Jump to content

Classic minien "väriteemat"


MarkoS

Recommended Posts

Minin maalauttaminen on enemmän vähemmän sovittuna ja nyt pitäisi vielä päästä sopuun itsensä kanssa värityksestä.

 

Kun kyseessä on kuitenkin suhteellisen paljon rahaa vaativa projekti niin olisi mukava säilyttää se optio auton myöhemmästä museoinnista ilman uudelleen maalauttamista tuolloin.

 

Onko jollain antaa vinkkejä mitä erilaisia väriyhdistelmiä mineissä on ollut MkIV vuosina? (tarkemmin -78)

 

 

 

t: MarkoS

Link to comment
Share on other sites

Aivan niin. -70 ja -80 luvullakaan ei ollut kaksiväriyhdistelmiä. Poikkeuksena vain 1989 mallit ROSE, SKY, FLAME ja RACING. Seuraavana vuonna eli 1990 tuli heinäkuussa tehtaalta COOPER SE, CHECKMATE ja COOPER 1300 joissa oli musta tai valkoinen katto.

1978 värivalikoima oli suhteellisen niukka. Suomeen tuli pääasiassa vihreitä Java Green (BLVC208),keltaisia Inca Yellow (BLVC207), punaisia kahta sävyä: Flamenco (BLVC133) ja Vermilion Red (BLVC118), jälkimmäistä ehkä vasta 1979 ja -80. Lisäksi muutama muukin väri, tumman ruskeita ja vaalean ruskeita mutta nuo oli yleisimpiä. Mustan saaminen tilauksestakaan oli vaikeaa vuoden -75 jälkeen. Tiedä miksi..

Link to comment
Share on other sites

Kiitos, Javagreen tuo nykyään on.

 

Pitääkö museoimista silmälläpitäen värin oltava juuri -78 kuten ensirekisteröiminen on tapahtunut vai kelpaako kaikki mitä tuota neloskorimallista on ollut tarjolla?

Suomeenhan ei ymmärtääkseni ole tuotu läheskään kaikkia vaihtoehtoja.

 

Täältä löytyy vaikka mitä värejä: http://www.mini-colours.co.uk/

 

Tuolta löytyy esim, että hopeisia olisi ollut 76/84. http://www.mini-colours.co.uk/colour.php?c=187

Internetin lähdekritiikkiin suhtaudun kuitenkin suhteellisen kriittisesti. ???

 

Tuona aikakautena ralliautojen värityksissä oli kaksivärisiä vaihtoehtoja, esim valkoinen +musta katto ja tietysti tuo punainen + valkoinen katto. Seitsemänkymmentäluvun lopulla oli metalliväritkin

jo käytössä ::)

 

 

Eli jos jollakulla on linkkivinkkiä tarjota otetaan niitä kiitollisena vastaan. Tuo Javagreen kun ei jotenkin "iske" oikealla tavalla ja sisäinen kutina on kaksiväri maalauksen suuntaan vaikka se sitten ääritapauksessa tarkoittaisi museoinnista luopumista. :-\

 

 

 

MarkoS

Link to comment
Share on other sites

No jos kaksivärimaalauksella meinaat katon väristystä valkoiseksi/mustaksi, niin eipä sen uusintamaalaus ole hirmuinen homma korin väriin (sitten jos museokilpiin auton haluaa). Tietty toinen vaihtoehto on maalata koko auto yksväriseksi, ja teippauttaa katto. Nykyiset teipit on niin hyviä että kestää helposti 10vuotta hyvänä harrasteautossa, ja sitten voi teipata taas uusiksi.

 

Toki tuo musta/valkoinen katto ja konepellin raidat oli sen verran yleinen kustomointi aikanaan, että museoinnistakin saattaisi mennä läpi vaikkei tehtaalaisena olisikaan saanut.

Link to comment
Share on other sites

Sorry Ado50. Näitä värejä oli osittain jo 1974-1976 ja 1978 tuli paljon uusia "Face Lift":n myötä kuten tämä yllä mainittu Java Green. Omat vähän uudemmat värikartat saattaa olla työläs löytää, mutta voin yrittää etsiä. Joten skannaanpa sitten kun löydän.

Link to comment
Share on other sites

Löytyi värikarttoja. Kuvan värit oli tarjolla v. 1978-1979 ja osittain sen jälkeekin. Siis koko sortimentti - mukaan lukien Marina, Allegro, Maxi jne. Minejä sai näinä vuosina aika pienellä värivalikoimalla ja se on sitten eri juttu luetella ne. Tehtaan mikrofilmeiltä nekin tiedot löytyy, mutta kiinnostaako ketään...

Kaksivärimaalauksia ei ihan varmasti ollut. Ainoa poikkeus oli Mineissä Belgian Seneffessä kootut Mini Special 1100:set, joissa oli vinyylikatto. Niitä myytiin Euroopassa, mutte ei tuotu Suomeen.

Niin, siinäpä idea vapaasti käytettäväksi...

Hieman muutin värejä. Keltainen ja vihreä nyt ok, mutta harmaa ja moni muu tumma väri muuttui liikaa.. Että tällaista röpellystä.

post-761-13848035876067_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...