Jump to content

Lukot jäätyy


proffa

Recommended Posts

Rupee pikkuhiljaa ahistamaan tämä lukkojen jäätyminen. Viikoittain joutuu sulattelemaan kahvoja. Kysymyksessä ei ole ulkokahvan liipasimen jäätyminen vaan se ettei ovet aukea kun nykii kahvasta. Kahvat vaan nykii tyhjää. Jenkkipalstalta löysin ohjeen lämmittää ulkokahvaa kuumailmapuhaltimella ja lukko rupeaakin hetken päästä toimimaan. Olen voidellut kahvoja ja lukkoja wd-40:sellä useaan kertaan ja se auttaa aina hetken aikaa. Onko uusissa mineissä sama ongelma vielä? Meinasin ostaa uuden minin mutta tää vi....taa sen verran ettei taida tulla kauppoja.

 

Mitä tehdä?

Link to comment
Share on other sites

Kokeile jotakin öljymäisempää kamaa kuin wd40 koska se on melkoista litkua ja valuu nopeasti pois. Joissakin autoissa lukkopesä on kuin viemäri ja ainoo keino on pitää pitkin talvea pikku putelia taskussa minigripissä (jottei takki mene pilalle).

 

Perinteinen lukkoöljy tai aseöljy siis. Jotkut aseöljyt tosin ei ole tarkoitettu talvikäyttöön.

 

Niin ja tiivisteet kannattaa vain puhdistaa hyvin, eikä sotkea mitään silikoneja sinne.

 

Ittelläni oli minin avaimeton systeemi uudessa minissä ja sen ovenkahvojen kanssa ei ainakaan koskaan ollut mitään jäätymis / avautumis ongelmia. Tosin avaimien ja ikkunoiden kanssa sitten niitä harmeja riittikin....

Link to comment
Share on other sites

Mulla oli sama ongelma kerran tuossa vajaa kuukausi sitten. Kauko-ohjaimella oven avasin, rapina kuului, mutta namiskat ei nousseet ylös. Lukossa oli ja pysyi. Ei auennut avaimellakaan, tulos oli sama. Kahva painui alas, mutta ovi oli lukossa. Sen jälkeen en ole juuri ovia lukinnut, jos rosmo vie, vieköön >:( (mä en vaan tajua... kun Mini ei kuitenkaan ole se kaikkein halvin auto, miksi siinä on tällaisia vikoja?!?!?!?)

Link to comment
Share on other sites

Samaa vaivaa on kanssa ja mikä pirullisinta,niin autoon pääsee hyvin sisään ja ulos,kun auto on paikoillaan,mutta ajetaanpa sitten pieni lenkki,niin ovet ei enään aukea ja sieltä ei pääse pihalle.Siihen löytyi sellainen apu,että lasi alas ja pieni läppäsy ulko kahvaan kämmenellä,niin joku siellä sen verran liikahtaa/kolahtaa/tärähtää,niin jopas taas ovet aukee siihen seuraavaan kertaan,kun sillä on ajettu se lenkki.Siihen ei vaikuta edes se,että ovet ovat olleet esim.yön yli lukossa,niin silti pääsee sisälle,mutta ajamisesta se ei tykkää näillä keleillä. :'(

Link to comment
Share on other sites

Juu täällä kans ollut ongelmaa vaimon minissä, joskaan ei sinänsä lukkojen kanssa, jota tää treadi alunperin edustaa. Eli kartanlukijan puoleisen oven kahva ulkoa ei palaudu pakkasella. Myöskään sisältä sitä ei saa auki silloin. Kaukkarilla kyllä menee lukkoon ihan ok ja aukeaa mut nuo kahvat lähinnä temppuilee. SIt ku pakkanen alle -10 niin pelaa hyvin. Laitoin hänelle sisätilanlämppärin, mut ei tuo oo auttanut. Nyt oonkin sit miettinyt et pitäskös tohon vaihtaa noi kahvat. Luin täältä forumilta et 2004-> ei kuulemma ole ongelmia, kun kahva on erilainen. Meitin mini on vm 2001. Onko kellään ideaa mistä kannattas ostaa noi kahvat ja erityisesti et meneekö noi vm 2004 kahvat 2001:een?

Link to comment
Share on other sites

Minin ekat ongelmat iski täälläkin, kun oli 30 astetta pakkasta :)

Akku kuoli ja ei käynnistynyt... sit aamulla tuli huomattua, että kuskin ikkuna oli valunut noin 5cm auki yön aikan?!

 

Nooh... kyllähän sitä tiesi mihin soppaan sitä lusikkansa laittoi, kun tuon hommasi. Päivääkään en ole katunut vaikka pikku ongelmaa löytyykin. Ja eipä tuolla taida olla hauskempia tai yhtä hauskoja etuvetoisia markkinoilla muutenkaan :)

 

Niin ja auto oli -04 MCS (ovet sentään toimii hyvin ja niissä ei mitään valitettavaa)

Link to comment
Share on other sites

mitä enempi laittaa lukkosulaa tai jotain rasvoja sen enempi jäätyy,ainoa keino pitää ovet toimivana on sulattaa ja kuivata lukot ja kahvat kunnolla isotöinen juttu mutta sen jälkeen pitäis toimia jos ei ole mekaanista vikaa,näin tehdään muittenkin merkkisten autojen kanssa,ei ole ainoastaan minin ominaisuus :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...