Jump to content

A Cooper

Members
 • Posts

  94
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

A Cooper last won the day on January 14 2021

A Cooper had the most liked content!

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Espoo
 • Garage
  Jorvas; Mini Cooper -94, Mini Cooper -19, Austin Healey 3000 MKIII -64 (projekti)

Recent Profile Visitors

1,417 profile views

A Cooper's Achievements

 1. Katsastus suoritettu Lohjan asemalla, kaikki kunnossa. Kunnollinen tyhjäkäynti edellytti imuilman lämpötila-anturin vaihtamista. Uusin samalla imuletkut ja jätin varakappaleita tulevaisuuden varalle kun niille näyttää olevan menekkiä. Mietin Papun myyntiä mutta tulin toisiin ajatuksiin nautiskeltuani tänään parin sadan km:n verran. Muijalan Mini Akatemiassa poikkesin kahvilla ja sain apua viiksielementin oikeaoppiseen asennukseen. Homma oli vieläkin hakusessa edellisen asentajan jäljiltä.
 2. Pari imuletkua ja PTC heater on hankittuna. Alkuperäinen lämmitin oli murentunut eikä se ollut kuuleman mukaan välttämätön. Läppärille ladatulla MEMS-ohjelmistolla on tarkoitus tutustua SPI:n toimintaan, joten pyritään alkuperäiseen. Opiskelen parikymmentä sivua SPI:tä samalla kun odottelen korjauspeltejä seuraavaan projektiin. Olen näköjään yltänyt tai minut on alennettu tasoon "Intoilijat".
 3. Papulla on jo 6000 km takana kahden kesän ajoista. SPI on seuraavaksi opiskelun kohteena. Uudet vakuumiputket on hankittu ja Rover Mems -lukukaapeli odottaa diagnostisointia. Vetovaiheessa pientä nakuttavaa ääntä ja pakoputki mustana. Villeltä sain jälleen apua minulle uudessa asiassa.
 4. Tänään käyty katsastuksella Lohjan Leijona-katsastuksessa. Kaikki muuten ok paitsi että aikaisemmin Kirkkonummella viime vuonna hyväksytty vain toista takapyörää jarruttava käsijarru pitää korjata niin, että molempia takapyöriä jarrutetaan. Oma moka mutta taas opittu jotakin. Huomenna korjaan asian. Piti käydä kahvilla Muijala Akatemiassa ja oivaltaa pari asiaa jarruvaijerin asennuksen tiimoilta. Papu on jo siinä vaiheessa että A Cooper hiljenee tällä kanavalla. Uusi projekti on juuri saapunut Vuosaaren satamaan eikä sen projektin kommentointi sovi tänne. Laita yksityisviesti mikäli haluat seurata tallissani näkyvän uuden projektin kulkua.
 5. Uuden projektin käynnistys siirtyy rahtiliikenteen viiveiden vuoksi kesäkuulle. Jo vuoden ajokunnossa olleen Papun pähkäilyyn jäi sopivasti aikaa. Alkuperäisvalmistusta (?) olevan konepellin kiinnitys on vaatinut pientä viritystä. Jossakin olen nähnyt kuvan sellaisesta kiinnityskoukusta, jonka avulla konepellin voi nostaa miltei pystyasentoon. Työtilaa olisi enemmän. Oletan, että kunnostettuihin vanteisiin liimaamani keskiöt ovat alkuperäisen mukaisia/näköisiä. Netistä löytyvissä SPI:n kuvissa näkyy tosin paljon erilaisia keskiöitä. Saksasta eBay:n kautta tilaamani keskiöosat piti liimata. Pidikkeet on tehty hieman pienempää aukkoa varten.
 6. Uuden projektin käynnistys siirtyy rahtiliikenteen viiveiden vuoksi kesäkuulle. Jo vuoden ajokunnossa olleen Papun pähkäilyyn jäi sopivasti aikaa. Alkuperäisvalmistusta (?) olevan konepellin kiinnitys on vaatinut pientä viritystä. Jossakin olen nähnyt kuvan sellaisesta kiinnityskoukusta, jonka avulla konepellin voi nostaa miltei pystyasentoon. Työtilaa olisi enemmän.

