Jump to content

alistus

Jäsenet
  • Viestit

    30
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän alistus kaikki viestit

  1. Kiitos kaikille avusta, MikaJ seikkaperäisestä selityksestä on paljon apua. Tässä on vielä se ongelma kun auto on kaverin omassa tallissa ja pitää aina sovitella hänen töiden takia milloin sitä autoa pääsee näkemään. Omassa tallissa olisi helpompaa kun voisi helpommin tutkia autoa. Johto tilattu ja nyt pelätään sitten postin lakkoa. Tulppia ei ole vaihdettu, pitää nekin vaihtaa kunhan ehtii.
  2. Kiitos neuvoista. Fuel trap on ollut kokoajan paikoillaan ja nyt vaihdettu uuteen. Lambda on varmaan alkuperäinen. Yritin katsella kaapeleita mutta eipä niitä monella näytä myynnissä olevan. Pitänee jatkaa sellaisen metsästämistä.
  3. Olen tutkinut kaverin miniä ja nyt on sormi suussa ongelmien osalta. Ongelmia on siis 1993 spi mini käynnin kanssa. Kylmänä käy kohtuullisesti, ei ihan normaalisti mutta käy. Lämpöisenä ei oikeastaan käy ollenkaan. Lämpöisenä tasakaasullakkin alkaa pumppaamaan käyntiä kunnes sammuu. Muutaman minuutin odotuksen jälkeen käy taas hetken ja sammuu. Ongelma kuulemma lisääntynyt pikku hiljaa ja nyt sitten ei toimi ollenkaan. Ne pienet ali-imuletkut oli huonot ja ne vaihdettiin -> ei apua. Tulpat oli tosi karstaiset ja mustat joten käynti on todella rikkaalla. Mitä kannattaisi seuraavaksi tutkia? onko kellään päijät-hämeessä testivehjettä tälläiseen laitteeseen? -Mikko A
  4. Tekee Suski kaikki tarvittavat verhoilutyöt soittoa vaan. https://www.varmasauma.fi/
  5. Olisit vaan Ado50 rohkeasti laittanut paremman kuvan tuosta paikasta missä nuo koukut on. Enpä usko että monikaan on nähnyt niin tyylikästä toteutusta hotellihelpotuksesta.
  6. Joo se perus cooper... Lämpöanturi on jo aiemmin vaihdettu. Pitää tutkia toi vielä lämpötilat.... Eilen seurasin vanosin arvoja livenä OBD-lukijalla ja näytti arvot vaihtuvan hienosti. Vielä kun tietäisi mitä ne arvot pitäisi olla ;) No tilasin kiristäjän ja vaihdan sen niin on ainakin varmuus siitä.... Pitänee tutkia lisää...
  7. Autolla on ajettu 140 tuhatta. Mikä on ollut teillä jakopään vaihtoväli? Putsasin vanos solenoidit niiden herjaaminen loppui ainakaan parin kilometrin testilenkillä ei palautunut. Edelleen polttoaineen kulutus näyttää olevan noin kaksinkertainen normaaliin ja tyhjäkäynti hiukan soutaa. Tilaan nyt sen kiristimen (kun kerran halpa) ja jos se ei auta niin sitten koko jakopään väihto. Mitä jakopää remontti on suunnilleen maksanut?
  8. Moro Meillä alkoi 2007 cooper pitämään kovaa ääntä ja kulutus kasvoi. Vikakoodit ODB:stä lukemalla on vikakoodi "vanos exhaust adaptation stop". Nollasin vikakoodit ja ne tuli heti takaisin. Mistäs vikaa kannattaa etsiä? Netistä luin juttuja jakoketjun venymisestä ja vanos solenoidin likaantumisesta. Mistä mielestänne kannattaa aloittaa onko teillä siitä kokemusta. Kiittäen vinkeistä -Mikko
  9. Olisi kiinnostusta kaikkia noita lehtiä kohtaan. Mikäs lehtien hinta on? Oletko tulossa Lahden meettiin tänään? Voisin noutaa ne sinulta sieltä tai sovitaan joku muu tapa hoitaa lehdet minulle. -Mikko Ala-Marttila
  10. Minusta tuntuu että mitään ihan uutta ei rakentelujen osalta kukaan voi enään miniin keksiä. Niin paljon vanhoja minejä on vuosikymmenien aikana rakennettu ja muutettu. Vierastekniikat, levikkeet, laikka-avot, customit, vetotavan muutokset, keskimoottorit, rottalaitteet jne.. on kaikki jo tehty moneen kertaan, joten väkisinkin kaikki rakentelu on vain uudistunut tai muuttunut näkemys jostain toisten tekemistä asioista.Toisaalta olisihan se kiva nähdä jotain ihan uutta ja mullistavaa. Toisaalta sen vielä pitäisi näyttäisi hyvältä eikä väkisin muutetulta. Tuntuu vaan että sellaista ei ole näköpiirissä.
  11. alistus

