Jump to content

Rengaspaineen merkkivalo


Minihemuli

Recommended Posts

Moro,

 

Käväisin tänään kurkkaamassa maisemia Oberstdorfissa. Matka sinne kulki moottoritietä pitkin ja ei voi muuta kuin ihmetellä kuinka vakaasti tuo mini kulkee 200km/h vauhdissa  :o

Edellinen auto minulla oli (200hp) S60 Volvo ja ei kyllä ajovakaudessa tuo Mini häviä ollenkaan Volvolle  :o ;D

 

Mutta kysymys: Tuossa takaisin tullessa kojelautaan syttyi renkaan paineen merkkivalo (punainen renkaan kuva huutomerkillä). Siinä sitten hiljentelin ja pysähdyin P-paikalle katsomaan että onko renkaissa jotain vialla. Kaikki näytti olevan kunnossa. Ajelin kaikessa rauhassa kotiin kun ohjauksessa eikä jarrutuksessa tuntunut mitään ihmeellistä.

 

Tässä illemmalla kävin kurkkaamassa rengaspaineet huoltoasemalla ja kaikki oli kunnossa  :-? Resetoin tuon ajotietokoneen ja tämän jälkeen merkkivalo katosi eikä tullut takaisin vaikka kävin vielä vähän ajelemassa.

 

Voiko tuo merkkivalo syttyä jos ajaa nopeammin -> renkaat kuumenevat ???

 

T: Marko

Link to comment
Share on other sites

mun minissä kyseinen valo palaa punaisena renkaiden vaihdon jälkeen, resetoinnin jälkeen valo pysyy poissa. joo ja toisinaan se palaa oranssina kun isäntä istuu repsikkaan... liekö vaikutusta kun kuski painaa puolet siitä mitä repsikka... en tiedä onko se niin herkkä mutta huvitusta se ainakin on aiheuttanut...

Link to comment
Share on other sites

Hmmmm, kumma homma...  :-?

Pitääpäs seurailla tuota ja käydä liikkeessä kommentoimassa jos tuo vielä ilmestyy takaisin.

Herätti vaan ihmetystä ja pikaisen hidastamisen moottoritiellä kun toi valo ilmestyi, ei oo nättiä jälkeä jos rengas tyhjenee kovemmassa nopeudessa...  :(

Link to comment
Share on other sites

Toi rengaspainevaroitin toimii ABS:n antureilla ja seuraa renkaiden pyörintänopeuden muutosta verrattuna systeemin resetointihetken tilanteeseen.

 

Lähestulkoon varmasti voin sanoa, että tuo moottoritiellä pidempään kovaa ajaminen on nostanut renkaiden lämpötilaa ja aiheuttanut varoituksen. Itselläni vastaava tapahtui Suomessakin kovalla helteellä Turun moottoritiellä - nopeusrajoituksen puitteissa, tietysti - jokunen vuosi sitten. Lähimmälle huoltoasemalle heti seis ja paineet oli normaalin 2,4 sijaan 2,8.

 

Tarkista kuitenkin renkaat vielä kunnolla. Naula tai vastaava voi olla piilossa jossain urassa ja se taas aiheuttaa hitaan paineen putoamisen.

 

n.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...