Jump to content

näin ostat minin stockan hulluilta päiviltä


danaterri

Recommended Posts

:)Piti tässä jo aiemmin kirjoittaa oikein tarina mun minin ostosta...

eli kaikki alkoi siitä että isäntä näytti vihreää valoa mun minin ostolle(sitä ennen ajelin kaikenlaisilla romuilla(toyota,josta hajotin koneen vm-90,Ford escort vm 86,ei toiminut millään lailla, saab 96, datsun 120 A yms,yms, ja toki sokerina pohjalla eka oma autoni oli mini vm 69, joka on nyt osina tallissa.

No jokatapauksessa olin myös 100% turvallisuusriski tuolla liikenteessä, sillä en antanut armoa noille "autoille", sekä vihasin tuota esko-vainaata jolla viimeksi ajelin, se kun ei totellut minua millään lailla.

Sitten tuli mainos että Oulun stockmann-auto myy hulluilla päivillä mini oneja, minä sitten soittamaan että myyttekö niitä puhelimessa, itse kun olen Ylöjärveltä. Ihme kyllä se onnistui. Hieman faksailtiin papereita ja soiteltiin. Mini luvattiin toimittaa minulle Tampereen Stockmann-autoon. Ja se tulikin, käytiin sitä siellä katsomassakin. Sittenpä tuli puhelu, että ei onnistu, mini on palannut takaisin Ouluun, sitä ei saakkaan luovuttaa Tampereella, koska piirimyyntilaki kieltää sen, kun taas eräällä toisella liikkeellä on minin piirimyyntioikeus Tampereen seudulla.

Johan alkoi sapettaa. Isäntäkin soitti autokauppiaalleni ja hermoili. Itse ajattelin että on aikamoinen reissu eka mennä junalla Ouluun ja sitten ajaa uudella autolla yksin kotiin, talonrakennus kun oli kriittisesä vaiheessa, eikä oikein ollut aikaa monen päivän retkiin.

Sitten nettiin ja halpalentoja penkomaan.Äh, Tampereelta ei ollut suoria lentoja Ouluun(edullisia).Menipä vaikeaksi. No lopulta kun miljoona eri vaihtoehtoa oli puitu, autokauppias suostui ajamaan auton Jyväskylään, taas faxailtiin, kun piti antaa kirjallinen suostumus siihen,Jyväskylästä jaksan ajaa kotiin yksinkin, tuttu tie, eikä matka ole pitkä.

No junamatka olikin sitten täyttä tuskaa ja odotusta, ja vielä kun VR:n aikataulut tunnetusti eivät pidä paikkaansa,puoli tuntia myöhässä ja asemalla odotti punainen mini taksitolpalla, meinasin haljeta! Ja autokauppias totesi nähdessään minut että; ai se olet sinä?! tiedä sitten oliko se kohteliaisuus vai mikä, mutta hän totesi että äänen perusteella oli kuvitellut minulle pitkän mustan tukan, no tummanruskea lähes musta,melkein sama... Sitten vielä  sanoi että kyllä porukka huomaa kun mini tulee ja vielä kun minä ajan sitä. Mulla meni siinä kohtaa kaikki nää lipevyydet ohi kun odotin että pääsen rattiin,mutta myöhemmin kyllä huvitti.

Kotimatka sujui hyvin, ja naapurit oli kateellisia ;)

mainittakoon että tuo piirimyyntisopimus muuttui viime vuoden lokakuussa niin että autoja saa luovuttaa missä ja miten vain, näin ainakin minulle kerrottiin.

Link to comment
Share on other sites

Kiva että kuitenkin sait hänet loppujen lopuksi kotiin - vaikkakin näköjään vaikeimman kautta!  :)

 

Omani ostin elokuussa Pohojammmaalta ja ajoivat sen Helsinkiin kaupantekoa varten eikä siinä papereita täytellessä kukaan maininnut mistään tällaisesta luovutusongelmasta. En kyllä nyt muista, mikä paikkakunta siinä kauppakirjassa mainitaan enkä tähän hätään nyt tunnu löytävän koko paperia...  :-/

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...