Jump to content

Huollot


hirsala
 Share

Recommended Posts

Tervehdys,

 

täällä uusi clubilainen kyselee kun itse ei tiedä. Ostin 1300 Coperin -96 viime viikolla. Mittarissa 90 000km. Kunto on suht hyvä, ruostevauriota kartturin ovessa, mutta ei paha. Autossa ei ole mitään huoltokirjaa, myyjä vaihdatti autoon öjyt ja suodattimen ennen kauppoja. Kannattaako auto viedä huoltoon ja jos kannattaa, niin mitä siinä pitäisi tarkistaa? Toinen kysymys on, että missä täällä pääkaunkiseudulla olisi hyvä paja classik mineille? Tomi

Link to comment
Share on other sites

Eikai sitä kannata muutakun katsoa/vaihtaa jäähdytys-nesteen väri ettei siellä ole öljyä ja tulpat ja ilmasuodatin vaihtaa niin sittenhän "perushuolto" tehty.  Eli ei siinä mitään sen kummempaa tuon ikäseen kannata tehdä mitä ei tekis muulle vanhalle autolle jonka ostaa. 

Link to comment
Share on other sites

Terve Mikko.

 

Kiitos vastauksesta. Näin teen. Ajattelin, että onko näissä jokin osa, mikä tulisi vaihtaa näillä kilometreillä, mutta hyvä jos kummempaa ole. Sitä kun on aika lapanen näissä huolto hommissa, mutta nythän on hyvä opetella.

Link to comment
Share on other sites

Autossa on etu ja takapäässä jokunen rasvanippa.. niitä kannattaa vähän rasvailla, ettei käy kyin allekirjoittaneelle.. melkein kaikki nivelet ja akselit uusinut :D tässä sitä oppii...

Link to comment
Share on other sites

Venttiilivälyksiäkin on hyvä tarkistaa joskus ja takajarruja säädellä.

Katsastuksessa ne sitten tarkistaa takakelkan ja korin kunnon :)

Link to comment
Share on other sites

Kiitos kaikille hyvistä neuvoista. Tässä ilmeni pieni ongelma toissapäivänä. Auto röpöttää ja pätkii, nun lisää kierroksia. Tyhjäkäynti heittelee aikalilla. Onkon saanut kosteutta bensan sekaan, tai virranjakaan. Tulpat on vaihdettu hiljattain.

Link to comment
Share on other sites

Sun Minisi on jo näitä "vähäpäästöisiä", jossa on kaikenlaisia antureita/haistelijoita :). Käyntihäiriöt voi johtua ymmärtääkseni monesta asiasta ja niitten selvittämiseen tarvitaan testereitä ja ammattitaitoa, niinkuin muihinkin nykyautoihin.

Vanhojen Minien kanssa touhuaminen on paljon yksinkertaisempaa ja ihan pelkillä harrastelija vehkeillä/taidoilla hallittavaa :)

Link to comment
Share on other sites

Pääkaupunkiseudulla vaikuttaa aktiiviharrastaja ketä on ostanut Miniin sopivan testerin (kaikilla testereillä kun ei siihen pääse kiinni) ja käsittääkseni ko.henkilö myös korjailee Minejä rahallista korvausta vastaan näin kesäisin vaan hänellä tuppaa oikeat työt työllistämään aika paljon.

Voin kyllä kysyä saako yhteystiedot antaa jollei satu lukemaan tätä kirjoitusta.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...