Jump to content

Tarkkailkaa imuilmaputkea R53 korisen omistajat !


Red Mini

Recommended Posts

Omaan autoon tuli kumiputken päälle pieni halkeama lähelle ilmanpuhdistinkoteloa ja alustavasti vaan teippasin sen eristysnauhalla ja laitettiin uusi tilaukseen. Eilen asensin sitten sen uuden ja vanhaa irrottaessa vasta paljastui totuus - kumiputken alapuolella oli varmasti ollut jo kauan piilossa iso halkeama ja venttiikopasta tulevan huohotusputken liitos on myös hyvin hapertunut. Jännää ettei silmämäärin voinut huomata mitään.  

13-72-1-491-743-M26.jpg

Link to comment
Share on other sites

Noihan on hyvin yleisiä käyntihäiriöitten ja vikavalojen syttymisten aiheuttajia kaikissa merkeissä.
Juuri viime syksynä vanhempien Mazdassa vastaava letku aiheutti sangen mielenkiintoisia käyntihäröjä ja vikavalon ajoittaisen palamisen.

Link to comment
Share on other sites

Tämä lienee useimmille harrastajille jo tuttu juttu, mutta muistutellaan silti... Kannattaa tarkkailla myös tota kuvan alipaineletkua (nro 13). Sitä ei oikein näe ilman että irrottaa välijäähyn, ja silloinkin vain kurkkimalla imusarjan putkien välistä. Menee siis imusarjasta bensanpaineen säätimeen, ja kumin kovetessa saattaa irrota kummasta päästä tahansa. Seurauksena kone käy täyskaasulla liian laihalla. Ajossa sitä ei huomaa ennen kuin on liian myöhäistä. Omaani pistin varmuuden vuoksi nippusiteet kiristämään liitoksia.

vacuum_pipe.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...