Jump to content

anttila73

Members
 • Posts

  28
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by anttila73

 1. Jos on tiedossa että toinen ajovalo osoittaa oikein ja toinen pieleen niin sen väärin osoittavan säätö on helppoa. Sopivalla kuusiokoloavaimella punaisesta korkeus ja keltaisesta sivusuunta. Ilman tarkastuslaitetta ei tietenkään saa valoa aivan kohdalleen mutta aika lähelle kuitenkin kun vertaa valokuviota seinää vasten siihen oikein näyttävään. Tämä tuli minulle eteen kun katsastuksessa ilmeni että oikea valo näyttää oikein ja vasen liian ylös.
 2. Asennus oli helppo ja yksinkertainen. Mitähän ihmettä se ammattikorjaaja kiroili siellä konehuoneen puolella? Hytin puolellehan ne polkimet asennetaan No tässä kuvat lopputuloksesta. Eikä mitään läpiporauksia tarvinnut tehdä. Apukuskin puolella polkimen kiinnitys levyyn ja levy kiinni 2mm paksuilla raudoilla penkin kiinnikkeisiin. Edestä levy menee ylös raitisilmasuodattimen taakse jolloin se ei heilu käsin heiluttelemalla. Kuskin puolella siihen ensimmäisen kuvan kirkkaaseen kierteeseen 10cm pitkä asennusrauta, jonka toiseen päähän reikä ja vaijeri siihen kiinni. Rauta olisi voinut olla pidempi jolloin veto tulisi täsmälleen polkimen liikerataa vastaavaksi. Toimii kuitenkin hyvin ja tehokkaasti. Eli myös R56 Miniin pystyy helposti (lähes) kuka tahansa asentamaan opetuspolkimen.
 3. Yläreunan kirkkaan mutterin alle voisi saada lattaraudan. Sen alapuolella musta klipsi pitää lattiamattoa paikoillaan.
 4. Moi! Onko kukaan asentanut opetuspoljinta R56 Miniin? Itse opetuspoljin on aika helppo asentaa vänkärin jalkatilaan siten, että kiinnittää sen istuimen kiinnikkeisiin. Kuskin puolelle jarruvaijerin kiinnitys näytti hankalalta. Siellä ei ole näkyvissä kuin jarrupolkimen päässä yksi pultti mutta sekin on niin sivussa polkimen liikeradasta että pitäisi varmaan joku lattarauta tms. laittaa ja sillä siirtää vaijerin kiinnitys vastaamaan polkimen liikerataa. Sitten siinä näkyy yksi harvakierteinen pultin pää, jossa lattiaverhoilu on sellaisella klipsillä kiinni. En usko että tämä "pultti" kestää. Maton altakaan ei löytynyt mitään kiinnityspistettä. Kovasti arvostaisin valokuvallisia vinkkejä!
 5. Keltainen, liquid yellow kiveniskemien ja naarmujen korjaussetti. Muutamaan kiveniskemään käytetty. Jäi tarpeettomaksi kun Minin väri vaihtui. Vesihiomapaperia, puhdistusainetta, maalia, lakkaa ja kiillotusainetta sekä kiillotusliina ja käyttöohje. Hinta 5e + mahdolliset postikulut 5e.
 6. Ei taida onnistua: Can you reprogram a used MINI Cooper key? No, you can’t. Reprogramming your vehicle or a used key fob to allow the two to be paired would require overriding key parts of your MINI's anti-theft system, potentially compromising its security.
 7. Jos ostan purkamolta avaimen niin voiko sen ohjelmoida toimimaan omassa autossa edellä mainituilla ohjeilla? Fyysinen avain ei tietenkään käy oven lukkoon mutta sillä ei ole väliä. Tai onko vinkkiä mistä saisi edullisesti avaimen R56 Miniin.
 8. En ole varma asiasta. Sillä kyselenkin. Voi olla että voi vaan lukea tiedot. IBS:n sillä kyllä voi "ohjelmoida". Sille on oma valikkonsa.
 9. No näin minäkin asiaa ajattelin. En siitä stressaa mutta kun tuollainen "ohjelmointilaite" on tullut hankittua niin olisi kiva tietää mistä ja miten akku määritellään.
 10. R56 2007 akku tuli tiensä päähän ja kun avasin koteloinnit akun ympäriltä niin yllätyn. Sieltä löytyi 55Ah lyijyakku (BMW Varta) eikä 70Ah AGM kuten oletin. Fyysistä tilaa isommalle akulle on, joten vaihdoin tilalle 75Ah lyijyakun. Autossa ei ole IBS palikkaa. Ei ainakaan miinus kaapelissa näkyvillä. Kai se aika lähellä akun napaa kuuluisi olla. Autossa ei ole start/stop järjestelmää. No sitten varsinaiseen kysymykseen: iCarsoft BMM V2.0 ilmoittaa että autossa on edelleen 55Ah akku. Osaako joku neuvoa miten tuolla laitteella koodataan akun koko oikeaksi? Oletan että nyt ehkä lataa turhan alhaisella virralla kun akun kapasiteetti kasvoi.
