Jump to content

OBD testi ei onnistu katsastuksessa


ali1989

Recommended Posts

Moro.  onko kellää tullut seuraaavaa vastaan,  eli Katsastuksessa  inssi ei saa yhdeyttä obd härvelillään  auton  obd järjestelmään,  kotona omat testerit kyllä juttelevat auton kanssa.   ja mainitsi myös että moottorin vikavalo ei toimi?   Vikakoodeja ei ole muistissa.  autona mini cooper r50 1.6  2003. sulakkeet on tarkistettu.  

Link to comment
Share on other sites

Jotkut ECU-viritykset, esim JB4, häiritsevät/blokkaavat testerien liikennettä, tosin siitä tässä R50 tapauksessa tuskin on kysymys.

Sen moottorin vikavalon toimivuudenhan näkee mittaristosta; syttyykö se merkkivalo muutamaksi sekunniksi ennen starttia, samaan aikaan esim latauksen, öljypaineen, ABS:n, airbagin jne merkkivalojen kanssa?

Link to comment
Share on other sites

Mootorinvikavalo ei tosiaan syty ollenkaan  kun virrat kääntää päälle.. Mahdollisesti polttimo palanut?(vai onko led?).  käytin auton yhdellä korjaamolla ja sanoivat että geneerisellä eobd testillä ei pääse sisään,  mutta normi vikakoodin luku toimii, mitähän sitä seuraavaksi keksisi.

Link to comment
Share on other sites

Merkkivalohäröjä saattaa tulla jos repsikan jalkatilassa oleva body control unit (BCU/BC1) on saanut kosteutta. Ledien kärähtäminen on harvinaisempaa... käsittääkseni BC1-boksi osallistuu myös OBD2-yhteydenpitoon.

Lisää infoa esim. täältä: https://www.minitorque.com/threads/the-bc1-body-control-unit.557/

bc1view4-jpg.1775

 

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...