Jump to content

Rauno

Members
 • Posts

  99
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Rauno

 1. Täällä myös tarve imusarjan takaiskuventtiilille.
 2. ..Otan lehdet, jos sattuisi tulemaan toinen mahdollisuus.
 3. No niinpä.. prikka ajanee asian - Kiitos !
 4. Korjaussarjojen akseleissakin eroja, mittasin kahdesta akselista prikkojen välillä eroa 0.15mm. Sama tulos kun laitoin samaan tukivarteen akselit ja mittasin välyksen. Toisella 0.15 suurempi (ja molemmilla akseleilla aivan liikaa). Tämähän on aivan koneistamon/sorvarin hommia, löytää ensin parhaiten sopivat akseli/tukivarsiparit ja sitten koneistaa ne vielä puolen millin ja allekin välyksille. Ratapeleissä nämä kait tehty tarkasti ja vimosen päälle, vai miten olette...?
 5. jees. Siis akseleita pitää lyhentää, niin sitten prikka pääsee lähemmäksi tukivarren päätyä. Kumpiko lienee helpompi työstää, prikkaan pesä vai akselia lyhyemmäksi. Saattaa olla edullisempaa ostaa uudet tukivarret, kun ei tuttua sorvaria ole.
 6. tämä löytyi netistä: Thrusts and Thrust Faces - Trial fit the Shaft and Thrusts on the bench, nip the Nuts up and check the End Float. Ideally, no more than 0.003" is wanted here, but you could get away with up to 0.005" and I would suggest that as an upper limit. Standard they were 0.002". I have machined a step in to the Thrust Washer for the Shaft the nest into when I've found the End Float excessive. Nyt on sitten ongelma liian suuren välyksen kanssa. Ei ole vehkeitä joilla koneistaisi uraa niihin päätyprikkoihin.. tuo 0.002" on todella pieni välys.
 7. Kiitos Kimi, Mittasin uuden akselin leveydeksi 114,9mm (siltä osalta johon päädyn prikat vastaa). Tukivarsien leveys 114... 114,2mm. Mittailen uudelleen. Tarkoitus kuitenkin lienee että ne isot prikat joissa on voitelu-urat, vastaisivat tukivarren päätyihin?
 8. Kasailen ylätukivarsia ja jonkiverran välystä kts kuva. Siis uusi akseli on pidempi kuin tukivarsi. Onko tähän annettu min- max välystä..? Tv rauno
 9. Rauno

  Tankki.

  tuo minun kuva kännykkäkameralla täyttöaukosta, pienen valonlähteen ujutin sisään.
 10. Rauno

  Tankki.

  Kun aiheessa ollaan, kuinkas onnistuisi tehdä se RH tankki esim. LH romppeista?
 11. Rauno

  Tankki.