 11. Käytin pajalla jossa lukivat koodit.
 12. Valo sammui koodinlukijalla eikä vikamuistista löytynyt mitään.
 13. Ostan Mini R56 käypäisen oikean puolen (matkustajan puoli) a-pilarin mustan suojamuovin.
 14. Käpistelin niitä johtojen liitoksia joten vika saattaa olla sillä korjattukin. Sitähän ei tiedä ennenkuin saa sen valon sammutettua. Jos syttyy uudelleen niin tietää jatkaa korjaushommia. Eikä se valo itsestään eikä edes korjauksella sammu vaan vaatii "nollauksen".
 15. 2007 R56 sytytti airbag ja turvavyö merkkivalot kun lapsi reippaasti siirsi apukuskin penkkiä. Tästä aiheesta onkin paljon aika vanhaa juttua mutta mikä olisi hyvä laite valojen sammuttamiseen tänä päivänä? Vikakoodeja yksi testattu lukija ei löytänyt. Pitäisi olla Bluetooth mallia eli kännykkään softa. Tai sitten sellainen jossa itse laite on siinä piuhan päässä. Tietokoneeseen liitettävä laite ei ole vaihtoehtona. Ja tuo itse vikahan pitää tietysti tutkia ja korjata mutta jos nuo valot saisi tuosta kuitenkin pois. Vikana lienee penkin alla olevat johdotukset.
 16. Ok, vaikka se olisi normaalia niin silti se on silti aika erikoista. Se nimittäin lämmittää ja hiostaa kaasujalkaa ihan kunnolla. Olisi kiva kuulla muilta samanlaisella Minillä ajavilta kuumeneeko heillä jalkatila yhtä voimakkaasti. Edellisessä R50:ssä ei havaittu samaa.
 17. R56 2007 Cooperissa kuskin jalkatila kuumuu todella kuumaksi. Lämmönlähde on kaasupolkimen oikealla puolella muovin takana. Siellä lienee lämmityslaitteen kenno? Muovi on niin kuuma että siihen ei oikein kärsi kädellä koskea. Ei kai näin pitäisi olla? Mikä avuksi?
 18. Näin se varmaan on koska ei tuolle paikkaa löydy.
 19. Kuvan kaltainen liitin on irti R50 konehuoneessa. Johdon mitan päästä ei löydy vastakappaletta. Mikähän johto on kyseessä? Liittyy akun vieressä olevaan johtonippuun ja on n. 15 cm pitkä joten kauas tuosta se ei yllä.
 20. Onkohan näihin nykimisvaivoihin löytynyt ratkaisua? Ihan sama vaiva on, nykii ensimmäiset 500m kylmällä koneella liikkeelle lähdettäessä. Jossain ketjussa oli todettu että kaikki autot nykivät kylmällä koneella. Ei nyi. Mini on ensimmäinen autoni joka näin tekee. Eikä niissä softissa mitään varotoimenpidettä ole. Kyllä autolla pitää pystyä ajamaan ihan normaalisti ensi metreistä alkaen. Sen verran ärsyttävä vika että olisi kiva saada kuntoon mutta ei viitsi summamutikassa alkaa vaihtelemaan osia. Huollossa sanoivat että pitää tutkia, eli eivät tienneet missä vika voisi olla. Vikakoodeja ei ole.
 21. Mutta ei tässä ole valoautomatiikkaakaan. Eli aina pitää kääntää valot päälle ja pois.
 22. VIN koodilla löytyy autosta (MC 2004) tuollainen varuste. Miten sen saa päälle kun ajovalotkin pitää laittaa viiksestä eikä minun mielestä mitään erillisiä päiväajovaloja ole. Kuvan mukaiset valot.
 23. Asiaan lähes liittyen, mistä saa kiveniskemiin korjauskynää tai vastaavaa. Meilläpäin ei Mini huoltoliikettä ole. Värihän tuossa on 902, liquid yellow.
 24. anttila73

  antenni

  Sama homma, ei vaan antenni irtoa. Lähteekö se rikkomatta irti jollain konstilla. Ja juu, pitäisi lähteä ihan kiertämällä, mutta kun ei lähde. Pyörii vaan.
 25. 2004 Cooperin takavalojen alla on n. 20 sentin kolikon kokoiset ruostekuplat jotka vähitellen pyrkivät maalipinnan läpi. Onko jotain keinoa pysäyttää tuo ruostuminen? Koko takakulmia en aio maalauttaa. Voisiko ne hioa pois ja maalata korjausmaalilla pienellä pensselillä? Auto ei ole näyttelyauto vaan käyttöauto mutta olisi silti kiva saada nuo ruosteet pois
×
×
 • Create New...