Jump to content

Savutus ja nykiminen R53


Recommended Posts

Hei

Eli tosiaan kylmällä koneella kun lähtee liikkeelle nii tuntuu kuin auto välillä nykisi jos painaa vähän enemmän kaasua joskus tehnyt myös lämpimänä kyseistä nykimistä. mistähän moinen voisi johtua? Ja tänään työpaikalta lähdettyäni työkaveri tuli samoihin valoihin ja huikkas että yhden vaihteen vaihdon yhteydessä tai nykäisyn yhteydessä olisi tullu pieni musta pöllähdys putkesta. Ei tee aina kun kiihdyttää jos ajelee pidempään rauhallisesti ja koittaa vähän kovemmin kiihdyttää niin saattaa jossain 2500rpm kohdalla nykäistä ja alkaa vetämään. 

Voisiko olla kaasuläppä ongelma? Tulpat on pariviikkoa vanhat ja teki vanhoillakin ilmansuodatin myös vaihdettu samalla, polttoainepumppukaan ei ole puolta vuotta vanhempi. 

 

Samalla kyselisin että millä ihmiset lueskellut vikakoodeja ministä lainaan sain kaverilta ebay vikakoodit lukijan mutta ei näyttänyt mitään ministä, jos jollain päijät Hämeen alueella lukijaa nii voisin kyseisestä operaatiosta jotain vaikka maksaakkin😊

Link to comment
Share on other sites

Musta pöllähdys yleensä meinaa että käy rikkaalla. Melko normaalia vakiolla R53:lla. Ilmeisesti tuli siis reippaamman kiihdytyksen yhteydessä?

Nykiminen saattaa johtua vaikka mistä. Itsellä kaasuläppä aiheutti nykimistä kevyellä kaasulla, ja samaa teki lambda-anturin sekoaminen. Kovemmassa kiihdytyksessä nykimistä voi aiheuttaa tulppien lisäksi viallinen puola ja tukkeutuneet suuttimet. Nämä siis omien kokemusten perusteella. Voi olla myös by-pass -venttiilin tekosia... helppo testata sitomalla se nippusiteellä kiinni; jos nykiminen loppuu, niin vika on siinä.

Itse olen käyttänyt vikakoodien lukemiseen Android-luurilla Torque -nimistä appia ja tätä -> https://www.mmyynti.com/tuote/elm-327-miniobdii-vikakoodinlukija-bluetooth/

Link to comment
Share on other sites

Yksi mahdollinen syypää on jonkun lämpöanturin virheellinen näyttämä.
Mutta tosiaan toi Torque Pro antaa hyvät työkalut anturitietojen reaaliaikaiseen seurailuun.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...