Jump to content

Moottoritilan lämpö


J@ni

Recommended Posts

Moro

Uutena ministinä täytyy kysyä että onko konehuoneen korkea lämpötila ajon jälkeen normaalia vai oire jostain ? Mittari näyttää ihan normaalia lämpöä ja flekti käy useasti. Jäähdyttimessä ja paisuntasäiliössä vettä riittää, termarin kunnosta ei ole tietoa enkä salavalikosta ole vielä katsellut lämpöasteita. 

Autona 2002 mini cooper, onko auto r53? Tästä en ole ollenkaan varma. 

 

Link to comment
Share on other sites

’02 Cooper on mallia R50. Remmiahtimella varustettu samanikäinen Cooper S on R53. R52 taas on avomalli. Joskus ’07 paikkeilla korimalli muuttuu R56/R57.

Kyllähän konetilassa lämmintä on ajon jälkeen. Tuntuuko sinusta että sitä on jotenkin ylenmäärin? 

Tuohon lämpömittariin ei voi luottaa pätkän vertaa, katso vaikka aiempi postaukseni. Mutta jos et aja sillä radalla, eikä nesteet kiehu eikä vähene, ja kabiiniin saa pyydettäessä lämmintä, niin eiköhän kaikki ole jokseenkin riittävän kunnossa. Siitä flektistä on kyllä varmaan ykkösnopeus rikki, jos arvata pitää. Sen saa selville testerillä, ei muuten.

 

Link to comment
Share on other sites

Ok

Tuntui vaan äkkiseltään kovalta lämmöllä, tarvii siltä valikosta vissiin ajon jälkeen katsoa veden lämpöä. 

Lämpöä riitti kyllä kun oli läppäri täysillä. 

Radalle ei ole tarkoitus mennä, vaan ajella lyhyitä siirtymiä ja opettaa lapset ajaan. 

Miten flektiin, onko vastus vaihdettavissa vai isompia osia kerralla menee vaihtoon ja onko edes haittaa jos sitä ei korjaa? 

Link to comment
Share on other sites

Miniltä ei taida saada kuin koko flektiä. Pelican Parts on tehnyt vastukselle oman aftermarket korjausosan: https://www.pelicanparts.com/techarticles/MINI/73-ELEC-Fan_Resistor_Replacement/73-ELEC-Fan_Resistor_Replacement.htm

Näppärä vaihtaa pelkän vastuksen. Netin viisaat kertoo, että alkuperäinen vastus on 0.34ohm. Tehonkesto pitää vastuksella olla kunnossa, tuostahan menee kymmeniä A läpi.

Mutta tokihan se kannattaisi ensin testata. Jos lähistölläsi asuu joku BMW tai Mini harrastaja, niin varmaan löytyy INPA tai ISTA/D, jolla asia hoituu. Tai tokihan sellainen kannattaa hankkia itsellekin 🙂

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...