Jump to content

kapilaarinen lämpömittari


LeeHarvey

Recommended Posts

Palannolla olen käyttänyt muutamia kapillaarilämpömittareita. Siellä onnistui peruskunnostus ja uudelleen täytötkin. Osiakin löytyi hyllystä.

Vanha mestari vain kuoli muutamia vuosia sitten ja taisi tietotaito/kiinnostus mennä hänen mukanaan. Häneltä onnistui kaikkien vanhojen Smithsin mittareidenkin huollot/korjaukset/kalibroinnit, oli myös osia. Minulla oli 1 kiekkamittari mestarin pöydällä vielä odottamassa, mutta hänen edesmentyään hain pois. Kaveri sanoi ettei noihin vanhoihin oikein kukaan enää kerkiä perehtyä.

Aina kun hain esim. nopeusmittarin, hän varoitti "se näyttää sitten just oikein" Ja niin ainakin näyttötaulujen mukaan tekeekin. Ja hinnat oli harrasteluokkaa "ei eläkeläinen saa näillä tienata"

Link to comment
Share on other sites

joitain malleja ainakin pystyy korjaamaan/huoltamaan:

http://www.palanto.fi/muut-tuotteet/kapillaarimittarit

 

millä kyseinen mittari sitten on täytetty on paha mennä sanomaan.

Vastaavien kapillaariputkien nesteen koostumus (mm. lämmityslaitteistojen termostaatit) on ainakin aikaisemmin ollut valmistajien suuria salaisuuksia.

Joskus niitä yritettiin udella, ei onnistunut,  vaan nykyään ko. tuntoelimiä ei enää edes korjailla, eikä kannatakkaan uudet on sen verran edullisia.

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...