Jump to content

MCS 2008 Clubman


Arnold

Recommended Posts

Morjensta

Ongelmia bensan saannin kanssa. Auto sammui täydestä vauhdista ja hinattiin kotipihalle, Aiemmin vaihdettu oikean puolen osat ja korkeapainepumppu, kun ei lähtenyt aamuisin heti käyntiin. Korkeapainepumpun vaihdosta noin kolme viikkoa. Pihalla testasin ja irrotin tankilta tulevan letkun hpfp:lta ei tullut bensaa. Tilasin uuden bensapumpun Hellan 8TF358146821 ja ei vieläkään bensa tule konehuoneeseen asti, jos irrotan konehuoneeseen tulevan putken tankin suodattimen päältä niin bensaa tulee, mutta ei konehuoneeseen asti?. Onko tämä väärä pumppu? Eikö pumpun teho riitä? Jelppiä kiitos.    

Link to comment
Share on other sites

Ei oikeestaan millaistakaan sehän tässä ihmetyttää. Vaihdoin äsken vanhan pumpun takaisin jonka sain pelittämään, mutta sekään ei pumppaa korkeapainepumpulle asti. Otin railin anturin liittimen irti niin yrittää, mutta heti syttyi myös moottorin vikavalo. Voiko olla nokka-akselinasentotunnistin tai se aktiivihiilihässäkkä vaiko se tank air valve?  

Link to comment
Share on other sites

Vielä sellainen että yritin täyttää bensaletkua konehuoneesta, mutta ei täyty vaan lorottaa bensan läpi ilmeisesti pumpulle asti. Pitäisikö jossain olla takaiskuventtiili vai hoitaako tank air valve tämän että aine pysyy putkessa. Molemmissa tankeissa siis uudet osat. Oikean puolen anturi kuitenkin oli jo tulleessaan rikki. Tuli autodocilta sain halvalla palautuskäytännöistä johtuen ja laitoin nippusiteillä anturin kiinni. 

Link to comment
Share on other sites

Aktiivihiili hässäkkä ja tank-air valve eivät ole missään yhteydessä bensalinjaan, niissä kulkee vain bensahöyryt. Aika outo juttu.

Link to comment
Share on other sites

Lueskelin ulkomaan sivustoja ja löysin vastaavaa ongelmaa samoista autoista. He olivat paikallistaneet vian hanttarin jaloissa olevan sulakeboksin sisällä olevaan bensapumpun releeseen, joka on juotettu sulakeboksin "runkoon". Esim. pumppu ei nyt käy vaikka oven avaa eikä kun laittaa virrat päälle vasta sitten kun starttaa. En ole löytänyt pumpun relettä mistään vain sulakkeen, joka on ehjä. Puran seuraavaksi sulakeboksin ja katson mitä löytyy. 

Link to comment
Share on other sites

Sulakeboksi avattu ei silmin nähtävää kärähtämisen jälkiä. Kai se nyt on vaihdettava kun kerran leikkiin ryhdyin🥶. Pari kuvaa pumpun rele (tiettävästi) ja toiselta puolen ulkomaan palstoilla esitetty kärsinyt pinni. Oma näyttää olevan ehkä ok? Yritän löytää vastaavan ja kerron sitten miten kävi.

image.jpeg

20230628_211849.jpg

Link to comment
Share on other sites

Noniin Mini käy taas. Tuli vaihdettua rele, mutta turhaan. Sähköjä tuli mitattua oikein urakalla, mutta lopulta syyksi paljastui uuden suodatinkotelon anturin ohjurin katkeaminen. Elikkä kotelon pohjassa oli reikä ja uuden pumpun paineet karkasi osittain tankkiin. Prime käyttöä en vieläkään huomannut, mutta nyt bensa ainakin pysyy bensalinjassa, Hellan pumppu sopii ja toimii ja oli hieman halvempi kuin muut.  Nämä suodatinkotelot ja tasoanturit ovat melko huonoja kestämään. Onneksi oli vielä vanha tallella niin sain sen tankkiin ja nippusiteillä anturi taas kiinni.   

20230704_195624.jpg

Link to comment
Share on other sites

Miten sulla se on rikki että tasoanturi ei pysy?

Mulla vanhemp korimallia ja toi anturin puoli on rikki niin ettei anturi pysy kiinni. Ei vaan saa itse pohjaa uutena vain pelkkä anturi tai koko roska.

Mietin nyt että saisko sen patentoitua jollain nippuside systeemillä. Ei tullut aijemmin mieleen mutta kun luin sulta niin mietin jos sinne sais porattua reikää tms.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Siinä kotelon pohjassa on sellainen putkimainen ohjain joka pitää tasoanturin paikoillaan. Kyllä anturin saa nippusiteillä kiinni, mutta en ole varma toimiiko bensamittari silloin oikein. Mulla oli vanha kotelo jemmassa, josta tein ruuvin,prikan ja nippusiteiden avulla jonkinlaisen systeemin. Mittari toimii, mutta en tiedä kuinka tarkka on, kun ei olla ajettu sillä kuin tankillinen.  

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...