Jump to content

Rengaskoon muutos


huikka

Recommended Posts

Päivää!

 

Nyt kun pakkasta ei ole enää kuin reilut parikymmentä ja kevät rynnii päälle, niin himottais ostaa omaan Miniin hieman suurempi vanne/rengaspaketti. Elikkä vanhan 10" -sarjan tilalle 12 tuumaset.

Tuleeko mitään ongelmia jarrujen kanssa? Auto on Austin Mini 1000 -74 rumpujarruilla. Riittääkö rumpujen jarrutusteho kun massaa tulee renkaisiin hieman lisää? Ja mitä tämmöiseen sanoo katsastusmies, onko kellään tietoa/kokemuksia?

 

Kiitos!

Link to comment
Share on other sites

Äkkiseltään veikkaisin, ettei ongelmia, koska Miniä on rekisteröity 10", 12" ja 13" vanteilla. Huomaa renkaiden koko , 12" vanteilla kaikki renkaat eivät mahdu pyörimään alla.

Vielä riippu kait katsastuskonttorista .Tosin kirjaviisaat vastatkoon tarkemmin. Ittelläni on ollut sekä 12" ja 13" alla samassa autossa eikä ole koskaan sanottu mitään .

Link to comment
Share on other sites

Ei ongelmaa, muutoskatsastuksella selviää. Vakiorengastuksella ei käsittääkseni edes joudu tekemään mitään korimuutoksia. Ei tarvitse mitään todistuksia yms, sen kun ajaa auton konttorille ja ilmoittaa että isommat vanteet täytyy muutoskatsastaa. Vannetta saa aina kasvattaa tuuman ilman muutoskatsastusta, isoimmasta vannekoosta mikä on merkitty rekisteriotteelle alkuperäisenä rengaskokona. Tuon ikäissä Minissä ei varmaan löydy kuin 10" koot.

 

Kannattaa soitella konttoreita läpi ennen kuin menee muutoskatsastukseen, erot hinnoissa on isot. Jotkut ottavat "ison" muutoskatsastuksen hinnan, jotkut "pienen".

Link to comment
Share on other sites

Päivää taas!

 

Hyvä kuulla ettei aiheuta suurempia murheita. Alla on tällä hetkellä 5 x 10 vanteet ja 165/70 renkaat.

Uusi satsi olisi 5 x 12 165/60, pitäisi mahtua pyörimään vaikka uudet vanteet hieman sisempään menevät.

Täytyy sitten vaan katsastushintoja vertailla...

 

Kiitoksia vastauksista!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...