Jump to content

valkosivurenkaita miniin


Idefix

Recommended Posts

Juttelin tuossa yhden iäkkään isännän kanssa joka oli omistanut vm 61 minin aikoinaan ja kehui että siinä oli ollut Dunlopin valkosivurenkaat.

 

Onko Suomessa Miniin koskaan ollut valkosivurenkaita tarjolla (edes lisävarusteena ja minkä tahansa merkkisinä), ja jos on niin minkä aikakauden vehkeissä näitä on näkynyt. Koskaan en muista nähneeni kuvia Mineistä joissa on valkosivut, ainakaan 10" vanteilla.

 

Pikainen googlaus näytti että enää moisia ei ole saatavilla edes rapakon takaa...

Link to comment
Share on other sites

Ns. "irtovalkosivuja" on ainakin ollut saatavana joskus 10" renkaalle. Muistaakseni olen vielä joskus rompepäivillä nähnyt myytävänä.

Saattaaa olla että 60-luvulla on saanutkin. Olihan 60-luvun japseissakin valkosivuja alkuperäisasenteisina. Ainakin Tojota,Datsun...

Link to comment
Share on other sites

Irtovalkosivuja löytyy useammastakin nettipuljusta ja tuli immissäkin sellaiset nähtyä parissa Minissä. Aitoihin valkosivuihin en ole minäkään törmännyt vaikka olen niitä kovin koettanut metsästää.

Link to comment
Share on other sites

Jyväskylän Suurajoissa 1963 Timo Mäkinen ajoi ekaa kertaa AAB-1:llä tuolloin valkosivuilla. Harjulta on ainakin kuvia moisesta tapauksesta. Tuskin laittoivat irtovalkosivuja.

 

Itsellä olisi muuten yhdet irtovalkosivut, jos joku aivan välttämättä tahtoisi.

Link to comment
Share on other sites

Vähän hienoo,

 

Eli 60 luvulla on liikkunut Minejä valkoisin renkain...

 

Mietiskelen tuossa vähän tuota kuusnelosta, josko tulis sellainen "siitä se ajatus sitten lähti" idea eteen...Tuon keskustelun jälkeen jäin miettimään tuota asiaa...

 

Eipä löytynyt googlaamalla kuvia, löytyiskös teiltä keltään ?

Link to comment
Share on other sites

Oikeet valkosivut! Tai ei sitten mitään! (oma mielipide) ;)

 

No kyllä sellaiset itekin laittaisin vaniin jos jostain löytäisin. Taitaa vaan olla niin, että joutuu tyytymään noihin lätkiin.

Link to comment
Share on other sites

Niin löytää. Itse etsiskelin tuossa taannoin Wolseleyhin myös valkosivuja ja silloin törmäsin noihin. Nuo ovat vain 4.80"(121mm) kun Minin rättikenkaat on sentään 5.20"(132mm) leveät. 4.80" tarkoitettu lähinnä joihinkin kääpiöautoihin. Ongelma on että nuo ovat kantavuudeltaan liian pienet, 4.80" vain 163 kg, kun 5.20" rättirenkaassakin se on jo 360kg. Eli käytännössä sovellu niinkin painavaan autoon kuin Mini ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
http://www.oldtimerreifen-moeller.de/artikel02_englisch.htm

 

Näyttäis olevan 5.20-10 koossakin.

 

Otimpa tuonne yhteyttä ja kyselin hintoja. Falkenin 145R10 renkaalle 40mm valkosivulle tulee hinta 150€ per KPL!! siihen sitten rahtikulut 50€ Suomeen (4 rengasta) ja kokonaishintaa tulee se vaivaiset 650€. En taida sittenkään hommata tuolta ellei sitten lotossa napsahda jättipottia...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...