Jump to content

Hydropussien letkujen korjaus-vaihto


Rauno

Recommended Posts

Olet jo mahdollisesti selvitellyt asiaa, eikä minullakaan mitään omaa kokemusta ole, mutta muistan että joku joskus sanoi vaihdattaneensa letkun ja ongelmia oli siinä ettei sellaista puristinta tahtonut löytyä mistään mikä mahtui pussin poteroon.

Todennäköisesti jostain löytyi?

Link to comment
Share on other sites

On pahassa paikassa. Aika monta erilaista prässäyskonetta on tullut nähtyä, ja kaikki ne vaativat vapaan tilan holkin ympärille. Täytyy näyttää parille pitkänlinjan ammattilaiselle tulisko heille mitään mieleen.

 

Tietenkin toi on matalapaineinen järjestelmä ohkasilla puristeholkeilla, joten vähän laimeempikin itsetehty puristustyökalu toiminee hyvin.

Link to comment
Share on other sites

Muutama letkuprässi kans tullu nähtyä eikä ainoallakaan niistä mielestäni pääsemoiseen käsiksi.

Jos tulee asiaa lähipäivinä letku-pajalle nii voin ottaa yhen hydro-pussi mukaan ja kysästä onko moista työkalua olemassa.

Link to comment
Share on other sites

Aikani surffailtua löysin tämmöisen:

 

http://members.tripod.com/austin_america/id63.html

 

Miten tommoiset klemmarihässäkät toimii pitemmän päälle, arveluttaa. Ja kun letku uusitaan tarvitaan molempiin päihin niitä liitoksia.

 

Kotitarveasentajalla kun ei ole kunnon tyuökaluja, niin kaikki vaativammat hommat pitäisi teettää ammattilaisella - mistä sellaisenkin ....

 

Peijjooni kun olisi mukava saada pussit kuntoon.

 

Kiitos palautteesta !

Link to comment
Share on other sites

Omien hydraulikokemusten perusteella kommentteja ton sivuston korjausmenetelmistä.

 

1. Ihan toimiva, paine kuitenkin on aika pieni järjestelmässä. Toimuutta rajaa lähinnä kuinka hyvä klemmari on, ja kummoinen toi pussista tuleva letkunippa on. Mikäli nipassa on hyvä olake, niin silloin jopa hyvä korjaus. Jos nippa on niin suora ja tasainen mitä kuvissa näyttää, on jonkinmoisena riskinä että joskus lähtee irti töyssyssä. Ketju on niin vahva kuin heikoin lenkki, ja tässä menetelmässä ei heikohkoakaan lenkkiä saa olla.

 

2. Täydellinen alkuperäistä vastaava korjaus, itseasiassa jopa parempi. Oletuksena että pussista lähtevään letkukaraan löytää juuri sopivankokoisen (tai edes riittävän lähelle) leikkuurenkaan, eli ton tiivistävän osan liittimestä.

 

3. Paineenkesto takuulla riittävä, itse tekisin ehdottomasti kartiokierteellä liitoksen, toisin kuin tekstissä on käytetty. Suurin mieleen tuleva ero on että tämän jälkeen hydraulilinjassa etu-takapää välillä on huomattavan kokoinen kuristus verrattuna alkuperäiseen liitokseen. Elikkä neste pääsee hitaammin menemään etu-takapään pussin välillä. Minissä ilmeisesti tämä voisi olla vain hyvä asia?

Link to comment
Share on other sites

Onko mahdollista jättää tumppia vanhaa letkua ja teettää siihen uutta jatkoksi?

 

Kyllä Polateknikissä teki mulle puristusholkeilla ja jatköpätkällä liitoksen välille ,mutta ei uskaltanut luvata että pitääkö, kun ei tiennyt paljonko paineita pitää kestää.

 

Omassa ajossa kesti parivuotta ja uus omistaja ajeli toista vuotta kyseisellä liitoksella, eikä mitään ongelmia.

Link to comment
Share on other sites

Vanhaan letkun "puolittaminen" ja uuden liitoksen teko ei ole ongelma. Kesto riippuu pelkästään siitä, kuinka hyvässä kunnossa letku on. Paine tosiaan on hydrauliikkatasolla mitätön hydrolastikissa. Ne letkut vaan alkavat olemaan nuorimmatkin +40vuotta vanhoja, joten kunto alkaa oleen sen mukainen. Huolellinen letkun tarkastus on paikallaan mikäli meinaa tuollaisen korjauksen tehdä, ettei kohta paukahda jäljellä jäänyt letkunpätkä uudesta kohtaa.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...