Jump to content

r50 tyhjentää akun


MattiH

Recommended Posts

Mini cooper r50 vm. 2005 hävittää virtaa, vaikkei avain olisi edes virtatulossa. Uusi akku tyhjenee vuorokaudessa, kun autoa ei käytä.

 

Kuskinpuoleisessa lukituksessa oli aikaisemmin vikaa, eikä nuppi suostunut nousemaan ovesta, joten arvelin aloittaa siitä. Vaihdoin uuteen, mutta tyhjentää edelleen.

Arvelin yleensäkin keskuslukituksessa olevan vikaa, sillä autossa saattaa syttyä valot itsestään päälle. Aivan samanlaisesti, kuin napsauttaisi keskuslukituksesta ovet auki. Tai kerran sattumalta havaitsin tuollaista. Myöski aikaisemmin ovet aukeilivat itsestään, vaikka ne napsautti lukkoon. Saattoi mennä 5min, niin ne räpsähtivät auki.

 

Voisiko vika olla jossain yksikössä, joka ohjaa keskuslukitusta? Missä sellainen sijaitsee?

 

Seuraavaksi ajattelin testailla perinteiset soittimet, yms. Toisella foorumilla vastaava vika oli paikallistettu auton vahvistimeen. En ole varma onko tuossa vahvistinta, mutta ainakin cd-vaihtaja on peräkontissa tehdasasennettuna. Kaiuttimet oli ainakin tavalliset, eli ei ainakaan mitään hifipakettia ole.

 

Apuja tarvitaan. Vituttaa, kun molemmat minit on taas rikki.. :D

Link to comment
Share on other sites

Vahvistin taitaa olla vain siinä harman/kardon -paketissa. Ohjaustehostimen pumppukin saattaa jäädä päälle... 

 

Omassa oli/on myös pientä virtavuotoa, tämän hetken paras arvaus on navigaattorin keskusyksikkö/DVD-asema. Mutta se ei kyllä ihan vuorokaudessa syö akkua tyhjäksi.

Link to comment
Share on other sites

Pumppu ei jää päälle. Jäi tossa mun MCS:ssä, niin tiiän miltä kuulostaa. :D No noi poppivehkeet vie ehkä jotain 100-300ma. Mulla täytyy olla laturilta jotkut diodit paskana. Luin aiheesta jostain. Ei oo mitenkään mahdollista muuten, et hukkaa 2-3 ampeeria koko ajan. Siellähän kärrähtäis jokin jo tollasella virrankulutuksella, ku uus akku tyhjenee alle vuorokaudessa. Täytyy repiä laturilta johto irti, ja kattoa auttaako. Jos se sillä korjaantuu, niin uutta laturia pellin alle.

Link to comment
Share on other sites

Jos keskuslukko aukeilee itsekseen, tai sisävalot itekseen syttyvät, kannattaa tarkistaa onko alueella langattomia lähettimiä (langattomat wlan verkot, langaton ovikello, langaton sääasema / lämpötila-anturi sääasemaan yms.)

 

Tiedän tapauksen jossa kodin langattoman verkon tukiasema oli aukaissut ja laittanut lukkoon useita kertoja peräkanaa japanilaisen auton keskuslukon. Tiedän yhden tapauksen jossa P38 Range Roverissa akku meni tyhjäksi kun auton aivot eivät päässeet "nukkumaan" kun ottivat kokoajan vastaan radioteitse signaalia luullen että omistaja se siellä painelee kaukkarin nappeja, vaikka se oli tosiasiassa langattoman lämpötilasensorin radiolähetin lähimaastossa olevassa varastorakennuksessa.

 

Eikä muuten pitkä ole kun oli julkisissa lehdissä juttua jostain asuntoalueen kadulta jossa muutaman omakotitalon autot sekoilivat aina tiettyyn kellonaikaan, ja sekoilut olivat muistaakseni juurikin keskuslukituksen aukeamisia yms. ja viaksi ilmeni erään asukkaan langattoman verkon tukiasema.

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...