Jump to content

eerola

Jäsenet
  • Viestit

    12
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    2

eerola last won the day on 19. Elokuuta 2014

eerola had the most liked content!

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.iki.fi/eerola/auto

Profile Information

  • Sijainti
    Pirkanmaa

eerola's Achievements

  1. Ahvenistolla oli taas erinomainen Historic Grand Race -tapahtuma viikonloppuna. Radalla oli Mini 1000 jos toinenkin ja harrasteparkissa nähtävänä sekä tilavampaa ja nopeampaa Miniä. Kameran tyhjennyksen tulos löytyy täältä: Klik. Täältä löytyy lisäksi vielä hieman liikkuvampaakin kuvaa: .
  2. eerola

    Rooster Red-nahkan väri

    Nyt taisi vihdoin ja viimein tulla valmista. Olipahan aika hankalaa maalia. Projektin aikana tuli jo mieleen, että päivittäisiköhän Design Eugen penkit ja että mahtaisikohan eBay:stä löytyä kokonahkaista sisustaa purettuna. Sinnittelin silti loppuun saakka. Tämmöinen tuli. Lisää kuvia löytyy täältä: Klik. Klak. Klok. Kluk. Töks.
  3. eerola

    Rooster Red-nahkan väri

    Tämmöiseltä näytti aamulla. Värivaihteua on edelleen, mutta tilanne ei näytä lainkaan yhtä surulliselta kuin illalla. Laitoin tuon päälle uuden kerroksen maalia. Taas tarvitsee odottaa kuivumista. Odottaminen on tuskaista aikaa tällaiselle malttamattoman luonteiselle ihmiselle. Täytynee yrittää soittaa maalin myyneelle taholle, josko siellä tiedettäisiin kuivumisajoista jotain. Espanjansekaiset ohjeet eivät nähdäkseni tästä(kään) sano mitään.
  4. eerola

    Rooster Red-nahkan väri

    Kun nahanhoitoaine oli vaikutanut aikansa pyyhin ylimääräisen hoitoaineen pois ja puhdistin pinnan rasvanpostoaineella. Tällaiselta näytti sen jälkeen. Sitten hinkkasin nahat nahkamaalin kanssa tulleella krikkaalla puhdistusaineella. Sen jälkeen arvelin hengittäneeni riittävästi tinnerinsukuisia käryjä ja annoin nahkojen kuivahtaa hetkisen. Sen jälkeen pinta oli tämmöinen. Sitten aloin maalaamishommat. Ostamani maali oli äärimmäisen hankalaa levitettävää. Se oli paksua ja erittäin nopeasti kuivuvaa. Jos sattui vetämään maalia yhtään edellisen kerroksen päälle, alla oleva maali alkoi kesiä pois. Aika tuskaa oli. Kehitysehdotuksena maalin maahantuojalle voisi kukaties esittää, että ei olisi haitannut jos maalipaketissa olisi ollut tietoa sisällä olevasta tuotteesta ja ohjeet jollain minunkin ymmärtämälläni kielellä. Nyt ohjeet olivat suppea "näin maalaat kengän"-kuvasarja, eikä niissä (nähdäkseni) kerrottu maalin olevan jotain lateksipohjaista ainetta. Kielivaihtoehdot olivat espanja ja englannilta näytäävä espanjasta johdettu siansaksa. Kun sitten yhdessä välissä työvälineitä putsatessani keksin että maali on lateksia, lisäämällä pari tippaa vettä aineen levitettävyys muuttui paljon helpommaksi. Jälkikäteen tuumin että jollain airbrushilla maali olisi ehkä levittynyt tasaisemmin kuin maalipaketin siveltimillä. Toisaalta, en ainakaan ihan heti keksi miten olisin saanut penkkien kangasosat suojatuksi kyllin tarkasti jos olisin levittänyt maalia suihkuttamalla. Joka tapauksessa nyt penkeissä on ensimmäinen kerros maalia. Annan sen nyt kuivahtaa yön yli. Aamulla nähdään miten se käyttäytyy kuivuessaan ja että oliko vesitipan lisääminen hyvä vai huono juttu.
  5. eerola

    Kynnyslistan tarra uuteen?