  Oletan, että kunnostettuihin vanteisiin liimaamani keskiöt ovat alkuperäisen mukaisia/näköisiä. Netistä löytyvissä SPI:n kuvissa näkyy tosin paljon erilaisia keskiöitä. Saksasta eBay:n kautta tilaamani keskiöosat piti liimata. Pidikkeet on tehty hieman pienempää aukkoa varten.

  IMG_1105.JPG

  IMG_1138.JPG

 7. Hienosäädöksi menee. Espoon Pultista hain 6 ruuvia ovien koristelistojen kiinnitykseen. Osa ruuveista puuttui ja jäljellä olevat ovat rumia. Muistelen ostaneeni ovivalokytkimen mutta sitä ei vaan löydy. eBay:stä löytyi pienellä hinnalla universaali kytkin. Samalla tilasin uudet keskiölaatat vanteisiin, Mini Cooper -tarrat on jo. Vielä voisin siirtää konepeltiä 2 mm taaksepäin. Edellinen korjaaja oli hukannut sähköflektin. Uusi on vielä kytkemättä (moottori ei ole lämmennyt liikaa kertaakaan). Uudet sisämatot voisi hankkia. Siinä ne oleelliset. Pitänee liittyä Autohistorialliseen Seuraan niin, että voi osallistua esim. Helatorstaiajoihin. Uuden projektin aloitus ehkä toukokuussa.
 8. Vielä ei ole löytynyt uutta projektia. Papun vaihdelaatikon oikeanpuoleinen vetoakselin kopan tiiviste on vaihdettu ja opittu taas uusi asia; tiivisteen vaihto ahtaassa paikassa. Tiivisteen asentamista piti opiskella. Lähteinä Youtube, Muijala Akatemia ja Minitron. Ohjeistuksen perusteella laitoin paperitiivisteen ja molemmille puolille ohuesti silikonimassaa. Tiiviste oli vaihdettu aikaisemmin ja korjaaja oli tehnyt skraadin alapuolen pintaan, nyt tasoitettu. Käytettyä tiivistemassaa oli jäänyt toiseen sisäpuolella olevaan öljykanavaan. Nopeusmittarin vaijerin alapään asennus onnistui yllättävän helposti alapuolelta kurottaen. Asennus kuvattiin brittiharrastajien sivuilla turhan vaikeaksi; tarvittaisiin muka pienet kädet ja jopa ehdotettiin turhaan vesiputkien irrottamista tilan saamiseksi. Eivät yrittäneet alakautta. Isojen käsien etuna on yleensä pidempi ulottuvuus.
 9. Kojetaulun kiinnityspaloihin lisäsin kuminpalaset tärinöitä vaimentamaan. Kiinnitys ilmastointiteipin palasilla. Nopeusmittarin vaijerin kiinnike piti rikkoa ja taas oli asiaa Minitroniin uutta vaijeria hakemaan. Uuden tarvikeosan mittariin tuleva metalliholkki olikin liian ahdas, joten viilasin vähän mittarin puolta. Pohdittavaksi jäi vaijerin vaihdelaatikon puoleinen kiinnitys, joka on mielenkiitoinen brittisuunnittelun tuote. Isokätisen unelmahomma. Hyvä, että pystyin näkemään vaijerin kiinnityskohdan Papun alla maatessani. Huomasin samalla, että öljyä tihkuu pienesti oikean puolen vetoakselin tiivisteen alareunasta. Youtubeen korjausohjetta etsimään. Mahdanko tarvita uutta projektia kun Papussakin näyttää olevan kiitettävästi yhtä ja toista tekemistä.
 10. Olisin halunnut kunnostaa vanhan kojetaulun. Löysin Hollolasta liikkeen, jolta sain pienen määrän harvinaista juuripähkinäviilua. Vanhan viilun irrottamisessa en onnistunut. Puusepänliikkeen arvio työstä oli yli 1000 € koska kaarevan pinnan puristamiseen olisi tarvittu erikoisteline. Erään maahantuojan hinta uudelle kojelaudalle oli 350 €. Tilasin sitten Englannista muistaakseni hintaan 154 €.
 11. Seuraavaksi uuden kojelaudan asennuksen kimppuun. Vanhaa en pystynyt enää pelastamaan. Vien sen Muijala Akatemian hyllylle, joku ehkä haluaa tuunata kojelautaansa. Mini Sparesin opaslehtinen tuli uuden mukana mutta varmuudeksi piti opiskella asennus Youtubesta. Ilmastointiputkesta pitää katkaista osa ja käyttää mukana tulleita joustavia putkiratkaisuja välikappaleina. Kojelaudan kiinnityshakasten päihin haen kumiletkun palaset Etolasta Youtuben Jaguar-miehen vinkin mukaan tärinää vaimentamaan.
 12. Ostin jo viime vuonna Minitronista tiivistesarjan, joka on ollut pitkään myynnissä. Silloin laitoin vain edelliseltä korjaajalta unohtuneen suojakumin. Tänään vietin lauantai-iltaa asentamalla varsinaiset tiivisteet. Edellinen asentaja oli onnistunut jättämään melkoisen skraadin alumiinitiivisteen yläreunaan (kuvassa). Ruuvi on omaa tekemistä. Taas on opittu jotakin. Mietin, että alumiinitiivisteen poistossa voisi käyttää jonkinlaista ohutta ronkkimistyökalua.
 13. Moron

