Jump to content

Rooster Red-nahkan väri


eerola

Recommended Posts

R55 Clubmanissamme on Rooster Red-nahkoilla varustettu sisusta. Kuljettajan penkin kulman nahkapala on kulunut ja haluaisin saattaa sen nätiksi ennen kuin se menee oikeasti huonoksi.

 

Nyt vain pitäisi keksiä, minkä väristä nahka-fiksausainetta tuohon tulisi käyttää. Mitä väriä pyydän liikkeestä?

 

BMW:lle ja monille muille merkeille löydän Internetistä kyllä sisustan touch-up-väritietoja, mutta jostain syystä MINI Cooperille en näitä tietoja onnistu löytämään.

 

Kuuntelen mielelläni myös vinkkejä aineista joita foorumilaiset ovat käyttäneet menestyksekkäästi MINIn nahkoihin, aineissa kun on eroja.

Link to comment
Share on other sites

Selviteltyäni asiaa aloin kaatua asiassa Repair Wizardin touch up penin suuntaan. Hinta toimitettuna tuntui järkevän oloiselta ja Rooster Red löytyi selkeästi listalta.

 

Mutta sitten poikkesin paikallisella suutarilla joka ihan asiantuntevan oloisesti katseli ja vertaili auton nahkapalojen väriä omiin purkkeihinsa ja tämän perusteella sekoitti minulle purnukan ja antoipa vielä kyytiin työvälineetkin. Odotan mielenkiinnolla, onnistuuko homma kivasti. Väri kuulemma on vesiliukoista kunnes se on kuivanut, joten vahinkojen syntyminen on aika epätodennäköistä.

 

Ennen kuin alan noita nahkoja fiksailla pitää vielä pestä penkit muutenkin. Olen aika varma, että jos nyt alan noille nahoille tehdä värjäämistä edeltävää pohjapuhdistusta, huomaan kohta että kangasosan likaisuus tulee esiin. Eli uumoilen että tämä homma kannattaa tehdä kerralla kunnolla.   

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Noniin, nyt löytyi vihdoin aikaa edistää tätä projektia.

 

Pesin eilen Minin sisustan Kärcherin Puzzilla.

 

Lähtökohtaisesta tilasta ei valitettavasti ole kuvaa. Miltään katastrofilta se ei näyttänyt, mutta musta ei ollut mustaa ja auto tuoksui semmoiselta pikafiksausliikkeen pikaputsausaineen ja yleisen tunkkaisuuden sekoitukseslta. Mini ei siis ollut ennen painehuuhtelukoneen käynnistämistä kovin raikas sisätuoksultaan.

 

Puzzin ämpäri tuli täyteen mustaa vettä, joten voidaan olettaa pesemisen olleen hyvä ensimmäinen siirto.

 

Tämän jälkeen jynssäsin penkkien nahkaosat nahkasaippualla. Tässä on ensisijainen hoidettava alue.

 

1.jpg

 

Sitten kun nahkaosista ei enää lähtenyt likaa laitoin niihin nahanhoitoaineet. Jo yksistään nahanhoitoaine tuntui tekevän penkeille hyvää.

 

2.jpg

 

 

Link to comment
Share on other sites

Kun nahanhoitoaine oli vaikutanut aikansa pyyhin ylimääräisen hoitoaineen pois ja puhdistin pinnan rasvanpostoaineella.

 

3.jpg

 

Tällaiselta näytti sen jälkeen.

 

5.jpg

 

Sitten hinkkasin nahat nahkamaalin kanssa tulleella krikkaalla puhdistusaineella.

 

4.jpg

 

Sen jälkeen arvelin hengittäneeni riittävästi tinnerinsukuisia käryjä ja annoin nahkojen kuivahtaa hetkisen. Sen jälkeen pinta oli tämmöinen.

 

6.jpg

 

Sitten aloin maalaamishommat. Ostamani maali oli äärimmäisen hankalaa levitettävää. Se oli paksua ja erittäin nopeasti kuivuvaa. Jos sattui vetämään maalia yhtään edellisen kerroksen päälle, alla oleva maali alkoi kesiä pois. Aika tuskaa oli.

 

Kehitysehdotuksena maalin maahantuojalle voisi kukaties esittää, että ei olisi haitannut jos maalipaketissa olisi ollut tietoa sisällä olevasta tuotteesta ja ohjeet jollain minunkin ymmärtämälläni kielellä. Nyt ohjeet olivat suppea "näin maalaat kengän"-kuvasarja, eikä niissä (nähdäkseni) kerrottu maalin olevan jotain lateksipohjaista ainetta. Kielivaihtoehdot olivat espanja ja englannilta näytäävä espanjasta johdettu siansaksa. Kun sitten yhdessä välissä työvälineitä putsatessani keksin että maali on lateksia, lisäämällä pari tippaa vettä aineen levitettävyys muuttui paljon helpommaksi.

 

Jälkikäteen tuumin että jollain airbrushilla maali olisi ehkä levittynyt tasaisemmin kuin maalipaketin siveltimillä. Toisaalta, en ainakaan ihan heti keksi miten olisin saanut penkkien kangasosat suojatuksi kyllin tarkasti jos olisin levittänyt maalia suihkuttamalla.  

 

Joka tapauksessa nyt penkeissä on ensimmäinen kerros maalia. Annan sen nyt kuivahtaa yön yli. Aamulla nähdään miten se käyttäytyy kuivuessaan ja että oliko vesitipan lisääminen hyvä vai huono juttu.

Link to comment
Share on other sites

Tämmöiseltä näytti aamulla. Värivaihteua on edelleen, mutta tilanne ei näytä lainkaan yhtä surulliselta kuin illalla.

 

7.jpg

 

Laitoin tuon päälle uuden kerroksen maalia. Taas tarvitsee odottaa kuivumista. Odottaminen on tuskaista aikaa tällaiselle malttamattoman luonteiselle ihmiselle.

 

Täytynee yrittää soittaa maalin myyneelle taholle, josko siellä tiedettäisiin kuivumisajoista jotain. Espanjansekaiset ohjeet eivät nähdäkseni tästä(kään) sano mitään.

Link to comment
Share on other sites

Nyt taisi vihdoin ja viimein tulla valmista. Olipahan aika hankalaa maalia. Projektin aikana tuli jo mieleen, että päivittäisiköhän Design Eugen penkit ja että mahtaisikohan eBay:stä löytyä kokonahkaista sisustaa purettuna. Sinnittelin silti loppuun saakka. Tämmöinen tuli.
8.jpg
 
Lisää kuvia löytyy täältä: Klik. Klak. Klok. Kluk. Töks.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...