    Löysin vihdoin etsimäni! Race Foxx toimitti Miniin uudet JCW-listat. Racefoxxin lsitat eivät olleet aivan täsmälleen alkuperäislistojen mukaiset, mutta tuumin että kun vertailukohta ei ole ihan vieressä asialla ei ole väliä. Mielestäni Racefoxxin hinta oli hyvä ja postitus oli nopea. Lisäksi asentaessani uusia listoja yllätyin positiivisesti: Race Foxx oli tehnyt listat merkittävästi alkuperäistä paremmasta materiaalista. Uudet koristelistat olivat huomattavasti alkuperäistä vahvempaa materiaalia ja ne oli leikattu tarkemmin asennuspaikan muotoon (listojen kulmat eivät ole 90-asteisia). Pisteet saksalaiselle Internet-kaupalle!
  6. eerola

    Rooster Red-nahkan väri

    Noniin, nyt löytyi vihdoin aikaa edistää tätä projektia. Pesin eilen Minin sisustan Kärcherin Puzzilla. Lähtökohtaisesta tilasta ei valitettavasti ole kuvaa. Miltään katastrofilta se ei näyttänyt, mutta musta ei ollut mustaa ja auto tuoksui semmoiselta pikafiksausliikkeen pikaputsausaineen ja yleisen tunkkaisuuden sekoitukseslta. Mini ei siis ollut ennen painehuuhtelukoneen käynnistämistä kovin raikas sisätuoksultaan. Puzzin ämpäri tuli täyteen mustaa vettä, joten voidaan olettaa pesemisen olleen hyvä ensimmäinen siirto. Tämän jälkeen jynssäsin penkkien nahkaosat nahkasaippualla. Tässä on ensisijainen hoidettava alue. Sitten kun nahkaosista ei enää lähtenyt likaa laitoin niihin nahanhoitoaineet. Jo yksistään nahanhoitoaine tuntui tekevän penkeille hyvää.
  7. Onko vinkkiä, mistä saisi Miniin kohtuullisella hinnalla kynnyslistojen koristetarrat? Siis ne jotka ovat englanniksi "door sill trim" ja saksaksi "Einstiegsleisten". Clubmanistamme ovat molempien puolien kynnyksien päällä olevat tarrat vähän nuhjaantuneet ja mieleni tekisi päivittää ne siisteihin. Aika suolaisen hintaisia tarroja nuo vain näyttävät olevan ja R55 tuntuu vielä rajoittavan saatavuutta osaltaan lisää... ...jos hinta menee pöhköksi, alkaa melkein houkuttaa siirtyä täyteen älyttömyyteen ja hommata samalla valaistut. JCW-logot olisi kiva olla. Tai sitten jotain, millä ei ole mitään tekemistä auton tyyppimerkinnän kanssa. Vaikkapa semmoinen pieni unionjack. Koska kyseessä on alumiinitarrateippi (tai joissain tapauksissa ei edes alumiininen), olisiko jossain firmaa joka tekee tuollaisia kun antaa mitat?
  8. eerola

