Jump to content

A Cooper

Jäsenet
  • Viestit

    96
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    5

Käyttäjän A Cooper kaikki viestit

  1. A Cooper

    Projekti Papu

    Kesän 2023 ajot 1580 km ilman muita ongelmia kuin kuskin istuimen alaosan retkahtaminen. Alaosaan kohdistui rasitusta kuskin painon ja istuimen siirtopalojen asennuksen vuoksi. Takanoja on lisäksi kiinni takapenkissä. Korjaus on suoritettu ja Papu huputettu ensi kesää varten. Konepellin lukitus täytyy varmistaa ilmeisesti 3/8" UNF-mutterilla. Kiinnitys tuppaa löystymään.
  2. Sampo pankki teetti joskus mainoksen, jossa oli jälkikäteen kuvattu Timo Mäkisen klassinen konepeltiajo. Ilman Timo Mäkistä. Löytyisikö jostakin tietoa, esim. kuva tai video, tuosta Suomessa tehdystä mainoksesta? Kuvaa käytettiin luottokortissakin.
  3. A Cooper

    Projekti Papu

    Katsastus suoritettu Lohjan asemalla, kaikki kunnossa. Kunnollinen tyhjäkäynti edellytti imuilman lämpötila-anturin vaihtamista. Uusin samalla imuletkut ja jätin varakappaleita tulevaisuuden varalle kun niille näyttää olevan menekkiä. Mietin Papun myyntiä mutta tulin toisiin ajatuksiin nautiskeltuani tänään parin sadan km:n verran. Muijalan Mini Akatemiassa poikkesin kahvilla ja sain apua viiksielementin oikeaoppiseen asennukseen. Homma oli vieläkin hakusessa edellisen asentajan jäljiltä.
  4. A Cooper

    Projekti Papu

    Pari imuletkua ja PTC heater on hankittuna. Alkuperäinen lämmitin oli murentunut eikä se ollut kuuleman mukaan välttämätön. Läppärille ladatulla MEMS-ohjelmistolla on tarkoitus tutustua SPI:n toimintaan, joten pyritään alkuperäiseen. Opiskelen parikymmentä sivua SPI:tä samalla kun odottelen korjauspeltejä seuraavaan projektiin. Olen näköjään yltänyt tai minut on alennettu tasoon "Intoilijat".
  5. A Cooper

    Projekti Papu

    Papulla on jo 6000 km takana kahden kesän ajoista. SPI on seuraavaksi opiskelun kohteena. Uudet vakuumiputket on hankittu ja Rover Mems -lukukaapeli odottaa diagnostisointia. Vetovaiheessa pientä nakuttavaa ääntä ja pakoputki mustana. Villeltä sain jälleen apua minulle uudessa asiassa.
  6. A Cooper

    Projekti Papu

    Tänään käyty katsastuksella Lohjan Leijona-katsastuksessa. Kaikki muuten ok paitsi että aikaisemmin Kirkkonummella viime vuonna hyväksytty vain toista takapyörää jarruttava käsijarru pitää korjata niin, että molempia takapyöriä jarrutetaan. Oma moka mutta taas opittu jotakin. Huomenna korjaan asian. Piti käydä kahvilla Muijala Akatemiassa ja oivaltaa pari asiaa jarruvaijerin asennuksen tiimoilta. Papu on jo siinä vaiheessa että A Cooper hiljenee tällä kanavalla. Uusi projekti on juuri saapunut Vuosaaren satamaan eikä sen projektin kommentointi sovi tänne. Laita yksityisviesti mikäli haluat seurata tallissani näkyvän uuden projektin kulkua.
  7. A Cooper

