Jump to content

Mirkku

Jäsenet
  • Viestit

    17
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Mirkku kaikki viestit

  1. Mirkku

    R58 Naputus moottorista

    Nyt auto on kasassa. Pajalla olivat olleet diagnoosin kanssa hivenen hätäisiä ja loppulasku oli 1225€ (osat 115€, työtä ihan älyttömästi). Ketju ja sen oheiskilkkeet olivat loppujen lopuksi kuitenkin ehjät ja vaihtoon meni vain tuo venttiilinsäädin, venttiilinkopantiiviste ja laturinhihna. Tuon vian lisäksi tehtiin normi huolto, se siis kattaa osansa tuosta loppulaskusta. Otin jo yhteyttä myös auton myyjäliikkeeseen eilen ennen lopullista tuomiota. Saa nähdä, ottavatko koskaan yhteyttä. Tuskin tulevat vastaan tuossa venttiilin korjauksessa. Hermo ei kestä tuota pelleilyä enää minin kanssa, laitan sen vaihtoon. Ostan jonkun japanilaisen/korealaisen kulkineen, jolla on valovuoden takuu. :-\
  2. Mirkku

    R58 Naputus moottorista

    Kotteroon siis vaihdettiin nuo nostimet ja laturin hihna jo. Ääni kuulemma muuttui, Mutta rikki yhä. Uudelleen romu levälleen ja sitten löytyi vielä tuo jälkimmäinen juttu. Yhteensä koko roska tuon arvioidun 2-3k (Mekonomen) Maahantuojan edustaja otti yhteyttä (Laakkonen). Puhelun jälkeen Laitoin mailia auton myyjäliikkeeseen (kuten täältäkin suositeltiin) koska auto on tuontiauto, suoraan liikkeestä liikkeeseen uutena. odottelen vastausta. Tällaisessa tosin on kuluttajariitalautakunnan päätöksiä jo aiemminkin ja siihen vetosin mailissani. Laakkoselta sanoivat, että aika selvä asia (helppo sanoa, kun ei ole "oma keissi"). Kilkkeiden pitäisi kestää 250-300t km. Korvaus yleensä menee prosenttiperusteisesti. Eli jos autolla olisi ajettu 150t, korvaisivat n. 50% kuluista. Maahantuoja tuskin korvaa mitään, kun ei ole tuonut autoa Suomeen. Seuraavaksi otan yhteyttä varmaan suoraan tuonne kuluttaja-asiamiehelle. Nim. Menee vaihtoon, eikä koskaan enää Miniä.
  3. Mirkku

    R58 Naputus moottorista

    Jahas. Pajalta soittelivat. Ministä on sitten mennyt (myös) nokka-akselin säädinyksikkö (se vanos?). Säädinyksikkö sekä jakoketju vaihdetaan, hintaa 2500-3000€. Odottelen yhä maahantuojan yhteydenottoa. Haluan tosiaan tietää, onko tämä Minin erikoisuus, että ne hajoavat näin vähillä kilometreillä. Auto on siis ollut käytössä koko ajan, eikä ole seisonut parkissa pitkiä aikoja. Tarvitseeko edes mainita, kuinka vihainen olen. Aion olla myös kuluttaja-asiamieheen yhteydessä asian tiimoilta, sillä haluan tietää, mikä on heidän kantansa asiaan.
  4. Mirkku

    R58 Naputus moottorista

    Auto tosiaan on ollut aika vähäisellä käytöllä. Olen pitänyt kuin kukkaa kämmenellä . Ja vaihdattanut ne öljyt kerran vuodessa huollontarpeen lisäksi, koska näin eläkkeellä oleva isäni ohjeisti. En tiedä, mitä tekisin. Vaihtaisinko kokonaan pois vai odottaisinko taas jotain uutta vikaa....
  5. Mirkku

