Jump to content

tosion

Jäsenet
  • Viestit

    23
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Days Won

    1

tosion last won the day on 19. Kesäkuuta 2017

tosion had the most liked content!

tosion's Achievements

  1. Kiitos taas! Eiköhän näillä neuvoilla päästä maaliin ja saada leima paperiin. Case Closed! PS. Tuo uusi BC1 asennettuna ja koodattuna kustansi diilinä tasan 500€. Siinä kävi sellainen tuuri ...
  2. No niin - vastaillaan itse ja tasataan tietoa. Eli aikani ihmeteltyääni ja jotain mittailtuani päätin tehdä mielestäni hyvän diilin merkkihuollon kanssa. Ei mitään vianhakua, vaan vaihdettiin tuo BC1 moduli uuteen ja vikahan korjaantui tuolla liikkeellä kuten arveltiinkin. No kun kaikki pelittään niin leima vaan paperiin .... Valitettavasti ei kuitenkaan; kuskinpuoleinen alatukivarren taaempi hela toi hylkäyksen! Se pitää vaihtaa ja mahdollisena suosituksena oli myös vastaavan oikean vaihto. Mitähän tuo kustantaa. Onnistuuko tuon puristaminen jotenkin ulos ilman korista irroitusta. Sen takapään irroitus taitaa olla aika haastavaa ilman, että lähtee sitä moottorin aluskelkkaa poistamaan tieltä. Kertoisiko joku teistä viissaammista missä tuo kannattaisi tehdä pääkaupunkiseudulla ja mikähän olisi hommasta käypä korvaus? Kilometrejä tulee kovin vähän, joten onko syytä vaihtaa tuota oikeaa vielä toimivaa helaa. Niin ja muuten siitä vanhasta BC1 yksiköstä - otin sen itselle. Se on sitä "uudempaa mallia". Se oli erittäin siistissä kunnossa päälisin puolin; ei mitään havaittavia kosteusvaurioita, ei hapettumaa liittimissä - ihan kuin uusi. Muovikotelon sai napsuista erittäin helposti auki. Piirilevykin on varsin siisti. Onkohan tuollaiselle mitään käyttöä. Korjaileeko joku noita?
  3. Seniorille lisää kiitoksia! Ilman mitään tietoa heitän ilmoille omaa pohdintaa näistä lähtötiedoista: Sulake 8. Tällä tuskin on mitään tekemistä itse vikkuvalojen suojauksen kanssa. Lienee suojaamassa ainoastaa sitä vilkun kytkimelle menevää "piiriä"? Right? Ohjausboxin "syöttösulakkeet" taitaakin olla niitä konetilan boxin alla olevia "isoja" (50A) sulakkeita ja varsinainen 12 V virransyöttö vilkuille tulleekin sitä kautta? Right? Karva 32 ohjausboxin liittimellä taitaakin tarjota vaan ohjaustietoa -> koska merkkivalot mittaristossa toimii ja itse vikun kannallakin tapahtuu tuo 0-4 V jännitemuutos, niin tämä karva hoitanee tehtävänsä OK? Right? Itse asiassa tuohon autopesuteoriaankaan en enää luota - auto on kuitenkin ihan kuiva jalkatilasta. Veikkaan, että ohjausboxi sai kipeetä, kun yritin herätellä autoa henkiin tyhjentyneen akun takia pitkän seisonnan jälkeen ja apukäynnistysakku "temppuili". Kaikki näytti kuitenkin tuon jälkeen uudella akulla toimivan. Olen varmasti arvioinut vilkkujen toimimisen pelkkien merkkivalojen avulla. (eli ehkä kosteus ei ole suoranainen juurisyy?) Piirilevylla lienee jotkut "trankku/rele-piirit" simahtaneet? Tai sitten jostain