Jump to content

Moottorivalo syttyy ja sammuu


jason

Recommended Posts

Mini One r56 (-08, bensa) herjaa moottorin merkkivaloa keltaisena aina tämän tästä. Valo palaa pari päivää ja sammuu. Kerran auto on sammuillut risteyksiin tyhjäkäynnillä, mutta tämä on tapahtunut vain yhdellä ajokerralla. Muutoin auto on toiminut täysin normaalisti. Autosta otettiin vikakoodit (ei merkkikorjaamossa):

-Katalysaattorin heikkeneminen

-Pakopuolen nokka-akselin mitattu vaiheenpoiston asento

-Alapuolisen happitunnistimen lämmitys

Soitin merkkikorjaamoon (lähin 120km) ja kyselin mm. säätyvän nokkarattaan viasta ja jakoketjun venymisestä. Ovat kuulemma Cooperin ongelmia, ei karvalakki-Minin, mutta eivät kuitenkaan osanneet sanoa, mitä autosta pitäisi korjata. Oliskohan jollakin tämän foorumin lukijoista tietoa, mitä pitäisi korjata tai tutkia?

Kaikki vastaukset otetaan nöyränä ja kiitollisena vastaan.

Link to comment
Share on other sites

Katalysaattoriin liittyvät häiriöt aiheuttivat minulle keltaisen check engine-valon syttymistä ja sammumista.Autona on kylläkin R56 Mini Cooper S -07 ja syynä oli paremmin virtaavan Akrapovicin katalysaattorin vaihto.Ongelma hoitui ohjelma muutoksella...mutta sinun tapauksessa kun herjaa katin kuntoa ja happitunnistimen ongelmaa niin villi arvaus "voisko olla jompi kumpi lambda-anturi?

Link to comment
Share on other sites

Toi happitunnistimen vikakoodi tosiaan vois kertoa takimmaisen lambdan olevan rikki. Katin vikakoodiin taas ei voi luottaa niin kauan kun lambdassa on vikaa, koska katin toimintaa valvotaan juuri sillä anturilla.

 

Kolmanteen ei uskalla arvata mitään, kun ei ymmärrä mitä tuo tarkoittaa. Alkuperäinen vikakoodi englanninkielisellä kuvauksella olisi varmasti informatiivisempi.

 

Mutta ekana tosiaan lambdaa vaihtoon ja koodien nollaus. Sitten uutta ihmettelyä jos ongelmat jatkuvat.

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...