Jump to content

R56 opetuspolkimen asennus


anttila73

Recommended Posts

Moi!

Onko kukaan asentanut opetuspoljinta R56 Miniin?

Itse opetuspoljin on aika helppo asentaa vänkärin jalkatilaan siten, että kiinnittää sen istuimen kiinnikkeisiin.

Kuskin puolelle jarruvaijerin kiinnitys näytti hankalalta. Siellä ei ole näkyvissä kuin jarrupolkimen päässä yksi pultti mutta sekin on niin sivussa polkimen liikeradasta että pitäisi varmaan joku lattarauta tms. laittaa ja sillä siirtää vaijerin kiinnitys vastaamaan polkimen liikerataa. Sitten siinä näkyy yksi harvakierteinen pultin pää, jossa lattiaverhoilu on sellaisella klipsillä kiinni. En usko että tämä "pultti" kestää.

Maton altakaan ei löytynyt mitään kiinnityspistettä.

Kovasti arvostaisin valokuvallisia vinkkejä!

Link to comment
Share on other sites

Ei ole kuvia mutta R53 asensin pultin siten että irrotin rattiakselin läpivientikumin (lattian läpi) auton sisältäpäin, porasin viereen reiän. Rattiakselin reiästä näkee että pora ei osu mihinkään ja pultin saa pujotettua. Läpivientikumi vaan takaisin ja vaijerin pää pulttiin kiinni. Kun polkimen poistin, jätin pultin paikoilleen...

 

Link to comment
Share on other sites

Meillä vanhassa Minissä tehtiin just noin, niin kuin TKG kuvaili. Homma toimi todella hyvin apupolkimesta tuli näppärä. Uudemassa Minissä samaan tarkoitukseen piti sitten suosiolla turvautua ammattikorjaajan apuun. Kiroili asennuksen hankaluutta ja tilan puutetta konehuoneen puolella, hoiti hommansa kuitenkin hienosti.

Samalla voisin esittää tässä toisenkin kysymyksen: onko Miniin saatavissa polkimiin sellaisia reilusti paksumpia kumeja? Toinen opetuslupalainen on sen verran lyhytraajainen, että polkimille yltäminen penkin ihan etummaisessa asennossa on haastavaa. Ajoasennon saa muuten jengattua kohdilleen penkin säädöillä.

Link to comment
Share on other sites

Asennus oli helppo ja yksinkertainen. Mitähän ihmettä se ammattikorjaaja kiroili siellä konehuoneen puolella? Hytin puolellehan ne polkimet asennetaan 😆

No tässä kuvat lopputuloksesta. Eikä mitään läpiporauksia tarvinnut tehdä.

Apukuskin puolella polkimen kiinnitys levyyn ja levy kiinni 2mm paksuilla raudoilla penkin kiinnikkeisiin. Edestä levy menee ylös raitisilmasuodattimen taakse jolloin se ei heilu käsin heiluttelemalla.

Kuskin puolella siihen ensimmäisen kuvan kirkkaaseen kierteeseen 10cm pitkä asennusrauta, jonka toiseen päähän reikä ja vaijeri siihen kiinni. Rauta olisi voinut olla pidempi jolloin veto tulisi täsmälleen polkimen liikerataa vastaavaksi.

Toimii kuitenkin hyvin ja tehokkaasti.

Eli myös R56 Miniin pystyy helposti (lähes) kuka tahansa asentamaan opetuspolkimen.

20211015_165623.jpg

20211015_165640.jpg

20211015_165655.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...