syystä boxi itse on "sulkenut" noi valot? Jostain kuulin, että akun napojen irrotus ei välttämättä riitä resetoimaan boxia, vaan liittimet pitäisi myös irrottaa boxista? Lieneekö toivotonta toivoa, että jos kaivan boxin esiin, otan akun navat irti -> irrotan boxin liittimet -> odottelen -> ja kaikki olisi taas kunnossa?? Tuon saattaisin jaksaa tehdä, muilta osin asian harrastaminen taitaa olla tässä. Vaihtoehdot on: Myydä auto ;-) (harmi, sillä auto on muuten varsin hyvässä kunnossa ainakin pelleiltään ja vasta sisäänajettu) Viedä jälleenmyyjälle ja mahdollisesti asennuttaa uusi (n. 500 eur + 200 eur työ) boxi Onko hyviä ehdotuksia vaihtoehdoksi 3 (No Riihimäelle soitan joka tapauksessa)
  4. Kiitos henkisestä tuesta ja vinkeistä .... siirsitkö vanhasta yksiköstä tiedot siirtämälllä fyysisesti tuon pintaliitosmuistipiirin vanhalta levyltä uudelle vai onnistuiko "kotikonstein" datan kopiointi? Paljonko muuten käytetty yksikkö kustansi? Koodattaisiinko tuo "käytetty" mahdollisesti jälleenmyyjän huollon toimesta?
  5. Vastataan itse ja toivotaan, että joku viisaampi hyppää kelkkaan lisätiedon myötä ... Mittailin vilkun lampun kannasta: Napa 0-potentiaalissa "Kannan kuori" on ohjauksessa Eli kun vilkku on kytketty päälle tulee sinne katkova ohjaus. + 20 vuotta vanhan Flukeni mukaaan jännite muuttui n. 0-4 V. Tosin Fluken nestekidenäyttö on aika hidas seuraamaan muutosta, joten mikä lie todellinen jännite. No ei riittävästi polttimolle kuitenkaan. F8 sulakkeen poistaminen ei muuta ohjausta Sulakerasiasta: F8 on jännitteinen Sulake irti sulakkeen kylmästä puolessa mitattuna ei tapahdu mitään suhteessa 0 potentiaaliiin, kun vilkku kytketään päälle. Voisiko tästä päätellä, että siellä ei ole yhteyttä mihinkään. Jotain jännite/vastus muutosta luulisi ilmenevän vilkun aikana, jos se olisi johonkin kytketty? Tuosta ohjausyksiköstä. Googlaamalla selvisi, että sieltä lähtee jokaiselle 6 vilkulle oma karva X254 liittimeltä ohjausyksikön alapuolelta. Ohjausyksikön yläpuolelta sinne tulee liitin X255 jossa on yksi karva nro 32. Sen takana lukee "vasen/oikea vilkkku katkaisijalta" . Tuo vähän ihmetyttää? Liittynee väylätekniikkaan? Miten yhdellä karvalla ohjataan vasen/oikea/nolla? Muuta tulokarvaa en liitintiedoista löydä. Voisiko tuo karvan 32 liitos olla "hapettunut" tai sitten koko karva poikki. Mistähän karvan toinen pää löytyisi? Ihmettelen myös sulakkeen F8 yhteyttä noihin ohjausyksiköltä lähtevään 6 vilkun karvaan (sen karvan 32 kautta?) Niin ja muuten - jarruvaloista palaa vain se keskimmäinen.
