Jump to content

Mobil Delvac 15W-40 minissä


club75

Recommended Posts

Osittain makuasioita. Liitteenä kuvatus tehtaan manuaalista, jossa suositukset öljyn viskositeetille käyttölämpötilan suhteen. Turbolle vielä erityisesti synteettinen öljy. Urbaani legendahan kertoo ettei Miniin saa missään nimessä laittaa synteettisiä öljyjä...

MPi Minin Saksan manuaali antaa öljyksi 10W-30, en tiedä mitä brittimanuaali asiasta sanoo.

Vanhaan kulahtaneeseen koneeseen 10W-30 takuulla liian notkeaa, vanhoihin masiinoihin paksumpaa. Turbossa käytin 10W-50, 20W-50 ja 10W-60 öljyjä. Eri merkit pelitti eri tavoin. Mobil 1 öljystä kun siirtyi Castrolin RS öljyyn (sittemmin tais olla TWS tai jotain) niin öljynpaineet kuumana nousi lähes 1 bar korkeammaksi.

Öljyn valinta on vähän kuin kusiaispesä, sitä kun sohaisee niin takuulla saa äksöniä aikaiseksi 🙂 Oleellisinta on että jotain öljyä koneesta löytyisi.

Mini öljyt.jpg

Link to comment
Share on other sites

Tuskimpa tuota Teboilia parempaa mikään on, hintakin on kohdallaan. Viskositeettikin on pussihousujen mielestä se "oikea", millä nyt niin tarkasti mitään väliä ole kunhan pysyy kohtuudessa. Kyllä kunnossa oleva Minin moottori toimii ihan SAE40 kuumapään öljyilläkin täydellisesti, radalla virikone vaatii vähän lisäjäähdytystä öljyille. Muistetaan nyt kuitenkin että 0W-50, 5W-50, 10W-50, 15W-50 ja 20W-50 ovat identtisiä viskositeeltiltaan lämpimässä koneessa.

 

Sinkkihän ei ole ainut, eikä edes paras pintapaineenkestoa lisäävä lisäaine, se on vain halvin.

 

Se että öljyä on lattialla ei ole öljyn vika, vaan moottorin tiivisteiden 😄

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...