Jump to content

Takalasin pyyhin pyyhkii miten sattuu


Jack

Recommended Posts

siinähän se otsikossa.

 

päälle laitettaessa melkein aina pyyhkäisee sen kolme kertaa ja saattaa toimia jonkun aikaa ihan normaalisti, sitten alkaa pysähdellä ihan random asentoihin jatkaakseen siitä taas miten sattuu.

 

Onkos muilla ollut moista vikaa, ja onko moottorin vaihto ainoo korjaus. 

 

Liittimen katottu ja WD-40 sinne ujosti ruiskittu, mutta apu oli näennäinen....

 

Miten muuten se motti irtoaa, kattelin, et takavinkkarin varren irrottaminen ei taida ihan kotikonsteilla onnistua.

Link to comment
Share on other sites

Eihän olisi se "asentotunnistin" kuralla, eli se mikrokytkin, josta menee tappi mekaniikkaan, käytännössä varmaan muovirattaaseen jossa on kolo tätä mikrokytkimen tappia varten. Kun tappi on kolossa, tietää mikrokytkin antaa käskyn että nyt pyyhin on lepoasennossaan. Jos se mikrokytkin on löystynyt, antaa satunnaisesti käskyä releelle tai vastaavalle että nyt pyyhkin on lepoasennossa, ja siksi pysähtyy keskelle lasia.

 

Toinen vaihtoehto: pyyhkimien varsien kiinnitysmutteri löystynyt sen verran että pyyhin pyörii lähes tyhjää aksilan päässä? Tarttuu satunnaisesti booreihin ja siksi pysähtyy mihin sattuu? Meillä oli Clubmanissa toisen takaoven pyyhkimen varsi jonkin verran löystynyt. Ei sitä huomannut juuri mitenkään mutta kerran kun autoa pesin huomasin että mitäs tämä pyyhin näin heiluu tässä aksilan päässä ja kappas vaan mutteri oli löystynyt.

Link to comment
Share on other sites

R53:ssa pyyhkijän varren irrottaminen saattaa vaatia vähän väkivaltaa. Omastani lähti vasta rautasahalla, mutta mulla ei kyllä ollut aikomustakaan laittaa sitä takaisin...

 

Kuulemma reiän poraaminen siihen akselin viereen mahdollisimman pienellä terällä auttaa.

Link to comment
Share on other sites

eei kai noista mutterit ikinä löysty ja vaikka löystyisi nii pysyvät kyllä ilman muttereitaki, niin kuin iigori tuossa mainitsi.. kovaa tuppaavat olemaan kiinni. mut se "kartiopesä" kyllä saattaa haljeta ja sen takia pyöriä tyhjää akselin päällä. ikäviä juttuja  ^-^

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...