Jump to content

fabsu

Jäsenet
  • Viestit

    111
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    3

Käyttäjän fabsu kaikki viestit

  1. Todella hieno coupe Mini myynnissä. Täydellinen merkkiliikkeen huoltokirja. Tästä auto alle, jota ei tule joka nurkalla vastaan! Virheetön kunto! Katso kuvat ja ilmoitus > https://www.nettiauto.com/mini/cooper/8739998
  2. fabsu

    R58 Naputus moottorista

    Mullahan oli myös tuo hihna vaihdettu samalla kun tekivät jakopäärempan. Nyt kävi mietityttämään, että olikohan edes jakopäässä vikaa ja onko edes kyseistä remppaa autoon tehty?
  3. fabsu

    R58 Naputus moottorista

    Joo näin muistelin. Toivotaan että saat auton maksutta kuntoon!
  4. fabsu

    R58 Naputus moottorista

    Olikos sulla kummalla tekniikalla, N14 vai N18?
  5. fabsu

    Mini ei lämpene sisältä

    Mikä Mini kyseessä?
  6. fabsu

    R58 Naputus moottorista

    Joo ehdottomasti sinne kuluttajaneuvojalle yhteyttä. Sieltä sain ainakin itse todella asiallista palvelua. Toivotaan että saat ainakin osan rahoista takaisin!
  7. fabsu

    R58 Naputus moottorista

    On kyllä aika kova hinta remontille annettu. Saako kysyä missä antavat tuommoisen hinta-arvion remontille?
  8. fabsu

    R58 Naputus moottorista

    Ostosta on toki jo aikaa. Korvauksen saaminen voi olla vaikeaa, muttei suinkaan mahdotonta. Oletko siis auton ensimmäinen omistaja? Soita kuluttajaneuvojalle ja kysy heidän kantaansa asiasta. Kilometrejä kovin vähän kyllä, harmi jos kukaan ei ota vastuuta.
  9. Saako tuota diffuusoria mistään edukkaasti?
  10. Mutta eikös se sillon mene kovaksi se poljin, jos on unohtanut putken kiinnittää?
  11. fabsu

    R58 Naputus moottorista

    Osaa kyllä. Eli laahainten pitäisi kestää koko auton odotetun eliniän. Oisko joku 300 000 km ;)
  12. Emäntä valittaa, että jarrut tuntuvat tehottomilta. Oliskos se etujarrupalojen vaihdon aika? 43 tkm mittarissa. Kannattaako pistää samalla koko setti uusiksi, eli levyt ja palat? Pieni pykälä jo tuntuu, kun kokeilee levyn reunaa. Minkälaista settiä kannattaa pistää tilalle, vai vaan ihan alkuperäiset?
  13. fabsu

    R58 Naputus moottorista

    Kyllä, osathan on tuossa jakopäässä halpoja. Työtä tuossa kuitenkin on ilmeisesti ihan kivasti. Tietysti hyväähän on että työlle saa kahden vuoden takuun, tekee sitten rempan ei-merkkikorjaamossa tai merkkikorjaamossa. Ihan mukava sitten reklamoida jos alkaa uudestaan naputtamaan tai rohisemaan tuo jakopää. ::)
  14. fabsu

    R58 Naputus moottorista

    Toi 1300 € sisälsi siis työt ja osat. Koko sarja jossa oli myös VANOS pyörä, joka taitaa myös olla kallein yksittäinen osa tuossa jakopässä, orggigsena pelkkä vanos-pyörä oli muistaakseni +300 €. Tuo Laakkosen hinta on siis vaarmaankin 1500 € ilman VANOS pyörää ja 2000 € pyörän kanssa.
  15. fabsu

    R58 Naputus moottorista

    Ennenkuin tiesin ettei tuota korjausta tarvitse itse maksaa, niin kyselin hintoja rempalle. Ei merkkikorjaamo antoi hinnan 1300 € ja Laakkonen antoi karkean hinta-arvion 1500-2000 € jakopäärempalle. Ja voihan se olla, että sinulla sen äänen todellakin antaa se alipainepumppu. Tuohan ei tarvikkeena ( Pierburg ) ole kallis 156 € muistaakseni, jos sen haluaisi vaihtaa vaikka ihan mielenrauhan vuoksi.
  16. fabsu