    Projekti Papu

    Uuden projektin käynnistys siirtyy rahtiliikenteen viiveiden vuoksi kesäkuulle. Jo vuoden ajokunnossa olleen Papun pähkäilyyn jäi sopivasti aikaa. Alkuperäisvalmistusta (?) olevan konepellin kiinnitys on vaatinut pientä viritystä. Jossakin olen nähnyt kuvan sellaisesta kiinnityskoukusta, jonka avulla konepellin voi nostaa miltei pystyasentoon. Työtilaa olisi enemmän. Oletan, että kunnostettuihin vanteisiin liimaamani keskiöt ovat alkuperäisen mukaisia/näköisiä. Netistä löytyvissä SPI:n kuvissa näkyy tosin paljon erilaisia keskiöitä. Saksasta eBay:n kautta tilaamani keskiöosat piti liimata. Pidikkeet on tehty hieman pienempää aukkoa varten.
  8. Uuden projektin käynnistys siirtyy rahtiliikenteen viiveiden vuoksi kesäkuulle. Jo vuoden ajokunnossa olleen Papun pähkäilyyn jäi sopivasti aikaa. Alkuperäisvalmistusta (?) olevan konepellin kiinnitys on vaatinut pientä viritystä. Jossakin olen nähnyt kuvan sellaisesta kiinnityskoukusta, jonka avulla konepellin voi nostaa miltei pystyasentoon. Työtilaa olisi enemmän.

    Oletan, että kunnostettuihin vanteisiin liimaamani keskiöt ovat alkuperäisen mukaisia/näköisiä. Netistä löytyvissä SPI:n kuvissa näkyy tosin paljon erilaisia keskiöitä. Saksasta eBay:n kautta tilaamani keskiöosat piti liimata. Pidikkeet on tehty hieman pienempää aukkoa varten.

    IMG_1105.JPG

    IMG_1138.JPG

  9. A Cooper

    Projekti Papu

    Hienosäädöksi menee. Espoon Pultista hain 6 ruuvia ovien koristelistojen kiinnitykseen. Osa ruuveista puuttui ja jäljellä olevat ovat rumia. Muistelen ostaneeni ovivalokytkimen mutta sitä ei vaan löydy. eBay:stä löytyi pienellä hinnalla universaali kytkin. Samalla tilasin uudet keskiölaatat vanteisiin, Mini Cooper -tarrat on jo. Vielä voisin siirtää konepeltiä 2 mm taaksepäin. Edellinen korjaaja oli hukannut sähköflektin. Uusi on vielä kytkemättä (moottori ei ole lämmennyt liikaa kertaakaan). Uudet sisämatot voisi hankkia. Siinä ne oleelliset. Pitänee liittyä Autohistorialliseen Seuraan niin, että voi osallistua esim. Helatorstaiajoihin. Uuden projektin aloitus ehkä toukokuussa.
  10. A Cooper

    Projekti Papu

    Vielä ei ole löytynyt uutta projektia. Papun vaihdelaatikon oikeanpuoleinen vetoakselin kopan tiiviste on vaihdettu ja opittu taas uusi asia; tiivisteen vaihto ahtaassa paikassa. Tiivisteen asentamista piti opiskella. Lähteinä Youtube, Muijala Akatemia ja Minitron. Ohjeistuksen perusteella laitoin paperitiivisteen ja molemmille puolille ohuesti silikonimassaa. Tiiviste oli vaihdettu aikaisemmin ja korjaaja oli tehnyt skraadin alapuolen pintaan, nyt tasoitettu. Käytettyä tiivistemassaa oli jäänyt toiseen sisäpuolella olevaan öljykanavaan. Nopeusmittarin vaijerin alapään asennus onnistui yllättävän helposti alapuolelta kurottaen. Asennus kuvattiin brittiharrastajien sivuilla turhan vaikeaksi; tarvittaisiin muka pienet kädet ja jopa ehdotettiin turhaan vesiputkien irrottamista tilan saamiseksi. Eivät yrittäneet alakautta. Isojen käsien etuna on yleensä pidempi ulottuvuus.
  11. A Cooper

