Jump to content

Startti...


Sjannis
 Share

Recommended Posts

Moro!

 

Tulin juuri Minillä kotipihaan, ja kun piti siirtää se toiseen paikkaan niin eipä lähtenyt käyntiin enää. Startti naksuu vaan eikä pyöritä konetta.

Onkohan solenoidi mennyt rikki?

Koetin jo kopautella starttia puisella harjanvarrella, mutta tuo pikakorjaus ei tuottanut tulosta.

Onkohan jollakin korjausvinkkiä vai meneekö osat uusiksi?

Link to comment
Share on other sites

Moi, startti on aikas tärkeä juttu joten kannattaako vippaskonstit vaan hanki kunnossaoleva varaosa ja homma pelittää pitkään eikä potuta kun jäät taas johonkin naksuttelemaan!

Käynti/tilaus esim. Minitronilla ja homma hanskassa  :)

Link to comment
Share on other sites

Eipä nuo startit niin kummoisia värkkejä ole etteikö niitä pysty elvyttämään. Eka minkä voisit tarkistaa on akun kunto ja maadoituskaapelit moottorin ja kiórin väliltä. Jos virtaa ei ole tai se ei kulje niin totahan se sitten oirehtii. Jos noi on kunnossa ja startti naksuu niin solenoidi tuntuis vetävän mutta virta ei riitä pyöräyttämään. Solenoidin sisällä on kaksi isoa kontaktoria joiden kautta virta menee startatessa itse startille. Kun väännät avaimesta niin solenoidin kela vetää mäntää ja mäntä kytkee kontaktorit yhteen. Noi on vanhammissa helposti hapettuneet eikä virta kulje läpi. Purku ja putsaus auttaa asiaan. Voihan olla että sartin ankkurin helat on sohlona mutta en oikein siihen usko (olettaen että auto on tuo -96 mikä sun profiilissa on mainittu)

 

En muista miten uudessa startissa noi kytkennät menee fyysisesti mutta voisit kokeilla tämmöistä temppua: vaihde VAPAALLE ja käsijarru päälle. Etsi solenoidin päästä napa josta menee kaapeli tai paksu kupariliuska startin sisään. Yhdistä akkukaapelin pätkällä ko. napa ja akulta tuleva virtajohto toisiinsa. Silloin startin pitäisi kiekaista mutta ei pyöräytä kuitenkaan mosaa. Jos näin käy niin ongelma on siellä solenoidissa.

Link to comment
Share on other sites

Kävin johtoja läpi ja starttikin oli irti ja kaikki näytti olevan kunnossa. Sitten kokeilin toisella akulla ja sillonhan se lähti... :-[ :-[

Jotenkin en vain uskonut, että akku voi yhtäkkiä olla tyhjä, kun se juuri aiemmin on toiminut oireetta ajokauden alusta asti.

Täytyy varmaankin jotenkin selvittää, ettei vaikka laturi ole jotenkin sökönä tai jotain... Hitto näitä sähköhommia! >:(

Ei taida olla eka eikä viimeinen kerta kun jollain on tyhjä akku syynä ettei Mini käynnisty. ;D

Link to comment
Share on other sites

Niin kuin Minor kirjoitti tuntuu maavialta eli jos maadoitus koneesta- tai akulta runkoon ei ole kunnossa myös latausta ei tapahdu kunnolla!!

Pakkaa olemaan aika yleinen ongelma Mineissä.

Muistaakseni -96:ssa koneen maadoitus menee siihen rintapellissä olevaan "koiranluun" kiinnityspisteeseen ja se on erittäin heikko paikka kun ottaa koneen heilumisen vastaan jolloin se alimmainen pelti väsyy ja menee poikki jolloin koneen maadoitus on niin ja näin!!

Olen muutamasta tuon ikäisestä löytänyt tuollaisen vian.... :o

Link to comment
Share on other sites

Sama "vika" on itelläkin ollut, että startti vain naksuu vaikka just vähän aikaa sitten sillä starttaili ihan hyvin. Vika kuitenkin oli vain akussa jossa ei ollut tarpeeksi virtaa (sökö akku täs tapauksessa). Meni siinäkin useita tunteja hukkaan vikaa etsiessä aivan väärästä paikasta.

Link to comment
Share on other sites

Kait se sitten oli maavika, koska raaputeltuani kosketuspintoja sieltä täältä, niin auton volttimittarikin nousi hieman korkeampaa lukemaa näyttämään...

Onneksi ei ollut startissa vika, koska Minitronissa ei ole uudempaan Miniin niitä varastossa eikä niitä heidän mukaan saa oikein muita kuin tarvikeosina ulkomailtakaan. Ja näillä tarvikestarteilla ei tee kuulemma mitään, ovat hajonneet pahimmillaan jo kahden startin jälkeen... :-?

Link to comment
Share on other sites

Joskus ne akut menee tärinästä totaaliseen oikosulkuun, ja hajoaa ihan laakista. Työkaverin prätkästä meni töyssyssä niin pahasti akku oikkariin että matkateko loppui siihen.

 

Kunnostetut laturit ja startit on aina tuurikauppaa mitä saa, luki sitten paketin kyljessä bosch/valeo/lucas/tsentsui... Hinta joskus on vaan niin järjettömästi halvempi että itsekkin tulee ostettua moisia. Käyttöautooni orkkis laturi olisi ollut 1300e, kunnostetun sai 120eurolla. Helppo vaihtaa niin katotaan kuinka kauan kestää :D

Link to comment
Share on other sites

Onkohan minun startissa mikä mahdollisesti vikana kun joskus se ei lyö päälle. Pyörii kyllä iloisesti, mutta kun pyörii mokoma yksin ilman konetta. Olen aukonut ja puhdistellut sen koko härvelin mutta mokoma siltikkin temppuilee. Mini on vm.1980, ja se pinioni tulee starttia päin kun sitä pyörittää, eikä mene ulospäin niin kuin monessa muussa autossa.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...