Jump to content

Jakohihna ja turbon hajoaminen


hannus

Recommended Posts

Mini Cooper Clubmanillani (diesel, 2008) ollut rankka kesä: ensin kesäkuussa jakohihna poikki ja pientä tuhoa moottorissa. Sitten heinäkuussa turbo hajosi ja vaihdettiin kunnes sekin hajosi ja vaihdettiin. Viimeksi eilen moottori alkoi jälleen "nykiä", ja pakoputkesta alkoi tupruta savua. Hyviä vinkkejä siitä, mitä seuraavaksi pitäisi tehdä? Voiko jakohihnan katkeamisella ja turbo(je)n hajoamisella olla jtk yhteyttä?

 

Hannus

Link to comment
Share on other sites

Öljyn kierrossa jotain häikkää jos turboja paukkuu tota tahtia.
Minkäslainen "hiukkaskiihdytin" näissä on ja saako auto tarpeeksi pitkiä ajoja tyhjennyspolton aloittamiseksi/tekemiseksi, moni auto saattaa nykiä ja ainakin savuttaa pirusti tyhjennyspolton aikana.

Hiukan ot:na mutta toi start/stop järjestelmä on ainakin bensakoneissa omiaan aikaa myöten tuhoamaan turbon kun sammuttaa moottorin valoihin tullessa ja jos on ajanut juuri motaria pitkään tai muuten hiukan henkevämmin niin ei tee kauheen hyvää sammuttaa konetta ilman viilennyskäyttöä.

Link to comment
Share on other sites

Ei se motarin ajaminenkaan sitä turboa hirveästi lämmitä, kyllä sitä tarttee aika reikä päässä kadulla ajaa että sen oikeasti saa kuumaksi. Lisäksi usein järjestelmässä on sähköinen vesipumppu joka kierrättää turbossa vettä stopin aikana, en tiedä onko Minissä näin.

 

Mutta jos jo pari turbovauriota on ollut pienen ajan sisällä ja nyt mahdollisesti kolmas, niin kannattaisi tarkistaa ne turbon öljyletkut. Meno sekä paluu.

Link to comment
Share on other sites

Kierrättääpä vettä muttei öljyä mikä mielestäni olisi tärkeäpi ettei se kuuma öljy pala kiinni ja ala kerrostumaan turbon öljykanaviin.
Ja aika kuumana ne MINIn turbot käy kun ronskimmin ajaa kun paljon nähnyt (maailmalla) muotonsa menettäneitä skuuppeja ja jopa sulaneita venakoppia.......

Link to comment
Share on other sites

onpa takaisinkutsukamppanjana tietääkseni  paremmin lämpösuojattu öljynpaluuketkukin bensakoneisiin kun originaali ei kestä ja eikö tosta vesipumpustakin ole takaisinkutsu että kuinkakohan monessa ne toimii jos ei ole korjattu tai siitä huolimattakaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 viikkoa myöhemmin...

Kiitos kommenteista!

 

Pikainen päivitys: käytin auton Autokeskuksella tsekattavana, ja kuinkas ollakaan: turbo on jälleen hajalla. Lisäksi kaikenlaista muutakin vikaa löytyi, ja hinta-arvio oli hulppea 5 300 euroa. Jos teetän nämä korjaukset, Clubman on tuottanut reilussa kolmessa kuukaudessa 11 000 euron edestä remonttia (turbo siis hajonnut kolme kertaa). Hyvät neuvot alkaisivat olla kullankalliita . . .

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...