    Projekti Papu

    Kojetaulun kiinnityspaloihin lisäsin kuminpalaset tärinöitä vaimentamaan. Kiinnitys ilmastointiteipin palasilla. Nopeusmittarin vaijerin kiinnike piti rikkoa ja taas oli asiaa Minitroniin uutta vaijeria hakemaan. Uuden tarvikeosan mittariin tuleva metalliholkki olikin liian ahdas, joten viilasin vähän mittarin puolta. Pohdittavaksi jäi vaijerin vaihdelaatikon puoleinen kiinnitys, joka on mielenkiitoinen brittisuunnittelun tuote. Isokätisen unelmahomma. Hyvä, että pystyin näkemään vaijerin kiinnityskohdan Papun alla maatessani. Huomasin samalla, että öljyä tihkuu pienesti oikean puolen vetoakselin tiivisteen alareunasta. Youtubeen korjausohjetta etsimään. Mahdanko tarvita uutta projektia kun Papussakin näyttää olevan kiitettävästi yhtä ja toista tekemistä.
  12. A Cooper

    Projekti Papu

    Olisin halunnut kunnostaa vanhan kojetaulun. Löysin Hollolasta liikkeen, jolta sain pienen määrän harvinaista juuripähkinäviilua. Vanhan viilun irrottamisessa en onnistunut. Puusepänliikkeen arvio työstä oli yli 1000 € koska kaarevan pinnan puristamiseen olisi tarvittu erikoisteline. Erään maahantuojan hinta uudelle kojelaudalle oli 350 €. Tilasin sitten Englannista muistaakseni hintaan 154 €.
  13. A Cooper

    Projekti Papu

    Seuraavaksi uuden kojelaudan asennuksen kimppuun. Vanhaa en pystynyt enää pelastamaan. Vien sen Muijala Akatemian hyllylle, joku ehkä haluaa tuunata kojelautaansa. Mini Sparesin opaslehtinen tuli uuden mukana mutta varmuudeksi piti opiskella asennus Youtubesta. Ilmastointiputkesta pitää katkaista osa ja käyttää mukana tulleita joustavia putkiratkaisuja välikappaleina. Kojelaudan kiinnityshakasten päihin haen kumiletkun palaset Etolasta Youtuben Jaguar-miehen vinkin mukaan tärinää vaimentamaan.
  14. A Cooper

    Projekti Papu

    Ostin jo viime vuonna Minitronista tiivistesarjan, joka on ollut pitkään myynnissä. Silloin laitoin vain edelliseltä korjaajalta unohtuneen suojakumin. Tänään vietin lauantai-iltaa asentamalla varsinaiset tiivisteet. Edellinen asentaja oli onnistunut jättämään melkoisen skraadin alumiinitiivisteen yläreunaan (kuvassa). Ruuvi on omaa tekemistä. Taas on opittu jotakin. Mietin, että alumiinitiivisteen poistossa voisi käyttää jonkinlaista ohutta ronkkimistyökalua.
  15. A Cooper

    Projekti Papu

    Varattu toisenlainen brittiprojekti jouduttiin hylkäämään dokumenteissa ilmenneiden outouksien vuoksi. Rahaa ei ole hukattu mutta aikaa kului. Löysin netistä arvostettuna pidetyn kalifornialaisen liikkeen aikaisemmin huutokaupassa myymän ajoneuvon numeron olevan yllättäen saman kuin varaamassani projektiautossa oli. Ei vaikuttanut rehelliseltä. Apua sain Finn-US Logistics'in asiantuntijalta, jota voin suositella vastaavissa hankinnoissa. Projektihaku jatkuu. Tänään ajoin Papun tallille odottamaan vaihteensiirtäjän tiivisteen vaihtoa. Saatan tuikata uudet tiivisteet saamani vinkin perusteella vanhojen jatkoksi. Sitten uuden kojelaudan asennus.
  16. A Cooper

    Projekti Papu

    Papun työlista on valmiina alkavalle keväälle. Noin 10 kohdan ohjelma on listattuna uuden kojelaudan asennuksesta valojen tarkistamiseen ja vaihteensiirtäjän tiivisteen vaihtoon. Seuraava projekti ei ole Mini, joten siitä ehkä muualla enemmän. Kansainvälisiltä foorumeilta löytyi kyseisen auton rakentelijaporukka, joten sieltä saa tietoja.
  17. A Cooper

