Jump to content

Minin sähköt


Ari 1970

Recommended Posts

Moikka! Mulla kaatui viime syksynä n.10L vettä apukuskin jalkatilaan. Nyt on sähköt sekaisin perk.. Valoissa on eniten häikkää. Mittaristossa palaa abs,luistonesto,käsijarru ja rengaspaine valo. Ostin käytetyn boxin jalkatilaan mut vika ei korjaantunut. Laakkosella sanottiin et ei tarvitse koodata kyseistä boxia. Kaikki vinkit olisivat kullanarvoisia. Kiitos etukäteen vinkeistä jos löytyy;)

Link to comment
Share on other sites

Moro!

Ensimmäisenä tulee mieleen, tarkistitko kaikki liittimet ja liitokset mahdollisista hapettumista? Voin ihan kokemuksesta sanoa, että liitin voi hapettua hyvinkin ja liitin on päällepäin täysin siisti.

 

Jalkatilan maadoituspisteet, onko kunnossa? Vaihdoithan boksin niin että autosta oli akunkenkä irti n. 10min ennen vanhan boksin irrottamista ja uuden kiinnittämistä?

Link to comment
Share on other sites

Moro!

Nyt olisi hyvä saada auto piuhan päähän ja lukea ja nollata vikakoodit ISTA:lla, uskon että foorumilaisilta löytyisi tarvittava apu. Asutko missäpäin Suomea?

Uuden BCM:n ainakin joutuu koodaamaan, ja veikkaan että käytettykin pitää, sillä varustelista ei välttämättä ole kohdillaan. 

Link to comment
Share on other sites

Sen bcun pystyy vaihtamaan niin myös että ottaa vanhasta ajotietokoneen/avaimen vaatiman piirin ja vaihtaa sen.

 

Jos siis muuten on varustelutasoltaan boksit samoista.

 

Itse tein näin kun se boksi pimeni valojen ohjauksen osalta:

 

https://gethypoxic.com/blogs/technical/16457981-how-to-actually-fix-a-bmw-or-mini-cooper-bcm-bc1-unit

Link to comment
Share on other sites

Mikähän mahtaa,olla ista? Kädetön ::)

 

BMW/Minin oma vikadiagnosointiohjelma. Googlella löytyy lisätietoja. Sille sopivan kaapelin saa tilattua esim ebay:stä. btcf.fi:stä löytyy useita harrastajia pk-seudulta, jotka voinevat auttaa tuossa vikojen diagnosoinnissa.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 viikkoa myöhemmin...

Aliexpressistä Kiinasta löytyy aito kopio... :D

 

https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20170401013323&SearchText=bmw+inpa

 

On vain epäillyttävän halpa: Volvoon VIDA maksoi tuolla alle 80e. Tosin, VIDA:ssa on erillinen iso aivolaatikko (DICE) joka hoitaa auton ja tietokoneen välisen kommunikoinnin. Lisäksi VIDAssa tuli tuo dvd levy jossa itse VIDAn ohjelmisto. Tällä VIDAlla ei voi päivittää Volvoon mitään - juuri siksi kun se on aito kopio: sillä ei saa yhteyttä Volvon palvelimiin, kun ne päivitykset pitää ladata sieltä. Ite olen tuota Alista tilannut vähän tavaraa, kaveri huomattavasti enempi, ja aina on tullut se mitä sieltä on tilannut.

 

En ole selvittänyt pelaako toi bmw inpa oikeasti noilla, vai vaatiiko lisäksi jotain muuta. Mieli kyllä tekisi tilata, kun meilläkin tuo R55 Clubmani, saisi skannattua koko auton ei vaan moottorinohjausyksikköä. Jos jollain on varmaa tietoa, niin voisin vaikka tilatakin tuon alle 17 euroa maksavan INPAn. Ei tuolla varmasti saa mitään ohjelmoitua, mutta se riittäisi meikäläiselle että saa luettua koko auton vikakoodit.

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...