Jump to content

MSD Ignition Coil Pack, hyödyt?


bulldawg

Recommended Posts

Yleensä parantaa moottorin käyntiä viritetyissä moottoreissa, kun kakkua syötetään lisää per ilmatilavuus + käytetään kylmempien tulppien kanssa. Mikä tulppa sit on hyvä, on vähän hankala sanoa, kun väärällä voi sulattaa reiän lohkoon... Perusautossa hyöty olematon, suosittelen tulppien säännöllistä vaihtoa.

Link to comment
Share on other sites

Joo, lähinnä alkuperäisillä tulpilla tulee reikiä, nakutuksen takia - mäntiin... tuskin virittämättömään mottiin tosin.

 

Mulla on tuo puola kera msd:n johtoineen ollut kiinni jonkun vuoden. Ei haittaa, jos ei hyötyäkään.

 

Tulppina olen käyttänyt Denson IK22:ia ja Bosch FGR 7 DQP+:ia... ei ihan vakioon moottoriin ;)

Link to comment
Share on other sites

Haluisin kyl tietää et miten siihen lohkoon tulee reikä väärillä tulpilla  :o !!

 

Voihan olla että se reikä on ensin männässä ja sitten het perään lohkossa... riittävillä litratehoilla sekunneissa tapahtuu kaikenlaista jännää, kun metalli muuttuu kiinteästä sulaksi. Mutta kuten todettu, ei tuosta coil packissa vakiomotissa ole mitään hyötyä.

 

Yleensä noita coilpackeja laitellaan, kun litratehot menee yli 150:n ja polttoaine pitäisi jotenkin yrittää polttaa palotilassa eikä pakosarjassa...

Link to comment
Share on other sites

Todella kaukaa haettua kyllä, nakutus kyllä rikkoo männät mutta pahimmissakaan vaurioissa en ole ikinä nähnyt kyllä lohkolle mitään käyneen.

 

150hp litratehotkin on sen verran pieniä että modernin auton sytkälaitteitten luulisi helposti selviävän sellaisesta, kun ihan perinteinen kärjetön jakajasytkäkin selviää. Essonbaarissa elvistelyä varten tuollaiset coilpackit on tehty, kuten alumiiniset bypassit/dumpit turboautoihin. Parissa kulkuneuvossa pihalla yli 150 ja 200hp/litra, orkkis sytkävehkeillä liikenteessä. No tuo tehokkaampi on vapari, ahdetussa vasta tuppaa olemaan ongelmia sytkälaitteiten kanssa kun sylintereitten paineet nousee koviksi.

 

Ja tuosta pakosarjassa polttoaineen poltosta, jos kipinävehkeistä loppuu voima niin se ei pala ollenkaan. Hieman ennen sitä kyllä pienen hyödyn saa voimakkaammista sytkälaitteista.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...