    Pakkelointi/maalaustyöt

    Joo samaa olen huomannut amerikan poikien ohjelmista, isolla lastalla reilusti kittiä ja sitten isolla metrisellä hioma"laudalla" hiotaan kaikkialta. Tinaa tulee itsekkin käytettyä. Hiukan työläämpähän se on kuin kittaus, mutta mielestäni tuossa kohtaa kannattaa aikaa käyttää.
  12. alistus

    Pakkelointi/maalaustyöt

    En tietenkään tarkoita että kittiä ei tarvitse ollenkaan. Tarkoitan juuri sitä että muodot tehdään jollain muulla kuin kitillä. Mun mielestä 5mm kittiä on todella paljon. Panostamalla peltitöihin pääsee paljon helpommalla kitti/maalaushommien kanssa
  13. alistus

    Pakkelointi/maalaustyöt

    Mun mielestä lasikuitu-kitti ei kuulu ollenkaan autoihin. Jos tuollaista "täytettä" tarvitsee niin on pelti/oikaisutöitä jatkettava. Tarkoitan sitä, että se peltitöiden laatu on oltava sellainen ettei kittiä kulu paljoa. Muodot tehdään pellillä ei kitillä, kitillä tasoitetaan oikaistaan vaan ihan viimeiset pienet lommot/virheet.
  14. Tässä löytyy netistä toiselta keskustelupalstalta tuosta autosta. http://harvelit.proboards.com/thread/674?page=1
  15. alistus

    Museo katsastus

    Kyllä mä ymmärrän mitä toi stenan mies oli sillä lausunnolla tarkoittanut ja miksi hän on sen sanonut. Mielestäni ihan ymmärrettävä lausunto kierrätysfirman mieheltä vaikken ole samaa mieltä hänen kanssaan. Koen itse nykyisen tilanteen aika hyvänä. Eihän noita tilastoja tarvitse tehdä kuin autoista jotka on ollut liikennekäytössä ja/tai niistä on käyttöveroa vuoden aikana maksettu. Mielestäni ei voi olettaa, että kaikilla autoilla jotka on rekisterissä mutta ei ole veroa maksettu olisi ajettu laittomasti. Näiden nykyisten laittomien autojenkin määrä tulee putoamaan liikenteestä huomattavasti, kunhan kaikissa poliisiautoissa on kilpikamerat.
  16. alistus

