sopivaa lohkolämmitintä muuten löydy. Minä ilmoitan kyllä sen suurin kirjaimin sitten täällä jos jostain satun saamaan Miniin käypäsen lämmittimen ni jos ois apua sitten jollekkin muullekkin.
  20. tgamini

    Lohkolämmitin

    Näkyis noissa lohkolämmittimissä lukevan se koodi siinä muovivarressa? Jos Jiikoo pystyt kattomaan mitä siinä lukisi, vai sattuuko jäämään justiinsa piilon puolelle. Kävin kattomassa tuosta omasta bmw.stä siellä näki selvään 148, 550w defa merkinnät. Se vois olla juuri ylöspäin Minissä tuo teksti paitsi missä kohtaa se muuten on sinun autoon laitettu? Mulla oli vanhassa 1000cc sivulla mut taitaa olla järkevin pistää öljyntarkastuskepin :D oikealla puolella olevaan pakkasropun reikään vai? Onko Mini nyt Kuopiossa Amiskalla huollossa? Asun tässä vajaan 50km päässä kuopiosta meinaan.
  21. tgamini

    Lohkolämmitin

    En löydä tätä aihetta josta oli jo jossakin vaiheessa puhetta eli lohkolämmitin. Muistelen että joku sanoi että Defa 105 ja 108 kävisi Miniin. Nyt on semmoinen ongelma että mikään liike josta olen kysynyt ei ole löytänyt tietoja tuohon 1275 lohkoon käypäsestä lämmittimestä. Jos jollain on 100% tieto käypäsestä lohkolämmittimestä niin ilmoittaa KIITOS!!! pakkanen on jo aamulla ollu -3 astetta. Säälittää tuota kohta käynnistellä kun toi pakkanen vielä tuosta laskee. :'( Jiikoo taitaa ajaa myös talvella onko sulla tietoa mikä lämmitin sulla on?
  22. Saako noita kaikkia antureita vaan varaosaliikkeistä vai mistä niitä olette ostaneet? Onko joku pistänyt valmiiks itelleen antureiden voltit ylös ja mitataanko jotain anturia muulla kun volteilla? Ajattelin että jos mittais jo valmiiks iteltä noi niin olis ehkä helpompi lähteä sitten etsimään vikaa kun noi arvot joskus heittelee jne. Vai? Sanokee joku viisas? ;)
  23. tgamini

    Stefan vaihto

    Stefa vaihdettu. Kaks iltaa meni :o Tuossa on se jarrupääsylinteri/tehostinkin tiellä mut ei tarvii jarruputkia aukoo. Uuden stefan laitto osottautui vaikeimmaksi, oli tehtävä sellainen sisään työnnin :P jolla sai kampiakselin päästä kiristämällä painettua sitten stefan sisään. Nyt toi menee jo illassa jos joskus tarvii uusiks tehä. Kolme alinta pulttia on nyt pois kai se noillakin pysyy/kestää? Ja loppu allepissiminen :))
  24. tgamini

    avolava

    Tuo taiskin olla rakennusporukan pikakiituri joka haki tarvittaessa lisää nauloja, sementtiä jne. Ei ollu huomio liivi vaan lava ;)
  25. tgamini

    avolava

    Tais onnistua...
×
×
  • Luo uusi...