    R58 Naputus moottorista

    Juu. Olen ensimmäinen omistaja. Kunhan saan auton pajalta, kysyn varmaan heidän mielipidettään tuohon kulumiseen, rikkoutumiseen yms. Sitten yhteyttä varmaan kuluttajaneuvojaan. Tuo mini on siis taloutemme toinen auto, sen vuoksi sillä ei tule paljoa ajeltuakaan. On vähän sellainen kauppakassi, loma-auto (kun on cabrio). Ei muuten ole eka kerta, kun hajoaa. Joku moottorin lämpöanturi tms oli hajalla aiemmin, mutta se meni takuuseen. Peruutustutka ei ole toiminut enää ensimmäisen vuoden jälkeen jne. Paskan möivät!
  6. Mirkku

    R58 Naputus moottorista

    Liikkeestä ostettu 3.5.2011. Kilometrejä oli tuolloin mittarissa 16. Aikaa siis kulunut jo sen verran, että tuskin minkään liikkeen vastuuseen menisi enää. Kun saisin jonkinlaista vahvistusta sille, että tämä ei ole normaalia kulumista, laittaisin jyrkempää mailia maahantuojalle. Facebookin kautta jo sinne viestittelinkin, mitään ei ole kuulunut vastaukseksi. Netistä olen hulluna googlaillut "pakonokan venttiilinsäädin" yms, mutta mitään ei oikein löydy. Nyt siis pitää uusia tuo säädin/nostin, venttiilinkotelontiiviste, öljyt, suodattimet ja laturin hihna. Auto on ollut pajalla jo reilun viikon (ruuhkaa) ja ensi viikolla saavat osat ja auton työn alle. Huoh. Ketuttaa.
  7. Mirkku

    R58 Naputus moottorista

    Meikäläisen Cooperista kuului samanlainen ääni moottorista, kuin traktorilla olisi ajanut. Mini vm.2010, otettu käyttöön toukokuussa 2011. Nyt ajettu 51155km ja kaikki huollot teetetty ajallaan. Vein kotteron pajalle. Tuomio: pakonokan 1. sylinterin venttiilinsäädin/nostin viallinen ja laturinhihna melkein poikki. Hintaa tälle abaut 1200€. Kysymys kuuluukin: wtf? Miten tuollainen on voinut mennä rikki noin vähän ajetussa autossa? Onko nuo osat jotenkin kuluvia? Minin maahantuoja ei minulle vastannut mitään, kun asiaa heiltä tiedustelin. Hertsikan Laakkoselta sain aika tympeää palvelua, joten sieltä on turha minun mitään kysellä. :-\
  8. Mirkku

    Varoitusvalo?

    Ja taas syttyi Minin moottorin varoitusvalo. Lisäksi esiintyi kummallista köhimistä ja nykimistä -> Laakkoselle. Vaihtoivat etuakselin(?) jonkun anturin ja taas toimii. ::)
  9. Mirkku

    R57 Cabrio

    Mulla on Cabrio, jolla ajelen kesät talvet. Nyt 9t km ja eka talvi takana. Kun muistaa talven pakkasilla ja lumisateella suojata katon jollain, niin hyvä juttu. Mulla oli sellainen autopressu ja se toimi ihan hyvin. Kattoa en nimittäin uskalla rapsutella lumista ja jäistä puhtaaksi, ettei tule vahinkoa. Talli olisi tietenkin paras vaihtoehto, mutta ei täällä pk-seudulla niitä ole jaettavaksi asti. Auto lämpeni kovillakin pakkasilla ihan kunnolla, enkä jäänyt kertaakaan hankiin sillä kiinni. Hullu tosin kuulin olevani mooonta kertaa, mutta sehän nyt on vain kateellisten panettelua ;D .
  10. Mirkku

    Mini talviautona

    Huojentavaa kuulla, että joku muukin ajelee Minillänsä kesät talvet. Luulin olevani ainoa idiootti ;) . Melko hyvin tuo Cabrio -10 kulki talvellakin. Joka ilta muistin sen peitellä, sillä minulla ei ole autotallia. Pajalla kävi kerran talvella, kun hajosi moottorin lämpötila-anturi (tai jotain).
  11. Mirkku

    Varoitusvalo?

