Jump to content

Hydrolastic järjestelmän tyhjennys?


Larry

Recommended Posts

Pohjia pitäisi hitsailla ja uusia, mutta hydroputket tiellä. Voisi tyhjentää järjestelmän ennen rälläköintiä ja hitsaamista. Ja samalla voisi uusia hydroputket yms. 
Mikä olisi järkevin systeemi tyhjentää systeemi siten ettei ole koko paja lattiasta kattoon nesteessä?

nimimerkki: pikkusen kokeilin venttiiliä painaa 😆

Link to comment
Share on other sites

Jos ei ole virallista pumppua käytössä, nosta auto pukeille pyörät ilmaan ja sitten varovasti venttiilit irti. Sitten auto alas pikku hiljaa, pyörä kerrallaan. Sotkua tulee silti.

Link to comment
Share on other sites

Jep, hyvä, kiitos tiedosta. Ei tullut ekana mieleen tuo pumpulla paineen laskeminen pois. Tuossa sainkin aiemmin ohjetta rasvaprässipumpun rakentamiseen mutta työpaikalla olisikin tommonen putkimiehen testipumppu jo valmiina johon voisi teetättää tuon venttiililetkun.  On muutes tuo venttiili/liitin letkun päähän aika kallis, kilohinta kohdillaan. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 viikkoa myöhemmin...

Pumppu hommattu

Pikkusen asian vierestä semmoinen ajatus että voiko noihin hydroiskareihin laittaa jokaiseen oman täyttöventtiliin letkun päähän ja unohtaa putket auton alta? 
Metro/Austin 1300 ja vastaaviin löytyy alla olevia venttiileitä, onko niissä tilavuudeltaan jotenkin erilainen järjestelmä?

NEW-Hydragas-INDIVIDUALISING-Valve-Set-of-4-Metro-034-A-034-Series-ONLY

Link to comment
Share on other sites

Miulla oli aikoinaan kuristimet etujousien letkuissa, oli omasta mielestä parempi ajettava. Pussit pitää olla sit kunnossa, hajoavat helpommin. Kokeile, miten toimii. Painetta en osaa sanoa, mikä ois sopiva.

Link to comment
Share on other sites

Laitoin kokonaan kiinni, toimi kesän hyvin. Syksyllä hajosi toinen pussi edestä, sen jälkeen vaihdoin kumisysteemit.

Link to comment
Share on other sites

Saakos tuolla pumpulla imettyä pussin tyhjäksi ilmasta? Se alkuperäinen pumppu perustuu siihen, että saadaan ilmat pois ja sitten neste tilalle. Ilma sotkee systeemiä.

Link to comment
Share on other sites

Tuota kestävyyttä justiinsa mietin kun niin paljon pienempi piiri. Taidan laittaa valmiit nylonputket päästä päähän niin saa vaihdettua paikoillaan.

En ole tuota koestuspumppua vielä päässyt testaamaan, mutta käsitääkseni vain voi tyhjentää ja lisätä nestettä, ilmaa pitää sitten kikkailla pois venttilin kautta. Viisaammat laittokoot faktat

Link to comment
Share on other sites

Joo, noin kantsii tehdä. Kokeile sitten aluksi pienemmillä paineilla. Miulla se viimesin pussin hajoaminen tapahtui siten, että yhtään nestettä ei tullu ulos, mutta kulma nyykähti. Hajos kai sisältä jotenkin.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 kuukausi myöhemmin...

Tähän vielä kommenttina jos jotain pumppu kiinnostaa niin hommasin tuollaisen valmiin pumpun joka ylempänä kuvassa. Satasen verran maksoi eBayssa, laite + postit. Tarkoitus oli käyttään firman putkimiehen koestuspumppua mutta pelkkä korkeapaineventtii irtonaisena maksaisi 50-60€ + päälle letkun teko joten hommasin kokonaan ikioman. 

Testasin tyhjennystä ja täyttöä ennen lattiahommia ja hyvin tuntui toimivan ja varmasti riittävä laite satunnaiseen käyttöön.

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...