  6. Kesälomat vissiin painaa ;-) Tarkennetaan kysymystä, jos joku osaisi näihin vastata. Siis kun mittariston merkkivalot toimii kuten pitääkin, niin: Saako ne saman ohjauksen tältä ohjausyksiköltä. Voiko siitä päätellä, ettei ohjausyksikkö olisi viallinen? Sitten vielä tyhmä kysymys, mutta ei se mitään. Nyt kun ei ole mitään vilkkureleitä jne. Toimiiko vilkut tänä päivänä niin, että itse asiassa ohjausyksikkö vetää ohjaussignaalin maahan ja itse vilkulle tarjotaan maan sijaa koko ajan jännitettä? Vai meneekö ohjaus perinteisesti niin, että ohjausyksikkö tarjoaa vilkulle suoraan +12 V jännitettä? Edelleen - onko kaikki kuusi vilkkua johdotettu suoraan ohjausyksiköltä vai mistä kannattaa etsiä sopivaa haaroituspistettä mittausta ajatellen (siis jos kuvittelee jossain olevan piuhan poikki) Kesäterveisiä kaikille!
  7. Apua taas kaivataan .... siis viisaammilta (kuin minä) Eilen huomasin sattumalta, että ei taida Mini (Cooper 2004) vilkuttaa - siis miltään kulmalta. Ei myöskään hätävilkuta, eikä vilkut reagoi etälukitukseen liioin. Tarkemmin kun muistelin, taisi pari viikkoa sitten yksi Skodakuski takana villisti vilkutella valoja, ihmettelin, että mikä sille nyt tuli - no en enää; varmaan seurannut jo jonkin matkaa kaupungissa vilkutonta ajoani. No tuohon kun yhdistän vielä pesukadun välittömästi ennen ajoa niin: Kojetaulu kuitenkin reagoi vilkun kytkemiseen, joten sisällä menee ihan kivasti ja mittaristo vilkkuu kuten pitääkin. Sulake numero 8 on ok - sen kun ottaa pois, mittaristo vilkuttaa edelleen .... Nopea Googlaus isosta maailmasta antaa vikkiä BC1 "ohjausyksikön" suuntaan. Kuulemma on kosteusherkkä eikä tykkää esim painepesurista. Itseä askarruttaa se, että ainakin oman havaintoni mukaan kaikki muu toimii hyvin. Voisiko kosteus aiheuttaa pelkästään ongelman vilkuissa? Onko ehdotuksia? Ihan heti en ajatellut lähteä kaivelemaan tuota yksikköä verhouksen takaa esiin ja ryhtyä kuivattelemaan? Auttaako resetointi (buuttaus) - miinus napa akusta irti - odottelua ja kiinni takaisin? Vaikeaa on, kun ei taida olla enää mitään vilkkureleitä ;-) Kaikki vinkit on tervetulleita.
  8. Case Closed - no on se minulle tässä tapauksessa ... turha tästä on enempää murehtia toistaiseksi. Ainakin noi "painetestit" kylmäaineen lisäyksessä piti. Toisin sanoen mitään massiivista vuotoa ei ainakaan ollut. Jos tästä selviää kesäisellä 40 eur pikahuollolla, sopii minulle ...
  9. Kiitos Igor - kylmäaineet vaihdettu - tai paremminkin lisätty - yhtään ei tullut ulos, joten tyhjä oli. Vajaa pari viikkoa on aineet pysyneet sisällä - kylmää tulee ja kitinät loppui! Case closed!
  10. Kiitos Igor vastauksesta! Näin voi tietysti olla ja varsinkaan kun en edes tiedä onko kylmäaineita koskaan lisätty. Voisiko tuo aiheuttaa tuon selvän kitinän kabiinissa vain AC:n toiminnan aikana? Ääni on varsin kuuluva .... eikä sitä siis esiintynyt aikaisemmin AC:n toimiessa.
