Jump to content

Cooper R56 vanos exhaust adaptation stop


alistus

Recommended Posts

Moro

 

Meillä alkoi 2007 cooper pitämään kovaa ääntä ja kulutus kasvoi. Vikakoodit ODB:stä lukemalla on vikakoodi "vanos exhaust adaptation stop". Nollasin vikakoodit ja ne tuli heti takaisin. Mistäs vikaa kannattaa etsiä? Netistä luin juttuja jakoketjun venymisestä ja vanos solenoidin likaantumisesta. Mistä mielestänne kannattaa aloittaa onko teillä siitä kokemusta.

 

Kiittäen vinkeistä

 

-Mikko

Link to comment
Share on other sites

Paljon kilometrejä? Jos vielä orggis jakopää,melko varma jakopää-remppa tiedossa...ketju venynyt,kiristin sökö,laahaimista puuttuu muovin palasia yms. Jos jakopää joskus tehty,voisi selvitä halvimmillaan VANOS-solenoidin puhdistuksella/uusimisella. Itse vaihtaisin samassa yhteydessä ketjun kiristimen viimeisimpään versioon. Se on edullinen ja molemmat sijaitsee aivan vierekkäin koneen jakopään puolella/takana.Jos VANOS ratas osoittautuu sököksi, kannattaa myös jakopää uusia....Koklesta löytyy kuvat rattaasta ja solenoidista.

Link to comment
Share on other sites

Autolla on ajettu 140 tuhatta. Mikä on ollut teillä jakopään vaihtoväli? 

 

Putsasin vanos solenoidit niiden herjaaminen loppui ainakaan parin kilometrin testilenkillä ei palautunut. Edelleen polttoaineen kulutus näyttää olevan noin kaksinkertainen normaaliin ja tyhjäkäynti hiukan soutaa. Tilaan nyt sen kiristimen (kun kerran halpa) ja jos se ei auta niin sitten koko jakopään väihto. Mitä jakopää remontti on suunnilleen maksanut?

Link to comment
Share on other sites

Sorry,sulla taitaa olla Normi-cooper,N12 kone? Niistä ei mitään omakohtaista kokemusta,joten en oo varma siitä kiristimen vaihdon hyödystä.N14 koneen jakopää tullut tutuksi varsin hyvin....kannatta tsekata myös koneen lämmöt esim.jollain OBD lukijalla,ettei oo lämpötila anturi sökö ja pitää seosta rikkaalla? Ainakin tuosta N14 moottorista niitä menee!

Link to comment
Share on other sites

Joo se perus cooper... Lämpöanturi on jo aiemmin vaihdettu. Pitää tutkia toi vielä lämpötilat.... Eilen seurasin vanosin arvoja livenä OBD-lukijalla ja näytti arvot vaihtuvan hienosti. Vielä kun tietäisi mitä ne arvot pitäisi olla ;) No tilasin kiristäjän ja vaihdan sen niin on ainakin varmuus siitä.... Pitänee tutkia lisää...

Link to comment
Share on other sites

Joo,ei se kiristäjän vaihto pahasta ole,N14 moottorissa taitaa olla gen.5 versio kiristimestä! Jos se ketju venyy ihan mahdottomasti,tulee todennäköisesti ajoitusherjaa nokka-akseleiden ja kammenkulma antureista....kannattaa myös tsekata ameeeriiikan Mini-foorumia,NAM,sieltä voi löytyä vinkkiä tuon vaivaa....

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...