Jump to content

Outo käyntihäiriö R53


Red Mini

Recommended Posts

Muutaman kerran viimeksi tänään aamupäivällä Mini teki "temput terävät" eli aivan yhtä-äkkiä risteyksessä meinasi sammua. Lisäsin reilusti kaasua mutta kierrokset eivät nouseet millään yli 2000 r/min ja moottorinhäiriövalo paloi mittaristossa. Siinä aikani yritin tiensivussa autoa kaasutella, mutta tilanne pysyi samana. SItten sammutin auton ja odotin hetken ja käynnistin sen uudestaan ja taas kaikki toimi kuten pitääkin paitsi, että moottorinhäiriövalo jäi palamaan. Kaiken uhallakin ajoin sitten Salosta Turkuun eli reilut 50 km ja auto toimi normaalisti lukuunottamatta tuota palavaa häiriövaloa. Auto parkkiin ja noin tunnin kuluttaa ostoksille - enää ei häiriövalokaan syttynyt ja kaikki on taas toiminut kuten pitääkin. Pari kolme kertaa aijemmin auto on tehnyt samat "temput" paitsi että häiriövalo ei ole jäänyt palamaan. Mikähän siinä voisi olla ?

Link to comment
Share on other sites

Tuli käytyä heti aamusella ennen töitä korjaamolla luettamassa vikakoodit ja korjaaja arveli vian johtuvan huonoista maakontakteista. Niimpä sitten illalla töiden jälkeen "rassasin" akun navat ja kengät sekä akusta lähtevän maakaapelin liitokset puhtaiksi + "naparasvaa" ja ainakin vikavalo sammui kun auton käynnisti .. mielenkiinnolla seuraan tilanteen kehkeytymistä ..

 

MINI_982691302880_20180604095745.pdf

Link to comment
Share on other sites

  • 1 kuukausi myöhemmin...

Häiriö jatkui vielä tuonkin jälkeen vaikka saattoi olla pois monta päivääkin. Lopulta kyllästyin leikkimään asian kanssa ja koska auton katsastusaikakin läheni vein sen sitten kunnon korjaamoon Hagströmille jossa löysivät siitä temppuilevan paineanturin. Nyt auto on katsastettu ja toimii taas ainakin tällä hetkellä kunnes taas "nasahtaa" jostain ...  😂

Link to comment
Share on other sites

  • 3 viikkoa myöhemmin...

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...