Jump to content

Kypärän hyväksyntä


Hiffe

Recommended Posts

Kävin jokunen viikko sitten yhdessä halpistavaratalossa, ja siellä oli hullun halpoja avokypäriä. Ainakin päällisin puolin näytti olevan siistiä työtä. Jäi silloin ostamatta, mutta kun ajan perjantaina siitä taas ohi, niin ajattelin käydä kattomassa josko niitä vielä olis.

 

Ainoa käyttö kypärälle on pari ajokertaa kesässä mun museokilpisellä 70-kuutioisella Hondalla, eli kummoista ei kannata hankkia (ne viimeiset sanat ;D). Nykyinen potta on jostain 60 tai 70-luvulta

 

Tulipa sitten vaan mieleen, kun nuissa ratatohinajutuissa ootte höpisseet kypärän hyväksynnöistä. Missä siinä pitää olla joku merkintä, vai onko kaikki uusina kaupan olevat automaattisesti hyväksyttyjä ???  :)    

Link to comment
Share on other sites

Muistelisin, että kypärä pitää E-hyväksytty.

 

Itse en moottoripyöräilyä harrastavana ole ikinä tinkinyt varusteiden hinnassa/laadussa. Myös ääniominaisuudet ovat halvoissa aivan eri luokkaa kuin kalliimmissa, mutta voihan sitä suhinaa olla estää vaikka korvatulpilla...

Jos kypärä maksaa esim. 50 , niin voisin sen mopoilua varten ostaa, mutta en moottoripyöräilyä varten. Pidänhän henkeäni kalliimpana kuin tuo tuollaiset 50 ...!!!

Vanha totuushan on se, että jos haluaa hyvän ja halvan, niin sitten pitää ostaa molemmat!!  ;)

Link to comment
Share on other sites

Jep näinhän se oli:

"Kuljettajan ja matkustajan on käytettävä tyypiltään hyväksyttyä suojakypärää, jollei hänen sairautensa tai vammansa taikka muu erityinen syy sitä estä..."

 

http://www.liikenneturva.fi/fi/turvatie ... kaytto.php

 

Merkki löytynee remmin juuressa olevasta läpyskästä ja tod. näk. on tarrakin vielä lisäksi kypärän takana...

Link to comment
Share on other sites

Jos kypärä maksaa esim. 50 , niin voisin sen mopoilua varten ostaa, mutta en moottoripyöräilyä varten. Pidänhän henkeäni kalliimpana kuin tuo tuollaiset 50 ...!!!

;)

 

Köh köh tuota, vielä vähemmän oli...

 

Oon vaan tuon vähäisen tarpeen takia lykännyt verukkeella "ostan sitten kunnollisen joskus" ostamista jo vuosia, ja toi uudelleen maalattu vanha on kyllä täysin viraton :) Niin, ja Daxi on uutena kulkenu 72 km/h, nyt viritetyt skootterimopot pyyhkii ohi...  ;D

Link to comment
Share on other sites

Kun alussa Hiffe kysyy hyväksytyistä kypäristä kilpailuissa, niin silloin tarkoitetaan  ehkä eri asiaa, kuin mitä tuossa  Liikenneturvan tiedotteessa puhutaan.

 

a. Kuljettajan tulee käyttää hyväksyttyä kypärää. Hyväksyntä pitää olla nopeuskilpailuiden vuoden 2002 määräysten mukainen. Kuitenkin hyväksytään edelleen vuoden 2001 määräysten mukaiset E-merkinnällä varustetut kypärät, joiden sarjanumerot alkavat 02:lla, 03:lla tai 04:llä.

 

 

 

Ja  säännöthän yleensä vaan kiristyvät.... ::) ::)

 

Niin, että tuskin ne 50 kypärät kelpaa katsastajalle ....

 

18_9_1.gif

Käytännössä autoslalomissa riittäis kyllä sellainen wanha JOFA -kiekkokypäräkin ....  ;D ;D ;)

Link to comment
Share on other sites

Itse päädyin edulliseen ratkaisuun:

Muutama vuosi sitten vanheni kypärien luokitus ja esim. ralleissa ei saa enää käyttää kuin uusia kypäriä. Niinpä sain halvalla ko. vanhan potan itselle > ollut käytössä 3 - 4 rallia ja hintaa muutama kymppi. Uusi vastaava jokusen satasen.

 

Eipä sitä tarvii kuin pari - kolme kertaa vuodessa käyttää autolla ajaessa radalla.

Link to comment
Share on other sites

Kyllä niissä näytti remmin juuressa sellainen lipuke olevan, ympyrässä merkintä E13. Eli siltä osin ilmeisesti ok.

 

Mutta, mun kokoa ei löytynyt kuin riemunkirjavissa malleissa, olisin halunnu mattamustan tai sinnepäin, niissä ei ollut.

 

Ehkä hyvä niin, hinta olikin vielä halvempi kuin muistin, 25,00 eur !!!. Ehkä pikkusen turhan huonoa tavaraa pään suojaamiseen... ;D

 

Siis tuosta paikasta puhuin:

http://www.milleri.fi/yhteystiedot/index.html  

 

Siellä muuten oli niitä jonkun kaipaamia Mini-avaimenperiä, uuden Minin logolla.

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...