    R58 Naputus moottorista

    Tämä ääni diagnosoitiin lopulta jakopäästä tulevaksi ääneksi. Auto on nyt Laakkosella ja siihen on tehty jakopään remontti. Autolla ikää siis piakkoin viisi vuotta ja mittarissa n. 43 tkm. Myyjäliikkeen antama takuu on päättynyt vuosi sitten. Kuluttajaneuvojan avustuksella myyjäliike lupasi osallistua kustannuksiin tuossa remontissa. Mistään prosenteista ei ollut kuitenkaan tässä vaiheessa puhetta. Kannattaa siis pitää omista oikeuksistaan kiinni, takuun loppuminen EI päätä myyjän vastuuta. Tarina sai kuitenkin onnellisen lopun! Minin maahantuoja, eli BMW Suomi Oy maksoi remontin 100 %:sesti, eikä siis tarvinnut tuon myyjäliikkeen kanssa alkaa vääntämään, että kuka maksaa ja kuinka paljon. Esimerkillistä toimintaa maahantuojalta!
  17. Mini ja maahantuojan "good will" eivät mahdu samaan lauseeseen. Ylipäätänsä olisi kiva kuulla, onko kukaan saanut mitään goodwillin piiriin näissä Mineissä?
  18. fabsu

    R58 Naputus moottorista

    Juu, juuri näin se menee. Jarrujen pumppaus ei vaikuttanut millään lailla ääneen.
  19. fabsu

    R58 Naputus moottorista

    Joo kokeilin tuon videon vihjettä, että letkun irroittamalla voi testata tuon. Ei mitään vaikutusta ääneen. Tosin yksi tuttu autokorjaaja oli sitä mieltä, ettei tuolla voi mitään testata. Pumppuhan pyörii kokoajan, kun moottori on käynnissä. No tutkimukset jatkuu. Muidenkin Minin omistajien kannattaa tarkkailla kyseisen pumpun toimintaa ja mahdollisia sivuääniä. Myös jos jarruissa on jotain outoa, esim. poljintuntuma on kova, kannattaa viedä samantien korjaamolle. Kyseisen pumpun rikkoontuminen voi aiheuttaa totaalisen konerikon. Suomessa tiedän yhden tapauksen, jossa näin on käynyt. Ulkomaisilta foorumeilta löysin että ainakin Portugalissa ja Briteissä on myös rikkoontunut pumppu ja samalla rikkonut koneen. Lisää tietoa esim hakusanoilla Mini vacuum pump problems.
  20. fabsu

    R58 Naputus moottorista

    Ei tosiaan ravista millään lailla liikkeelle lähdöissä. Vedot on myös hyvin tallella, ettei ainakaan tuntuisi jako olevan pielessä. Yksi epäilyn kohteena oleva asia on myös tuo alipainepumppu. Eikö tämä ole kohtuu samankaltainen ääni > Tänään tuo autosta kuuluva ääni oli ehkä puolet hiljaisempi, mitä eilen. Myöskään moottorin lämpötila ei tunnu vaikuttavan millään lailla tuohon ääneen.
  21. fabsu

    R58 Naputus moottorista

    Jostain 1500 kierroksesta ylöspäin, ääni tuntuu hukkuvan muiden äänten sekaan. Öljyä on koneessa ja öljyt vaihdettu 7000 km sitten. Kytkimen pohjaan painaminen ei vaikuta ääneen. Autolla ajettu 43 tkm.
  22. Nyt olisivat hyvät neuvot kalliit. Mistä tämä videolla kuuluva ääni mahtaa olla peräisin? Kuuluuko jakopäästä? Mitä noita "death rattle" videoita on kuunnellut on niissä ääni hieman erilainen. Pahoittelut kuvanlaadusta, mutta tässä tuo ääni on tärkein. Eli tuo tok tok tok tok tok tok ääni ilmaantui tänään.
  23. fabsu

    R56 Talvirenkaat

    Meillä on tuossa coupessa Hankook ipike rs renkaat koossa 215/45/17. Todella hyvät renkaat kaikilla osa-alueilla. Taitanut testeissäkin menestyä ihan kivasti. Maksoi reilut 400 € sarja.
×
×
  • Luo uusi...