Jump to content

CD-soittimen/radion vaihto, kokemuksia?


traducer

Recommended Posts

Heipä vaan kaikille!

 

Nyt on ruvennut Minin Boost Radio temppuilemaan senverta paljon että mieleeni on tullut koko mankan vaihto. Youtubesta löysin videon missä näytetään mankan irrotus mutta pari kysymystä heräsi ja toivottavasti joku osaa antaa vastauksia/neuvoja.

 

1. Onko joku vaihtanut mankan ja onko siitä seurannut jotain ongelmia?

2. Onko minin mankka perus DIN-aukon kokoinen eli voinko ostaa minkä vaan yhden DIN-aukon soittimen?

3. Ehkä suurin huolenaihe on peruutustutka. Ministäni siis löytyy peruutustutka, peruutuspiippaus äänenvoimakkuuttaa pääsee säätämään pitämällä radion "nuotti" painiketta parin sekunnin ajan pohjassa. Mutta mitä jos ostan uuden mankan eli en alkuperäistä vaan jonkun esim pioneerin halpismankan niin mitä tapahtuu peruutustutkan äänelle, mahtaako enää toimia? Onko peruutustutkalla joku oma piuha/liitin mikä pitäisi saada sit kiinni uuteen mankkaan?

 

En ole koskaan vaihtanut mihinkään autooni mankkaa ja tämän takia olisi kiva saada vinkkejä niiltä jotka ovat miniinsä soittimen vaihtaneet. Eli se soittimen persiistä löytyvä piuhamöykky on aivan tuntematon hökötys mutta käsittääkseni kaikki piuhat tulee kiinni yhdellä isolla liittimellä, vai kuinka?

 

Mankan vaihto on pyörinyt mielessä jo pitkään koska alkuperäisessä soittimessa ei ole usb tai aux liittimiä eikä toista mp3-levyjä. Mutta nyt radio on ruvennut sekoilemaan ja näyttämään lopunajanmerkkejä joten soittimen vaihto on perusteltua :) Radio toimii aina sillontällön, ei vaikuta onko auto ollut ulkona pakkasessa vai sisällä lämpimässä. Ja sillon kun radion saa kuuluviin niin kuuluuvuus saattaa yht'äkkiä ruveta heittelemään ja loppuenlopuksi häviää kokonaan jonka jälkeen kanavia etsimällä ei löydy mitään taajuutta.

Lähden parin päivän päästä pidemmälle reissulle ja olisi kiva jos saisi uuden soittimen asennettua ennen sitä, joten pikaiset neuvot on enemmän kuin tarpeen.

 

PS. Jos joku on soittimen vaihtanut niin saa ehdotella merkkiä/mallia. Ajattelin n. 100-200€ perussoittimen hommata koska kaiutinelementtejä en aio vaihtaa... ainakaan vielä ;)

 

Linkki videoon jossa näytetään kuinka saa mankan irti:

 

Mini Cooper S -03

Link to comment
Share on other sites

Kävin paikallisessa auto hifi liikkeessä kyselemässä voinko rikkinäisen mankan tilalle laittaa minkä vaan 1-DIN soittimen ja vastaus oli että tottakai. Mutta jotta saisin myös peruutustutkan äänet toimimaan niin täytyy ostaa johtosarja 25€ ja joku antennipiuha 25€ sekä paneeli 13€ siihen päälle asennus jonka hintaa eivät osanneet arvioida koska ei tiedä kuinka kauan työhön menee aikaa. Tähän päälle tietty halvin alpinen mankka n. 120€ eli soitin + piuhat yms = n. 183€. Ei kuulosta ihan hirveältä sillä kävin myös laakkoselta kysymässä paljonka maksaa orkkis BoostRadio ja hintahan oli mukavat 725€.

Koska mankan oireet koskevat vain radiota niin liikkeessä suosittelivat ensin tutkimaan kattoantennin kunnon. Pistin laakkoselta tilaukseen kattoantennin mallia sporttinen 26€ ja osa saapuu tiistaina. Ennen kun käyn laakkoselta noutamassa antennin niin tutkin perusteellisesti vanhan kattopiiskan jos siitä näkisi jotain merkkejä hajoamisesta. Myös mankan aion purkaa irti ja tarkistaa onko kaikki piuhat saletisti kunnolla kiinni.

 

Palaan asiaan ensi viikolla. Tulevalla autoreissulla kuunnellaan siis kiltisti cd-levyjä ;)

Link to comment
Share on other sites

Mä vaihdoin just pari viikkoa sitten Boost CD:n tilalle Pioneerin soittimen. Mulla on tossa rattinapit, navi ja peruutustutka... rattinapeille, antennille ja naville hommasin adapterit, mutta peruutustutkalle ei tullut edes mieleen hommata. Hyvin se tutka sieltä kuitenkin edelleen piippailee.