    Projekti Papu

    Hain alkuperäiset työstetyt vanteet Eleko Pintakäsittelystä Tattarisuolta. Jälki näyttää hyvältä vaikka uusia vastaavia taitaa saada lähes samaan hintaan (työ 50 €/rilla). Pari uutta rengasta hommasin vähän huonon näköisten tilalle. Jotakin puuhaa sentään. Keskiöiden täytyy olla jälkeenpäin hankittuja sillä niiden kuviot ovat vinksallaan. Vielä en ole löytänyt uusia keskiöitä vanhojen tilalle. Vanhojen kiinnikkeistä on enää puolet jäljellä. Mini Cooper -tarrat on jo plakkarissa. Onkohan niin, että pitää hankkia keskiöt jostakin ja liimata tarrat ja vaikka lakata päälle? Renkaiden irroitustöitä kävin harjoittelemassa Muijala Akatemiassa. Asennuspuolen ja tasapainotuksen teetin Tiikeritarha-nimisessä autoalan espoolaisessa minihenkisessä liikkeessä, johon olen keskittänyt vaimonkin Mazdan huollot, homma toimii.
  18. A Cooper

    Projekti Papu

    Nyt on käyty autosähköasentajan alemman tason itseopiskelukurssin etuvalo-osuus. Sähkökaavioiden luku ja brittisuunnittelun ratkaisut tulivat taas tutummiksi. Vika oli uudemmassa valovaihtimessa, jonka liuskoja taivutin kosketuksen aikaansaamiseksi. Kokeilin ensin vanhalla valovaihtimella, joka toimi hyvin. Uudet tuotteet eivät näytä kovin varmoilta. Seuraavaksi hävisi vasen ajovalo - tämän ongelman korjasin pikakurssin käyneenä nopeasti. Kyse oli edellisen korjaajan liitoksen irtoamisesta. Kuvassa näkyy etuosan johtosekamelska, johon olen maalarinteippiin koodannut johtojen päät. Johtohässäkkä on seurausta joskus aikaisemmin tapahtuneen kolarin jälkitoimista. Valojen tasosäätöjohdot oli leikattu poikki. Niitä en ole vielä korjannut ja tasosäätimen piilotin katsastusmieheltä. Asiaan palataan. Ajatuksena on uusia johtoliitokset ja niiden suojaukset talven aikana. Uutta johtosarjaa tuskin tarvitaan ellei Anni/Minitron sitä erikseen suosittele. Siis vakuuttavasti.
  19. A Cooper

    Projekti Papu

    Kesän vajaat 3000 km takana. Vaihdoin mahdollisimman pieniin kenkiin, joilla pärjään vaihtamisessa kohtuullisesti. Uutta projektia ei ole aloitettu ekä ainakaan heti etsitä aktiivisesti. Se tulee vastaan jos on tullakseen. Eturitilällä ja takapuskurilla saatu aikaan siistimpi ulkonäkö. Hommasin uuden kojelaudan ja sitä asennellessa hukkasin ajovalot. Eturitilän takana olevia johtoja on aikaisemmin asenneltu miten sattuu ja sieltä on kai aiheutunut oikari, joka poltti yhden sulakkeen. Etuvalotkin toimivat nyt mutta vain vilkkuviiksestä vedettäessä. Uusin valokytkimen - ei auttanut (oli nuhraantunut ja piti muutenkin vaihtaa siistimmäksi). Nyt on meneillään sähkökaavioiden opiskelu. Valovaihdin on uusittu vuosi sitten. Vian pitäisi olla valovaihtimessa, himmenninreleessä tai johdotuksessa? 60-luvun elektroniikkahommat tulevat mieleen.
  20. A Cooper