    Rooster Red-nahkan väri

    Selviteltyäni asiaa aloin kaatua asiassa Repair Wizardin touch up penin suuntaan. Hinta toimitettuna tuntui järkevän oloiselta ja Rooster Red löytyi selkeästi listalta. Mutta sitten poikkesin paikallisella suutarilla joka ihan asiantuntevan oloisesti katseli ja vertaili auton nahkapalojen väriä omiin purkkeihinsa ja tämän perusteella sekoitti minulle purnukan ja antoipa vielä kyytiin työvälineetkin. Odotan mielenkiinnolla, onnistuuko homma kivasti. Väri kuulemma on vesiliukoista kunnes se on kuivanut, joten vahinkojen syntyminen on aika epätodennäköistä. Ennen kuin alan noita nahkoja fiksailla pitää vielä pestä penkit muutenkin. Olen aika varma, että jos nyt alan noille nahoille tehdä värjäämistä edeltävää pohjapuhdistusta, huomaan kohta että kangasosan likaisuus tulee esiin. Eli uumoilen että tämä homma kannattaa tehdä kerralla kunnolla.
  9. R55 Clubmanissamme on Rooster Red-nahkoilla varustettu sisusta. Kuljettajan penkin kulman nahkapala on kulunut ja haluaisin saattaa sen nätiksi ennen kuin se menee oikeasti huonoksi. Nyt vain pitäisi keksiä, minkä väristä nahka-fiksausainetta tuohon tulisi käyttää. Mitä väriä pyydän liikkeestä? BMW:lle ja monille muille merkeille löydän Internetistä kyllä sisustan touch-up-väritietoja, mutta jostain syystä MINI Cooperille en näitä tietoja onnistu löytämään. Kuuntelen mielelläni myös vinkkejä aineista joita foorumilaiset ovat käyttäneet menestyksekkäästi MINIn nahkoihin, aineissa kun on eroja.
  10. Kiitos näistä lisäyksistä! Tarkastellaan mahdollista kohdetta näiden valossa ;)
  11. Eli siis Top 5: 1. Kytkimen toiminta. 2. Vaihteiston toiminta. 3. Näkyykö takaluukussa kosteutta. 4. Ääntääkö ohjaustehostimen pumppu. 5. Kattoluukun ja sähköikkunoiden sujuva toimivuus. Onko vielä joitain muita tärkeitä kohtaita tarkasteltavaksi?
  12. Hyvä, Mäkisen Timo ja Aaltosen Rauno! Nyt keskustelun kohteena on MINI. Nyt ei kuitenkaan aito ja historiallisesti merkittävä sinivalkoinen ikoni ja Monte Carlo-voittaja, vaan tikkukirjaimin kirjoitettu MINI. Vielä tarkemmin: 2000-luvun alkupuolta edustava MINI Cooper S ja siihen John Cooper Works (JCW)-viripaketti päälle. Olen kerran aikaisemmin ajanut 2000-lukuisella MINIllä. Vaikka tuolloin tutustuttu auto olikin hieman liian uutta mallia vastatakseen suoraan tähän keskusteluun, sen huomasin, että MINI on edelleen 2000-luvullakin kiva lelu. Mutta arkipäiväisestä elämästä MINIn kanssa minulla ei ole mitään tietoa. Yritin etsiä tältä foorumilta tietoa, mihin MINIä ostettaessa tulisi kiinnittää huomiota. Valitettavasti tieto oli aikalailla hajallaan ja moninpaikoin olisi edellyttänyt hyvää MINI-perustuntemusta. Tätä minulla yleisesti toiseen merkkiin kallellaan olevana henkilönä ei valitettavasti ole. Näinpä rohkenen kysyä ehkä jo joskus aikaisemmin käsiteltyä asiaa vielä uudelleen... Mihin asioihin tulee kiinnittää huomiota, jos harkitsee ottavansa omaan talouteensa ? Onko moottori luotettava? Onko voimansiirto kestävä? Onko alusta kuluvaista vai huoletonta sorttia? Onko korin kanssa haasteita? Ajattelen lähinnä ruosteherkkyyttä ja korin jäykkyyden säilymistä. Mihin varusteisiin/ varusteiden toimivuuteen tulee ostohetkellä kiinnittää huomiota? Onko JCW-paketti (kiva) lisäke, josta (käytännössä) seuraa myös normaalia enemmän murheita?
×
×
  • Luo uusi...