Jump to content

R50 raidetangon ulomman pään vaihto


Petomaani

Recommended Posts

Pitäisi vaihtaa R50:en kuskin puolen raidetangon ulompi pää, mutten löytänyt tuohon mistään viisaita ohjeita. Onko kellään linkkiä ohjeistukseen, onko tuossa mitään sen ihmeempää, tarvitsenko mitään erikoisempia työkaluja tms. huomioitavaa?

 

Ohjauskulmien säätö ilmeisesti joka tapauksessa remontin jälkeen edessä?

Link to comment
Share on other sites

Eipä se sen kummempi toimenpide ole kuin muihinkaan autoihin.
Sopivankokoinen pallonivelen irroitustyökalu on kätevä mutta saa sen ehkä ilmankin irti.
Pyöräkulmien säätö ei ole pakollista jos tekee perussäädön tarkkaan mutta suositeltavaa toki.

Link to comment
Share on other sites

Eipä siihen mitään erikoisempia työkaluja tarvi. Pallonivelen saat näppärästi irti lekalla. Eli pultti irti ja 1-3 reipasta napautusta siihen etutolpan korvakkeen kylkeen missä pallonivelen kartio on, niin tipahtaa se raidetangonpää pois kivuttomasti. Kannattaa ottaa about pituus siitä vanhasta ennen irrottamista, niin saa ainakin sinneppäin oikean samaan pituuteen. Sitte nilkuttamaan sitä päätä irti. Voi olla suhteellisen tiukassa eli kosanderi ja irroitusöljy on ihan hyviä kavereita tuossa kohtaa. 

Link to comment
Share on other sites

mäki haluan vastata tähän.. eli oikeestaa tähän homaan ei tarvita ulosvetäjiä eikä kosanderia, oikean kokoinen vasara korvaa molemmat. ja näin uusissa autoissa se on viiden minuutin juttu. maasturit sitten erikseen ja samoin audit.  >:D

 

ensin raidetangon kiinnitysmutteri auki, vain sen verran et se liikahtaa, jos tanko lähtee pyörimään mukana, annat pyöriä. sen jälkeen r.pään pultin mutteri auki, jos pultti lähtee pyörimään mukana, raidepään joutuu tunkkaamaan alapuolelta(jos ei pulttikonetta käytössä, kannattaa laittaa saman tein, pääsee vähemmällä) kun mutteri on auki, sopivan kokoisella vasaralla(leka on liian iso, siitä koko, kaks pienempi) pari napakkaa iskua olka-akseliin, mistä menee se pultti läpi. aivan kuten Esko ehti jo neuvoa. tämän jälkeen vaan ruuvaat sen pään ulos tangosta. jos ei pyöri, niin tässä vaiheessa vasta otat sen lekan tai sit vastaavasti joku muu reilun kokoinen vaste ja sen laitat sitten tangon alle kierteiden kohdalle ja samalla vasaralla tai ehkä jopa vähän pienemmällä paukuttelet sitä tankoa yläpuolelta. sitten käännät tankoa ja sama juttu. en tiedä onko se r.pää uros vai naaraspuolinen mut joka tapauksessa paukutellaan kierteiden kohdalta. sit siinä olisi monta muutaki juttua, mitä voi ja kannattaa tehdä, mutta se alkaa mennä jo hifistelyksi. 

Link to comment
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...