Jump to content

Öljynkierto ?


Mini 1293cc
 Share

Recommended Posts

Kannattaa se öljyn paluu ahtimelta tehdä tarpeeksi isolla kanavalla, oliskohan joku yleispätevä sääntö ollut ettei alle 10mm putkella/letkulla.Itse joskus aikanaan tein liian pienellä ja sitten ihmeteltiin kun öljyt puski ahtimesta ulos.  ::)

Link to comment
Share on other sites

Riippuu tietysti ahtimen rakenteesta mutta tohon painepuoleen riittää joku 4mm letku.. Jos sieltä puuttuu kuristin välistä niin saattaa savuttaa "hieman" noin isolla letkulla. Joskus olin hakemassa garretin to3:seen 8mm teräspunosteflonletkua niin nauroivat ja sanoivat että älä sinne 4mm isompaa laita.. Itsekkään en noista sen enempää tiedä mutta tuo 14mm kuullostaa painepuolelle aika isolta ainakin ilman mitään kuristinta, paluupuolelle se on kyllä sopivaa.

Link to comment
Share on other sites

Jos ahtimessa ei ole kuristinnippaa tulopuolella, niin saa liikaa öljyä, plus että mahdollisesti muu voitelu kärsii pienillä kierroksilla.

 

Paluupuoli mahdollisimman isoa, ja mahdollisimman vähän mutkia, eikä missään nimessä ylöspäin missään kohtaa. Itselläni kun joskus oli kytkimen päällä ahdin, oli siinä paluu suoraan ensiövetokoteloon.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...