Jump to content

2004 Cooper - Ilmastointikysymys


tosion

Recommended Posts

Moi,

 

Löytyisiköhän oikeita arvauksia. Minulla on tuommoinen 2004 Cooper - runsas 130 kkm ajettu. Oikeastaan sille ei oikein ole mitään käyttöä ja viime ajat se on ollut etupäässä seisomassa. Yleisesti ottaen hyväkuntoinen leikkikaluhan tuo on ollut.

 

Nyt taas tuota olen pikkaisen ajellut ettei ihan paikalleen jämähdä. Ilmastointi toimi ihan hyvin viime kesänä, vaan ei taida enää - ainakin hyvin heikkoa sen on.

Aina kun kytken ilmastoinnin päälle, muutaman sekunnin kulttua alkaa semmoinen ihmeellinen kitinä. Ajattelin, että onkohan kompura sökö/jumissa? Arvaukseni mukaan tuolla on joku magneettikytkin ja ajattelin, että toi taitaa luistaa tms.

 

No kuitenkin kun näillä yli puolivuosisataa vanhoilla korvilla yritän tuota kuunnella, en kyllä konehuoneen puolella kompuran lähellä tuota kitinää kuule. Sisällä tuo kuuluu kuitenkin mainiosti.

 

Eihän tuon kompuran vaihtaminen kovin kummoinen juttu varmaan ole, mutta onkohan siinä edes juurisayy ongelmaani?

 

Nykyautot taitaa olla hieman herkkiä. Liekö tuolla vaikutusta, kun seisonnan jälkeen hyytyneen akun takia käynnistin tuota tuommoisella lithium apukäynnistysakulla (oli muuten vika kerta) - niin napojen kytkemisen jälkeen, ennen kuin edes sain virtaa laitteeseen päälle, syttyi se tuleen ... navat taisi kuitenkin olla oikein päin. No akusta katos viimeinekin henkä... Hyvin kaikki on kuitenkin uudella akulla toiminut tuota ilmastointia lukuunottamatta. Voiko noilla olla yhteyttä - tiedä häntä.

 

Kiitos kaikista vinkeistä etukäteen. Voisi olla tietysti helpointa luopua koko pelistä.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos Igor vastauksesta!

 

Näin voi tietysti olla ja varsinkaan kun en edes tiedä onko kylmäaineita koskaan lisätty. Voisiko tuo aiheuttaa tuon selvän kitinän kabiinissa vain AC:n toiminnan aikana?

 

Ääni on varsin kuuluva .... eikä sitä siis esiintynyt aikaisemmin AC:n toimiessa.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 viikkoa myöhemmin...

Hmmmm,"case closed" , hope so.... jos oli täysin tyhjä,jostain vuotaa,villi veikkaus kivi/nasta lauhdittimen kennosta läpi...pessimisti ei pety!.No ,jos olikin karannut kompuran akselin välistä,ei olisi oikein mahdollista,ilman paineita kompura ei pyöri ja äännä....

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...