    Museo katsastus

    En tiedä olenko minä tehnyt jotenkin väärin ton liikennekäytöstä poiston ja käyttöönoton, kun aina siitä on maksu mennyt. Ehdoituksen tarkoitus on kasvattaa tuota summa suureksi jolla liikennekäytöstäpoisto tehdään. Tämän tarkoituksena on luoda verovelkaisia halpoja autoja joita ei kannata korjata ja uudelleen käyttöön ottaa vaan ne menee sen jälkeen romuksi. Pitää ymmärtää että toi romuttaminen on stenan ydinbisnes. Mielestäni just harrasteautorekisteri olisi ratkaisu tohon vääristyneeseen autojen keski-ikä tilasto ongelmaan. Jo muutamat sadat rodit ja vanhat rakennetut autot, joita ei millään saa museorekisteriin pudottaa keski-ikää todella paljon. Monella meistä on sellainen keski-ikää pudottava harrasteauto (tai useita) jolla ajetaan max. muutama tuhat kesässä ja joita ei millään voi luokitella museoautoksi. Nämä autot pudottaa keski-ikää todella paljon. Vale, emävale, tilasto. Kuinka monella meistä on jokapäiväisenä käyttöautona vaikka 25 vuotta vanha auto? 25 vuotta vanha ei ole kuin 1989 mutta vähässä on käyttöautoina tämän ikäiset autot. Suurimmalla osalla on huomattavasti uudempi käyttöauto.
  17. Minä en ihan mätää hiekkapuhalluttaisi. Menee osittain hukkaakin kun poistettavia osia puhalletaan. Korjaisin ensin suurimmat mädät eli ne mitkä on joka tapauksessa vaihdettava. Lisäksi menee helposti muodot hukkaan kun puhalletaan läpimätää. Ei istu ovet/luukut jne. Sitten vasta hiekkapuhallus kun suurimmat näkyvät mädät on korjattu. Puhalluksen jälkeen joka tapauksessa löytyy sitten lisää pellitettävää. On mukavampikin jatkaa puhalluksen jälkeeen kun jo valmistakin peltipintaa olemassa.
  18. Onhan tossa tekemistä mutta peltiosat on kumminkin miniin halpoja ja niitä on helposti saatavilla. Uusia peltiosia käyttäessä on oikeastaan ihan sama paljonko sitä vaihdettavaa osaa on jäljellä. Kunhan on vaan riittävästi jossain kovaa mistä aloittaa korjaamisen. Kirjoitin jo aikaisemmin että teet vaan pikku hiljaa ei kannata pettyä heti alkuunsa. tsemppiä projektiin.
  19. Hollolan värisilmän löytää kun laittaa navigaattoriin osoiteen: Soramäentie 31 15880 Hollola
  20. Tervetuloa miniharrastajaksi.. Muutaman yleisen vinkin voisin antaa. -Hanki hyvät korjauskirjat tms. oppaat. Helpottuu korjaaminen kun on purkukuvia/osakuvia jne. -Hanki hyvät tuumaiset työkalut. Paras sijoitus pitkässä juoksussa projektin aikana. -Kaikkea irtoavaa ei kannata ruuvata suinpäin irti toisistaan. jos purat kaikki levälleen kerralla niin ainoastaan varmaa on että mini ei ikinä valmistu. Tulee pettymys ja homma loppuu siihen. Kun saa jonkun osuuden valmiiksi se motivoi seuraavan kokonaisuuden kanssa. -Purkaessasi pussita ja merkitse hyvin osat. Älä luota muistiisi koska purkamisen ja kasaamisen välillä voi kulua vuosia. Älä heitä purettuja osia suinpäin roskiin vaan säästä niitä projektin ajan. Voit varmistaa että uudet osat ovat oikeita ja käyttää niistä varaosia käytettyihin osiin. -Valokuvia, valokuvia ja valokuvia. Ota paljon valokuvia purkamisesta, tulet huomaamaan kasatessasi että niitä on kumminkin liian vähän. -Moottori ja kelkka kannattaa ottaa alakautta kokonaisena könttinä pois. Siis nostaa kori pois moottorin päältä eikä toisinpäin. -Kannattaa tutkia nettiä ja muiden projekteja auttaa ja saa ideoita miten asioita kannattaa tehdä. -Käy kerhon tapaamisissa ja juttele muiden ministerien kanssa. Jutellessa ja kahvitellessa hyviä vinkkejä ja voi saada kriittisia osia edullisesti jopa lauantai-iltana tai sunnuntai-aamuna. Onnea projektiin....
  21. Lahden seudun Ministit järjestää Mini-tapahtuman 7.6.2014 klo: 12-16, Hollolassa, Värisilmä Hollolan piha-alueella jossa tuodaan autoharrastusta näkyville kokoontumisajon merkeissä. Minit liikkuvat aluksi Lahti/Hollola-alueella jonka jälkeen kokoonnutaan Värisilmä Hollolan pihaan n klo 12. Tarjolla tapahtumatarjouksia Värisilmässä ja makkaraa grillistä sekä harrastajat jakavat kokemuksia harrastuksena Minit. Tervetuloa viettämään hetki aikaa kanssamme. Lahden seudun Ministit.
  22. alistus

    Mini kallellaan

    76 mini on kumielementtijousituksella. Todennäköisesti kuulatapin nailonkupinpohja kulunut puhki eli etujousituksen kuulatappi ja sen nailonpohja vaihtoon. Kannattaa sitten samalla katsoa se apukuskin puolikin. Saattaa olla ettei mene kauaa niin sieltäkin menee nailonpuhki.
  23. Minulla toi joulupukki parivuotta sitten just tollaisen Monte carlo edition M05 minin. Sillä viime kesänä muutamia kertoja ajettu joten jälkiä alkaa jo olemaan. Yritänpä liittää kuvat tähän alle. Kiinasta (hobby king) saa muuten edullisesti servoja, akkulatureita, ohjaimia ja vastaanottimia. Sopivat lipo-akut miniin olen ostanut suomesta (racing factory). Muiden radio-ohjattavien lipo-akut olen ostanut Hobby kingistä. Olen muutenkin hurahtanut noihin pienoismalli mineihin niitä on nyt hiukan toista sataa kappaletta jemmassa/vitriinissä. Muutama kymmenen niistä on näitä bmw-versioita mutta suurin osa perinteisiä minejä laittakaapas muutkin erikoisimmista mineistänne kuvia. .
×
×
  • Luo uusi...