    Projekti Papu

    Kesän ajokilometrejä on nyt kertynyt 2363 km ja vielä ehtii. Jälkipohdiskelua: 96-mallinen "raato" olisi vanhan kertausta ja sinällään mielenkiintoista mutta mitä kahdella vastaavanlaisella tekisi. 65-mallinen on koriltaan hyvä mutta pelkkä kasaaminen ei sytytä. Otin aikalisän ja lähdin Minitroniin viimeistelyosien ostoon. Naarmuiset ja kuhmuiset osat pistävät silmään, joten uutta tilalle. Sain asiantuntevia neuvoja, esim. nykyinen hieman kolhiintunut etusäleikkö onkin jostakin vanhemmasta versiosta. Etusäleikkö, konepellin etulista ja sen muovi, takapuskuri ja katon reunalista yhteensä alle 200 €. Ei ollenkaan paha hinta. Pohdiskelin aikaisemmin vaihdekepin modifiointia pois jalan tieltä. Pienemmillä kengillä pärjään toistaiseksi kun siirrän oikeaa jalkaa vasemmalle ykkösvaihteelle siirrettäessä. Kakkonen ja nelonen mahtuvat hyvin olemaan polvitaipeen alla.
  21. A Cooper

    Projekti Papu

    Olin Lahdessa vain aamupäivän. Ace Cornerin Black Ace burgeri oli maukas, suosittelen.
  22. A Cooper

    Projekti Papu

    Projektilla tulee aina olla alku ja loppu. Siksi julistan Papu-projektin päättyneeksi vaikka joitakin ei-ajamista-haittaavia asioita jätin ajokauden jälkeen tehtäviksi. Kesäkaudella esittelen Papulle erilaisia mutkateiden päässä olevia kohteita, esim. kuvan Somerjoki-kioski. Britit kohtaavat Lahdessa ja Espoon Automuseo -kokoontumisiin (kuva) osallistuttiin. Yhteistilaisuuksiin voisi mennä ajoissa porukalla niin, että Minit näkyisivät matkalla ja paikan päällä. Tallissa on tilaa. Työkalut käyttämättöminä. Mitä seuraavaksi? Myynnissä olevat 96- ja 65-projektikohteet polttelevat ajatuksissa. Austin Healey, MG ja Morgan ovat kalliita hankkia ja ahtaita.
  23. A Cooper

    Projekti Papu

    Papu on tuotu kotiin. Eturitilän kiinnitin kromipulteilla niin, ettei uusiin pelteihin tule liikaa reikiä. Ajo on maistunut ja tekniikka on toiminut hyvin. Ensimmäiset ajokerrat tietenkin korvat höröllä outoja ääniä kuunnellen. Tänään asensin lisävalot, joista toisen yläosan pieni murtunut muovipidike jäi maantielle. Ihmettelin kuulemaani kolahdusta ja kävin mielessäni läpi mahdollisesti löystyneet paikat. Parkkiin päästyäni huomasin lisävalon roikkuvan johtojen varassa. Edessä lisävalon uuden pohjan etsintä tai muu fiksaus.
  24. A Cooper

    Projekti Papu

    Kiitos onnittelusta. Ajaminen maistui pitkästä aikaa. Kroppa tuntuu jäykistyneen niin, ettei vaihdekepille jää kunnolla liikkumatilaa. Syynä kuskin liian pitkät raajat. Istuin on jo asennettu taka-asentoon siirtopaloin. Kannattaisikohan vaihdekeppiä lyhentää vai onko joku löytänyt keinon saada vaihdekepin pää/nuppi muutamia senttejä oikealle? Kokeilen pienempää rattiakin.
  25. A Cooper

    Projekti Papu

    Katsastus on nyt suoritettu. Papu on valmis tien päälle. Antoivat ensin työlistalle puuttuvan konepellin, sisäpuhaltimen (huurteenpostoon) vippaskonstilla kiinnitetyn mittariston ja pari kömmähdystäni (takaiskarin kiinnitys löysä ja toisessa etupyörässä pientä klappia. Asensin nuo puuttuvat osat, joita en uskonut tarvittavan ja kiristin t arpeelliset jutut. Etugrillin ajattelin kiinnittää pikakromipulttiratkaisulla. Säädän konepellin kun saan tarvittavat kiinnitysosat hankittua. Mennee MiniSpares-tilaukseksi. Nyt pieni hengähdystauko ja viimeistelyasioiden listaus. Ja tietenkin Papu-kahville Muijala Akatemiaan.
×
×
  • Luo uusi...