 

Rattinappi- ja naviadapterin tilasin briteistä newministuff.comista. Naviadapteri ei toiminut ihan 100%, vaan navi huutaa aivan täysillä. Nyt sieltä on tulossa uusi versio tilalle, jossa pitäs olla toimiva volumesäätö. Antenniadapterin ja soittimen kehyksen löysin eBaystä, mutta eipä ne paljon kalliimmaksi olis tullu tuolta newministuffistakaan. Radion kuuluvuus tosin huononi Boost-soittimeen verrattuna. Täytyy vielä testata Boostin kanssa että onko ongelma tosiaan soittimesta kiinni.

 

Jos sulla ei ole rattinappeja eikä navia, niin riittää pelkkä ISO-adapteri piuhoille, soittimen kehys itse soittimelle ja antenniadapteri. ISO-adapteri pitää olla nimenomaan Boost->aftermarket. Perusmallin soittimessa on erilainen liitin.

 

Soittimen irrottaminen on just niin simppeliä kuin tossa videolla. Sitten vaan adapterit kiinni (niitä ei voi laittaa väärin), ja uusi mankka kehyksineen kiinni. Ei tuossa mitään ihmeellistä ole. Paitti jos tarttee työntää sinne kojelaudan sisään tämmönen määrä piuhaa ja adapteria, niin voi joutua pari ärräpäätä päästämään:

 

th_Photo912013172858_zpsf120e36f.jpg

 

Toi mun mankka on Pioneer DEH-8400BT. Löytyy pari USB:tä, SD-korttipaikka, AUX-liitäntä 3.5mm plugilla ja Bluetooth. Eiköhän noilla liitännöillä hetken pärjää. ;) Toisen USB:n vedin iPhone-tellinkiin, ja toinen pitäs vielä pujotella hanskalokeroon. Värit sai melko hyvin kohdilleen.

 

th_IMG_0259_zps11b5149f.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 viikkoa myöhemmin...

Kiitoksia Igor perusteellisesta vastauksesta!

Mulla ei oo NAVia eikä rattinappeja joten riittää siis kun hommaan ISO-adapterin piuhoille, soittimen kehyksen soittimelle ja antenniadapterin. Itse ajattelin tosin rahottaa paikallista hifi-liikettä ja ostaa adapterit, soittimen yms suoraan sieltä mistä jo aiemmin kävin kyselemässä neuvoja. Ja jos en saakkaan hommaa toimimaan niin voin sit kiikuttaa auton heidän pajalle jossa hoitavat asennuksen ;)

 

En ole kerennyt vielä vaihtamaan edes kattoantennia Laakkosen hitaan toimituksen takia mutta kivaksi yllätyksesksi radio on taas toiminut normaalisti viimeiset kolme päivää. Mutta mankan vaihdon teen heti kun rahatilanne paranee..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 kuukausi myöhemmin...

Radion ympärillä on harmaat paksut palkit ja oikean puoleiseen palkkiin napakasti nyrkillä täräyttämällä alkaa radio soimaan ;D Tämän huomatessani innostuin eilen purkamaan mankkaa irti ja katsoin että kaikki piuhat on kunnolla kiinni. Kaikki näytti olevan paikallaan ja radio rupes soimaan heti kun vähän täräytti mankan toiseen kylkeen. Eli jonkunlaista kosketushäikkää on mankassa kun ei jaksa taajuuksia pitää. Ruuvasin soittimen takasin paikoilleen ja radio toimikin ihan hyvin kunnes tänä aamuna sama oire. Eli kai se on pakko ostaa uusi soitin ettei tarvitse aina nyrkillä käynnistää ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 viikkoa myöhemmin...
  • 2 viikkoa myöhemmin...

Mikäköhän noissa orkkis sterkoissa oikeen kusee..mulla alkanu temppuilemaan kanssa. :/

-Vola ja muutkaan säädöt ei oo toiminu mun aikanani ikinä, muutakun ratista, eli siinä potikassa jotain..?

-Välillä menee volat nollille automaattisesti

-Välillä sammuu koko radio.

-Joskus poppi pauhaa kun meen autolle, eli menee itsestään päälle..kerrankin aamusella lähdössä töihin..nii meinasin et mistäs musaa tähän aikaan..nooh Minskussahan ne volat tyyliin kaakossa ja aamupojat siellä alotteli. D:

-Joskus kun menen autolle ja avaan kaukkarilla ovet, niin menee kätevästi myös radio päälle.

 

..eli alkaa riittämään tuollainen, pitää varmaan alkaa katsomaan jotain uutta soitinta, ja siis muutenkin..että saa tikkua kiinni ja Mp3:sta soimaan yms nykypäivän juttuja.

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...