Jump to content

Mini Cooper S R53 takalasin "vesiongelma"


Red Mini

Recommended Posts

Kokeilin takalasin pyyhintä n. kuukausi sitten ja silloin vettä tuli suuttimesta hyvin mutta tänään ei tullut. Ensiksi tietysti tarkistin suuttimen joka ei ollut tukossa myöskään vaseliininipan näköinen nippa josta pesuvesi tulee oli auki. Irroitin sitten moottoritilasta takalasille menevän letkun ja kokeilin avustajan kanssa pumpata ilmaa letkuun fillarinpumpulla .. ilmaa meni vaikeasti .. ahisti jostain .. kokeilin pumpata myös takalasin alla olevasta nipasta ilmaa ja meni helpommin .. kokeilun jälkeen vettä ei kuitenkaan tullut lasille saakka vaikka pumppu toimi hyvällä paineella ( sekin kokeiltiin tietysti ). Mistähän kohtaa kannattaisi vikaa etsiä ?

Link to comment
Share on other sites

Minulla oli aikanaan yhdessä Minissä sama vaiva. Syylliseksi osoittautui tukkeentunut takaiskuventtiili takaluukun sisällä.

siis osa nro 11 tässä kuvassa:

http://minifans.info/parts-catalog/R50/Europe/Cooper-W10/L-N/2002/browse/vehicle_electrical_system/single_parts_for_rear_window_wiper/

Link to comment
Share on other sites

Tutkin tänään töiden jälkeen pesuvesi ongelmaa uudelleen. Avasin takaluukun maskin joka olikin yllättävän helppoa kun kyseessä on Mini siihen meni n. 5 minuuttia. Alta paljastui tietysti pyyhkijän moottori ja letku ym. Irroitin takaiskuventtiilin ja huomasin, että sen voi purkaa .. oli täynnä ruosteista "paskaa". Asennus takaisin ja kokeilu - ei toimi vieläkään. Irroitus moottorista ja kokeilu - vettä tuli reippaasti. Tuke on siis moottorin läpi kulkevassa kanavassa jonne ruiskutin ruosteenirroitinta .. ei auennut ainakaan vielä .. pitää ilmeisesti purkaa moottori ja "rassata" se kunnolla.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 kuukautta myöhemmin...

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...