Jump to content

R50/R53 himmeät Xenon valot ...


karvalakki

Recommended Posts

Ihmettelin, kun uusimmassa hankinnassa xenon valot olivat älyttömän himmeät. Polttimot selvästi paloivat, mutta tallin seinään ei syntynyt minkäänlaista kuviota, niin himmeät valot olivat.

Vinkki: syy löytyi väärin asennetuista polttimoista! Asiaa tutkiskellessani huomasin, että polttimon voi asentaa umpioon noin 97 tavalla väärin, ja yhdellä tavalla oikein. Oikein asennetuilla polttimoilla valoista tuli mallikelpoiset!

Polttimon oikea asennus:

Polttimon asennuksessa täytyy huomioida, että polttimo, kaulus, sytytin ja johto kytketään juuri oikeaan asentoon ja oikeassa järjestyksessä. Siis:

- laita polttimo ensin umpioon oikeaan asentoon. Tässä vaiheessa kaulus ja sytytin vielä pöydällä. Polttimolle löytyy tukeva asento, muistaakseni niin, että se polttimon pykälä on ylöspäin. Huomaa, että se ei mitenkään napsahda kiinni sinne eikä pysy siellä itsekseen vielä tässä vaiheessa.

- Pitele polttimoa paikallaan ja laita kaulus polttimon päälle; tarvitaan kaksi kättä (muttei black'n'dekker). Laita kaulus oikeaan asentoon; sitä pitää kiertää n 30-astetta kiinni-päin, jotta se loksahtaa lukkoon, ja oikeassa asennossa kauluksessa oleva liitin jää lukittumisasennossa alaspäin. Huom: olisi paljon helpompaa laittaa polttimo kaulukseen irrallisena, mutta silloin polttimo ei enää mene oikeaan asentoon umpioon!

- nyt laita sytytin paikalleen. Sama juttu kuin kauluksessa, eli 30-astetta kiinni-päin lukitsee sytyttimen kaulukseen ja oikeassa asennossa lukittuneena sytyttimen suora sivu on alaspäin. Huom: olisi paljon helpompaa laittaa sytytin kiinni irralliseen kaulukseen, mutta silloin kaulus ei mene enää oikeaan asentoon polttimon päälle!

- viimeiseksi laita johto paikalleen. Tämä todellakin täytyy laittaa viimeiseksi, vaikka se olisi helpompi tehdä ennen sytyttimen kiinnittämistä. Tämä siitä syystä, että liittimen työntäminen sytyttimeen kiertää sytyttimessä olevaa lukitusrengasta ja kiinnittää sytyttimien loppullisesti. Jos johdon änkeää kiinni irralliseen sytyttimeen niin sytytin ei enää mene oikeaan asentoon kaulukseen!

Vastaavasti polttimon oikea irroitus:

- irroita ensi johto; tämä vapauttaa myös sytyttimen lukituksen

- kierrä sitten sytytintä auki päin 30-astetta ja irroita.

- kierrä sitten kaulusta 30-astetta ja irroita; varo ettei polttimo tipu lattialle.

 

Link to comment
Share on other sites

Juu, ei tosiaan ollut noin suoraviivainen omassani, joka on loppupään R53:sia. Hyvä video kylläkin!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...