  11. Moi, Löytyisiköhän oikeita arvauksia. Minulla on tuommoinen 2004 Cooper - runsas 130 kkm ajettu. Oikeastaan sille ei oikein ole mitään käyttöä ja viime ajat se on ollut etupäässä seisomassa. Yleisesti ottaen hyväkuntoinen leikkikaluhan tuo on ollut. Nyt taas tuota olen pikkaisen ajellut ettei ihan paikalleen jämähdä. Ilmastointi toimi ihan hyvin viime kesänä, vaan ei taida enää - ainakin hyvin heikkoa sen on. Aina kun kytken ilmastoinnin päälle, muutaman sekunnin kulttua alkaa semmoinen ihmeellinen kitinä. Ajattelin, että onkohan kompura sökö/jumissa? Arvaukseni mukaan tuolla on joku magneettikytkin ja ajattelin, että toi taitaa luistaa tms. No kuitenkin kun näillä yli puolivuosisataa vanhoilla korvilla yritän tuota kuunnella, en kyllä konehuoneen puolella kompuran lähellä tuota kitinää kuule. Sisällä tuo kuuluu kuitenkin mainiosti. Eihän tuon kompuran vaihtaminen kovin kummoinen juttu varmaan ole, mutta onkohan siinä edes juurisayy ongelmaani? Nykyautot taitaa olla hieman herkkiä. Liekö tuolla vaikutusta, kun seisonnan jälkeen hyytyneen akun takia käynnistin tuota tuommoisella lithium apukäynnistysakulla (oli muuten vika kerta) - niin napojen kytkemisen jälkeen, ennen kuin edes sain virtaa laitteeseen päälle, syttyi se tuleen ... navat taisi kuitenkin olla oikein päin. No akusta katos viimeinekin henkä... Hyvin kaikki on kuitenkin uudella akulla toiminut tuota ilmastointia lukuunottamatta. Voiko noilla olla yhteyttä - tiedä häntä. Kiitos kaikista vinkeistä etukäteen. Voisi olla tietysti helpointa luopua koko pelistä.
  12. No nyt on asia ratkennut. Ei auttanut muu kuin rikkoa lukkorunko sieltä muovin puolelta. Ja juurisyykin paljastui. Tuo eestaas liikkuva kara oli poikennut kriittisestä kohdasta. Tuo ei nyt enää vapauttanut tuota salpamekanismia. Lähempi tarkastelu puoltaa käsitystä, että ei tuota olisi rikkomatta avannut. No uusi lukkorunko on lähtenyt tänään Ruotsista ja pitäisi olla huomenna Konalassa - 48 €. Tuota vaijeria ei saakaan ihan heti - toimitusaika 2 viikkoa. Toi on katkennut ihan sieltä lukkorungon päästä ja pikkaisen mietin että taidan hieman porata poteroa siihen stoppariin ja juottaa vanhan vaijerin takaisin - toimisikohan toi, eihän tuolla toivottavasti uuden lukkorungon myötä taida olla paljoa käyttöä. Eikä siitä olisi muuten nytkään ollut mitään hyötyä kun itse kara (jota vaijeri myös liikuttaa) oli poikki lukkorungon sisällä. Case Closed! -kari-
  13. Sitä tämä ikänäkö teettää - Kiitos näkövammaispalvelusta!
  14. Muuten, valmistajan sivuilla tuota toista vaijeria ei ole kuvissa - ainoastaan tuo takapenkin varavaijeri. Mikähän tuo Wibon kuvan toinen vaijeri on?
  15. Wilbon kuva on hyvä - minulla siis tuo kuvan alempi vaijeri puuttuu, mikähän tuo ylempi on, en tiedä (keskuslukitus). Kuvan valkoinen muovineliö liikkuu edes taas oven aukaisunappia painettaessa. Se on myös kiinni tuossa "vaijeripaketin" karassa. Kun ottaa pihat pois tuo muovikara lukossa liikkuu hengettömänä eikä auo lukkomekanismia. Yritin kammeta ruuvarilla tuota salpaa, se ei liikahtanutkaan. Tuossa mustassa paketissa on 5 pennin sähkömoottori pyörittämässä toista muovista viiden pennin "hammasratashässäkkää" joka taas liikuttaa sitä muoviliparetta lukossa. Mutta lukko verhouksineen siis riippuu nyt luukun vastakappaleessa kiinni. Huono homma!
×
×
  • Luo uusi...