Jump to content

Mini Cooperin -03 alkup.soitin


piuge
 Share

Recommended Posts

Minun Minissä on alkuperäinen Harman Kardonin soitinjärjestelmä Minin alkuperäisellä soittimella. Mahtavat äänethän siitä lähtee bassojen kera :) ....mutta alkuperäinen soitin ei miellytä silmää, eikä oikein vastaa nykyaikaa.

 

Kysymys kuuluukin että onko kukaan vaihtanut tämmöiseen järjestelmään pelkkää soitinta?

 

Mini kävi mutkan autohifin erikoisliikkeessä, jossa asennettiin uusi soitin, mutta ääntä siihen ei tullut.

Sanoivat ettei Harman Kardonin järjestelmä hyväksy uutta soitinta....että vahvistin pitää vaihtaa ja johdottaa uudelleen jne jne.....  Uuden soittimen vaihto ei siis onnistunut >:( . Autoon on siis eka omistaja ottanut tämän järjestelmän alkuperäisenä oston yhteydessä.

 

Autoni on siis Mini Cooper vm.-03 RC31

Link to comment
Share on other sites

No ainakin meillä on harman vaimon avoautossa ja potkii sekä jytkii.

Itse vaihdoin soittimen eikä mitään ongelmia. Johtosarja adapterin joutu metsästämään mutta en mä muuta sinne laittanu.

Kyseessä r52 cabriolet vm 04.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos vastauksestasi :) ! Joo en tiedä sitten miksei se minun Minissä alkanut toimimaan....omituista...olikohan sitten asentajalla väärä adapteri tms? Tai mikähän siinä meni mönkään??? Pitänee turvautua johonkin toiseen autohifiasennus liikkeeseen...hohhoijaa...

 

Mistä next löysit johtosarja adapterin?

 

Vai olikohan siinä just että vm-04seen olis onnistunut mutta -03seen ei....en ole varma muistanko oikein.

 

Onko muilla ollut samanlaisia ongelmia? Ratkaisu?

Link to comment
Share on other sites

Laitetaas tämäki tänne ku oli itelläki musiikkivehkeide päivittely kohtapuolin ajankohtasta.

Eli tietääkö kukaan saako r53 cooper s:ästä purettua/vaihdettua kattoantennia ilman mitään kattoverhoilun massiivista purkuoperaatiota? Meikäläisen miniin on joku aiempi omistaja menny vaihtamaan "hienon" tuning antennin eikä se nyt sit tietenkään enää toimi. Hiukan jo katoin että sen vois saada vaihdettua niin, että purkaa ulkopuolelta kaiken irtoovan ja vetää uuden antennijohdon vanhan avulla radiolle asti, mut oletettavasti se antenni on myös siellä kattoverhoilun allaki jotenkin kiinni. Huomasin myöskin et kattoverhoilussa on takaosassa suunnilleen takapenkkien kohdalla joku "räppänä". Oliskohan sen avaamalla mahdollista päästä käsiksi antennin takapuolelle? Pahottelut hiukan epäselvästä liibalabasta, mutta toivottavasti joku tietää onko toi vaihto-operaatio mahdollista purkamatta puolta autoo ja miten se tapahtuu... :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Jostain syystä tuo newministuff linkki ei enää toimi!? Tilanne on tällä hetkellä se että kaksi autohifiliikettä ei ole saanut uutta soitinta toimimaan eli eivät ole saaneet sellaista johtosarja adapteria mikä toimii. Ottaa pattiin....

Link to comment
Share on other sites

NewMiniStuff uusi sivunsa taannoin ja näemmä vanhat linkit lopettaneet toimintansa.

 

Kyseessä on tämä asennuskitti, josta tulee valita "for MINI with HK" versio Harman&Kardonille:

http://www.newministuff.com/stereo-fitting-kits-395-p.asp

 

Kitissä tulee mukana antenniadapteri, johtoadapteri ja sovituskappale. Mukana myös maininta, että mikäli autossa on rattinapit, niin älä tilaa asennuskittiä, vaan pitäisi kaivaa sivuilta erilliset adapterit/piuhasarjat.

Link to comment
Share on other sites

Kiitoksia paljon!!! Nyt linkki toimii ! Minissäni on rattinapit....voitko vielä auttaa minua epätoivoista nais ihmistä löytämään sivustolta oikeat adapterit ja piuhasarjat? Paitsi että asioimassani hifiliikkeessä sanottiin, että tarvii vain löytää oikeanlainen johtosarja adapteri, niin muut tarvikkeeet kyllä sitten löytyy niiltä...mene ja tiedä.....mielenkiintoista, että miten tämä ruljanssi tulee päättymään.

Samahan se kyllä olisi tilata kaikki tilipehöörit tuolta newministuffilta niin vahvasti luottaen ja uskoen että tulee sitten varmasti oikeat!

 

Kiitos sinulle Skithund jo tuhannesti tähän mennessä kaikesta vaivannäöstä !

Link to comment
Share on other sites

Melken kannattas laitta postia tonne Newministuffiin, varmasti osaavat kertoa minkälainen setti pitää tilata.

 

Semmoisen jutun bongasin yhdeltä brittifoorumilta että näissä (R50/53) on antennivahvistin, joka saa virran alkuperäiseltä radiolta. Se selittäis ainakin sen miksi mulla radion kuuluvuus heikkeni olennaisesti kun vaihdoin soittimen... tai sitten vaan nykäsin jonkun johdon vahingossa poikki. :P

Link to comment
Share on other sites

Sikälimikäli oikein olen ymmärtänyt, että rattinappisarjassa tulee myös kaiutin yms. adapteri (ISO-liitin), niin seuraavanlaisella setillä pitäisi onnistua. Kannattaa toki varmistaa asia heidän kontaktilomakkeen kautta. Säästä kysymys, jotta voit kysäistä viikon päästä uudelleen, koska vastausta pitää joskus kaivaa useampaan otteeseen :)

 

Rattinappiadapteri, josta valitaan uusi soitinvalmistaja to BOOST 2 tai 3 spoke riippuen onko ratti kaksi vai kolmipuolainen ja phone-napeilla vai ei.


 

Harman&Kardon adapteri (loppu varastosta?):Soitinadapteri/asennuskehys:


Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...