Jump to content

Jälkivarustelu Suomessa


Roope

Recommended Posts

Onko tietoa mikä yritys on tehnyt jälkivarusteluita Mineihin 2010-tietämissä? Tuli pojalle hankittua viime kesänä 2010 Cooper S, Camden-varustepaketilla. Tuossa syksyn mittaan alkoi hieman mietittyttää tuo auton historia hieman varusteluiden osalta. Autoon on nimittäin asennettu selvästi ainakin JCW-ulkönäkösarja ja auton mukana tuli JCW-vanteetkin. Samaten auton äänet tuntuvat hieman normaalista poikkeavilta, joten epäilen että myös moottoripuolelle on tehty jotain. Autoon on myös jälkeenpäin tehty pikkuruutuinen checkerboard-katto.

Kyselin myös auton maahantuojalta Laakkoselta, millaisilla varusteille ko. yksilö on tullut maahan ja ainakin heidän toimittaman listan perusteella auto on varusteltu Suomessa uuteen kuosiin jonkun muun toimesta kuin Laakkosen.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Runkonumeron 7 viimeistä numeroa esim. bimmer.work (ei tahdo aina toimia...), niin selviää millä varusteilla ko. yksilö on tehtaalta lähtenyt, ja tietysti kuvat autosta ulkoa ja sisältä. Ehkä Laakkosen listaus on samanlainen, mutta ainakin meidän molempien Minien (Clubman ja Countryman) kanssa bimmer.workin listaus oli täydellinen. Clubmanin kanssa jopa lehdistöauto oli erikseen merkitty varustelistaukseen (muistaakseni näin: Special inspection - Press Vehicles), eli ovat jo tehtaalla tienneet että tämä yksilö menee lehdistöautoksi.

Pakoputken pitäisi erottaa jo siitä, millaiset päät näkyy takapuskurin alta: Vakioputket ovat sellaiset perus-putkenpäät, vaikkakin kromiset. Mutta niissä ei ole mitään MINI tai muuta merkintää. Jälkeenpäin vaihdetuissa putkistoissa on yleensä putkenpäässä tekijänsä stanssit. Tässä on tietysti se vaihtoetho että on vaihdettu vain viimeinen vaimennin, mutta voi antaa kuitenkin osviittaa. Ja tosiaan, pakoputken vaihtohomma on lähestulkoon autotallihommia, eli kuka tahansa on sen voinut vaihtaa.

Jos kyse on pakoputken paukkeesta, sen tekee "Sport" -nappi kojelaudassa vaikka autossa olisi vakiopakoputki.

Soittorinki entiselle/entisille omistajille auttanee varmasti, jos omistajat jostain saat selvitettyä.

 

Link to comment
Share on other sites

Ei tuo bimmer.work thtonut oikein toimia, mutta löytyy noita muitakin Googlella, mistä saa selville nuo lisävarusteet. Ja aika hyvin pitää paikkansa Laakkosen lähettämän kanssa. Samaten Laakkosella listan yläkulmassa oli kuva autosta, mutta siinä se on kyllä ilman levikesarjoja ym.

Ja joo auto kyllä paukkuu, mutta on ilman Sport-nappia eli ilmeisesti on tuo Sport-vaihtoehto aina päällä.

Oliko tietoa kuka tekee noita checkerboard-kattoja, koska tuosta muuta ruutu on ajan saatossa jo kulahtanut ja pitäisi metsästää jostain vaihtokappaleita.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...