  Muistaakseni poistin hartsin tms. jämät tankista bensalla liuottamalla, sitten sitruunalla ruosteet.
 12. Kuvan NOS Smiths taulu. 35€ + pk. Viestillä tavoittaa. Nolla neljä nolla 358 5505.
 13. Ostetaan hyväkuntoinen hydrolastic- jousielementti Morris Mailer - autoon, vasen takapyörä. Jos löytyy hyvät kaikki pyöriin, siis 4kpl, sekin sopii. Laita vaikka viesti tai yv rauno piste teppola ät dnainternet piste net
 14. Trelleborg- renkaista ja takaluukusta YV. Kiitos!
 15. http://www.oulunautomuseo.fi/2013_Rompe ... mainos.pdf
 16. joo täälläkin halutaan ostaa, mieluiten suomiauto :)
 17. Tämmöiselle laiskanpulskealle viikonloppumekaanikolle ei ole mikään vastenmielisempää, kuin purkaa juuri vaivoin kasattu ja entistetty kokonaisuus. Kun saan vehkeet nippuun, en sotke käsiäni enään uusiakseni kuluvia osia, vaan keskityn säätöhommiin. Ja niitä riittääkin melkolailla, säätöhommia ja kaikenlaista pikku tuunaamista. Kaasuttimet, alusta.. kaikenlaista.. Laitteen pitää kulkea mukisematta ohjauspyörän osoittamaan suuntaan, kyetä sporttisempaankin menoon (minin suorituskyvyn rajoissa), eikä meno nykyliikenteessä saa tuottaa ongelmia lämpöjen tai suorituskyvyn tiimoilta. Ja jos kulku ahdistaa, suorituskykyyn löytyy aikakauden mukaisia lääkkeitä. Noissa rasinkihommissa on tullut nähtyä kaikenlaista, toisilla menee viikonloppu varikolla remonttihommissa kun on jäänyt joku markan osa vaihtamatta. Tehty 1000km reissua ja rälläkkä soi koko viikonlopun. Nykyään osaan laskea jo omallekin työlle tuntihintaa. Ihan kaikkeen ei kannata ryhtyä. Esimerkkinä minin bensapumpun panta; viettääkö aikaa vanhan ruosteisen puhdistamisessa ja maksaa sen sinkityksestä(jos ollut galvanoitu?) vai ostaa uusi uusi kympillä http://www.minispares.com/product/Class ... 0to%20shop kun tilaat muutenkin osia.. Vanhalla ukolla loppuu tunnit kesken jos kaiken elvyttää vanhoista ;) Tuota pantaa en ole hankkinut, mutta eipä kannattane vanhaakaan sinkitykseen viedä. Molempi parempi - ja kyllä minäkin vanhoja osia elvyttelen. Liikkuvat on tullut laitettua uutta aikaisemmissa rojekteissa. Ministä nyt ei tiedä vielä...
 18. Tarvetta olisi järkevän hintaiselle 998 -65 Cooperin mittarille. Ellei löydy, on samantekevää vaikka laittaisin Mk2-3 replikamittarin, tai tarramittarin.
 19. Hieno juttu, kiitos :)
 20. huh huh, netti on täynnä cooperia, on ne niin haluttuja. Jos näet hiukan vaivaa, löytyy monella kielellä ;) Mutta aloitapa tästä http://historicrace.fi/cooper.htm Ja sitten hommaat John Parnellin kirjan "Original Cooper ...." Ja sitten, muutaman vuoden näiden koppien kanssa painiskeltuasi huomaat, että Parnellin raamattukaan ei kaikkea tiedä. Tehdas on ollut näppärä sotkemaan eri osia samoissa/ ja eri vuosimalleissa.
 21. Voihan se olla, että jos ruuvi tulee helman paksuimmasta kohdasta läpi (missä helampelti menee heelboardin sisään), niin siinä on sen verran tavaraa että voi kierteen teko onnistuakin. En tiedä mihin reikä tulee, kun ei oo niitä peltejä. Mutta peltiruuvi tuntuisi järkevältä. Joo. Noissa pelleissä on aina tekemistä vaikka ois kuinka Heritagen... mikään ei mene suoraan paikalle. No jaa, takahelma oli/ on huippulaatua.
 22. 14A6616 ja 14A6615 http://minispares.com/product/Classic/S ... o%20search Maksaahan se melkein 7£ / kpl. Tulee niille hinta 35-40€/ pari kotiin toimitettuna, arvelisin. Mutta kannattaa jo tilata samalla muutakin (niinkuin kumitulpat niihin ja tms).
 23. Löytyiskikö niitä peltejä keneltäkään? Ei viittis pikkuostosta englannista, vaikka mielelläänhän ne myy (ja suomiputkat taitavat lomailla).
 24. Ok. Noin se varmaan menee. Kiva jos löydät tehtaan tietoa. Olisikin ollut aika erikoista, että Sparesilla olisi myyty vääränkokoista ruuvia ( väärän pituinen se heidän ruuvi kyllä on). Pitää vielä katella minkänäköinen se oikea pozidrive kanta on.
 25. Oho! ettäkö sama koko ? En näistä mitään ymmärrä, mutta jos lasken niinkuin koulussa opetettiin: 10/32 , eikös se ole 7,94mm ja 3/16 = 4,76 mm ja tämä se helman sivulla näkyvä pultti/ruuvi PMZ308.
×
×
 • Create New...