    Olivat Laakkosella vaihtaneet jonkun moottorin lämpöjutskan (anturin, tunnistimen?), koska moottorin lämmöt oli kuulemma nousseet aika reilusti. Vaihtoivat myös öljyt, sillä entisillä oli ajeltu hurjat 8000 km. Saattoi kuulemma vaikuttaa moottorivalon syttymiseen (tän lystin maksoin itse, 180€). Toimiihan tuo nyt ja tuntuu sisäänpäinkin lämpenevän nopeammin kuin aiemmin. Katellaan nyt taas seuraaviin pakkasiin... ???
  12. Mirkku

    Varoitusvalo?

    Hyvähän se on teidän "tyrkätä joku letku jostain jonnekin". ;) Mun tietämys autoista loppuu tankkaamiseen, pissapojan täyttöön ja renkaiden vaihtoon. :(
  13. Mirkku

    Varoitusvalo?

    Vein Hertsikan Laakkoselle raivoa kihisten. Sain vaihtarina BMW X1:n. Korjaavat, koska jotain vikaa löytyi. Huomenna valmis, jolloin saan (kai) tarkemmin tietää, mitä vikaa. ???
  14. Mirkku

    Varoitusvalo?

    ...nyt syttyi taas. Vauhtia oli 12km/h ;D . Ajelin vajaan kilsan, jätin käymään hetkeksi, sammutin ja käynnistin uudelleen. Tämän jälkeen vauhtia alkoi löytymään, mutta valo palaa yhä. Alkaa muuten jo naurattaa, kun muutakaan ei kai voi.... pitääkö mun nyt ihan oikeesti mennä käymään tuolla Autokeskuksella/Laakkosella?!?
  15. Mirkku

    Lukot jäätyy

    Mulla oli sama ongelma kerran tuossa vajaa kuukausi sitten. Kauko-ohjaimella oven avasin, rapina kuului, mutta namiskat ei nousseet ylös. Lukossa oli ja pysyi. Ei auennut avaimellakaan, tulos oli sama. Kahva painui alas, mutta ovi oli lukossa. Sen jälkeen en ole juuri ovia lukinnut, jos rosmo vie, vieköön >:( (mä en vaan tajua... kun Mini ei kuitenkaan ole se kaikkein halvin auto, miksi siinä on tällaisia vikoja?!?!?!?)
  16. Mirkku

    Varoitusvalo?

    Ei syttynyt valo enää uudelleen eilisen aikana. Päätin sitten ajella Minillä parinkymmenen kilsan lenkin eilen iltapäivällä, jotta lämpenisi kone hieman normaalia enemmän (normiajot vajaa 10km/pv). Ei syttyneet valot tänä aamuna, vaikka pakkasta suunnilleen se samainen -15. Vien reppanan lämpimään varastoon koko viikonlopuksi, jospa se siellä kuivahtaisi (mutta meinaa hermo mennä Mineihin jo :( )
  17. Mirkku

    Varoitusvalo?

    Heips... olen uusi Minin omistaja. tai ainakin melkein. Toista Miniä mennään nyt.... (nyt avo-Cooper vm 12/2010). Ekan Minin vaihdoin pois, koska sen varoitusvalot olivat talvella kuin Kontulalaisella parvekkeella jouluvalot. Aina vilkkumassa.... Ajattelin, että jos ostan uuden, siinä ei näitä "vikoja" olisi. Tänä aamuna (pakkasta -15,5) pistin Minin kylmiltään käyntiin (ei tallia, ei lohkolämmitintä :( ), niin syttyi se puolikas keltainen moottorinvalo. Jätin duunin pihaan käyntiin ainakin vartiksi. Sammuttamisen jälkeen meni vartti ja laitoin uudelleen käyntiin ja nyt syttyi kokonaan keltainen moottorinvalo, joka kuitenkin sammui n. 20sek jälkeen. WTF!?!?!? Eikö Minit kestä "pikkupakkasta"?!?!? Onko kellään kokemuksia vai soitanko MiniHelppariin, että hakevat paskansa pois?!?!? Hermo menee! :(
×
×
  • Luo uusi...