  Nyt kun projektin hankinta toistaiseksi kariutui tarjoan sulle väliprojektiksi  itselläni pahvilaatikko asteelle

  jäänyttä -67 mallista MGB GT:ä. Laittelen lisätietoa ja kuvia mikäli kiinnostus herää.

  Kuvassa auto juuri Nurmijärveltä tulleena 1995.mgb002.thumb.jpg.fa22a47f748dd079ff6b1154f9b3addc.jpg

  Tapio Ketonen

  Moskurintie 5

  38300 Sastamala

  0445135018

  1. A Cooper

   A Cooper

   Terve, kiitos viestistäsi. Pysyttelen vielä Austin Healey 3000 -linjalla ja odottelen USA:ssa asuvan agenttini viestiä mahdollisesta hankinnasta.

   T: Aarne

  2. tailke

   tailke

   Onhan Healey ihan eri maailmasta kuin MGB, tämä tarjous ei kuitenkaan maksanut kummallekaan

   mitään. Onnea hyvän projektin etsintään.

   -tapsa-

 14. Varattu toisenlainen brittiprojekti jouduttiin hylkäämään dokumenteissa ilmenneiden outouksien vuoksi. Rahaa ei ole hukattu mutta aikaa kului. Löysin netistä arvostettuna pidetyn kalifornialaisen liikkeen aikaisemmin huutokaupassa myymän ajoneuvon numeron olevan yllättäen saman kuin varaamassani projektiautossa oli. Ei vaikuttanut rehelliseltä. Apua sain Finn-US Logistics'in asiantuntijalta, jota voin suositella vastaavissa hankinnoissa. Projektihaku jatkuu. Tänään ajoin Papun tallille odottamaan vaihteensiirtäjän tiivisteen vaihtoa. Saatan tuikata uudet tiivisteet saamani vinkin perusteella vanhojen jatkoksi. Sitten uuden kojelaudan asennus.
 15. Papun työlista on valmiina alkavalle keväälle. Noin 10 kohdan ohjelma on listattuna uuden kojelaudan asennuksesta valojen tarkistamiseen ja vaihteensiirtäjän tiivisteen vaihtoon. Seuraava projekti ei ole Mini, joten siitä ehkä muualla enemmän. Kansainvälisiltä foorumeilta löytyi kyseisen auton rakentelijaporukka, joten sieltä saa tietoja.
×
×
 • Create New...