Jump to content

R56 bensapuolen oireiden yleisyys?


JiiAa

Recommended Posts

N14 2007 Cooper S , ajettu 208 000km, hyvin huollettu ja kuitteja eri tyyppivioista reilu nippu. Mutta, bensapuolelle ei ole historian mukaan tehty koskaan mitään. Onko HPFP sellainen joka menee "varmasti" rikki, vai onko se tuurista kiinni? Entä siirtopumppu ja aktiivihiilisuodattimen tai "luft valven" vaihtotarve?

Ostin auton , kun halvalla sain, tietoisena riskinä (lukuiset mahdolliset vikapaikat tiedossa) harrastekamppeeksi. Ulkolaisten foorumien perusteella tuo bensapuoli reistaa usein ja monin tavoin ja ainakin HPFP tuntuu särkyvän pienilläkin kilsoilla. Eikös BMW joutunut jatkamaan takuutakin tämän vuoksi.

Auto siis toimii normaalisti, eikä suhauta edes bensatankin korkkia avatessa. Bensasuodattimen vaihdosta en löytänyt tietoa, sen vaihdan ainakin heti kun ehdin.

Ajelenko siis auringonlaskuun huolettomana vaan pitäisikö olettaa vahvasti että tuuri loppuu ja tehdä jotain ennakoivaa toimenpidettä? Auton kanssa olisi nyt aikaa puuhastella, eli menee ajoon vasta keväällä.

Ajokortti ollut kohta 30 vuotta, -74 Mini ainoa millä jäänyt tien päälle vian vuoksi, ajattelin yrittää ennakoida että R56 ei ole se toinen tielle jättävä kulkupeli. Paljonhan nuo bensapuolen ongelmat tuntuvat oireilevan kylmäkäynnistyksessä esim. mutta löytyy juttua että jääty laakista tien poskeen ilman vikakoodeja.

Onko nämä bensaongelmat siis yleisiä, vai saako näistä väärän kuvan foorumien perusteella?

Link to comment
Share on other sites

Empä usko, että niin yleisiä. Itellä oli se Tank Air Valve syypää pumpun hajoamisiin. Huono säkä kun sattuu, niin ei auta ennakkohuoltokaan. Saattaa uusissa osissakin olla vikaa.

Itellä hajosi pumpusta putki laakista, kun veti tankin lyttyyn.

Link to comment
Share on other sites

No, minulla on nyt ollut uudesta saakka N54-koneinen 2007 BMW, joka niinikään on kuuluisa HPFP ongelmista. Pumppu vaihdettiinkin ensimmäisinä vuosina takuuseen kolme kertaa ennen kuin mittarissa oli 80tkm. Sen jälkeen on ajettu 12v ja 100tkm ilman bensapumppuongelmia. 

Sanoisin ettei se nyt ole mitenkään niin kirkossa kuulutettu että se pumppu hajoaa. Voi ihan hyvin kestää auringonlaskuun, jos se kerran näin kauan on kestänyt.

Ei kun kovaa ajoa!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...