Jump to content

-74 runko numero kateissa. auttakee miestä mäessä.


bikermice

Recommended Posts

Elikkäs ostimme veljen kanssa projekti minin josta oli tarkoitus rakentaa isälle 60v synttärilahja ,kun aikanaan 2 kpl minejä ollunna. Apparin puolen jalkotilasta ei löydy pellin palasta tai mitään numerointia mistään kohin. perus vin lätkäkonehuoneesta löytyy kyllä. Eli millanen sen täytys olla siellä jalkotilassa. onko kellään kuvaa / kirjaimien kokoa tiedossa niin sais vähän osviittaa? Toivottavasti tästä nyt jotain selvää saitte ei oo tullu pahemmin nuita minejä harrastettua.

Link to comment
Share on other sites

kirjainten minimi koko on 7mm. Itsellä puuttui kans sieltä jalkatilasta se numero, eikä löytynyt katsastuksessa muualtakaan sitä numeroa. Meistasin sen uudestaan lattiaan ja katsastusmies varmensi sen omalla leimasimellaan. Näin ainakin minun runkonumero tuli uusiksi laitettua. Olisin meistannut sen konehuoneeseen, mutta ei siihen hätään löytynyt mitään sopivaa vastinta meistaukseen, pelti vaan taipui alla. Siksi piti laittaa taas sinne lattiaan.

Myöhemmin sen aikaisemman meistauksen sitten löysin takalattiasta kun kaivoin märkiä lattiamattoja pois.

Link to comment
Share on other sites

Missäs kohin lattiaa se alunperin pitäisi tarkalleen olla jos sen meistäs? Yrittäny ettiä keskusteluista mutta ei tarkkoja koordinaatteja sattunu silmään.:) vai liekkö sillä merkitystä mihin ja miten päin sen täräyttää lukeeko siinä sama litania kokonaisuudessaan mitä konehuoneen peltilätkässä / papereissa?

Link to comment
Share on other sites

Omista Mineistä(ikähaarukka 67-77,vanhemmissa se ei ole lattiassa) se on löynyt aina repsikan etupenkin edestä lattiasta yhdestä niistä kohoumista vahvikeurien välistä. Ei mistään uran pohjasta eikä siittä jalkatilan syvennyksestä.

Uudemmista en tiedä kun en ole omistanut

Link to comment
Share on other sites

Mullakin katsastusmies vaan katteli yleisesti sitä repsikan jalkatilaa, ja tuumasi että täällä sen jossain pitäis olla. Eli ei taida olla niin millin päälle missä se on, kunhan se on jossain helposti luettavassa paikassa.

Link to comment
Share on other sites

Itsellänikin oli numero hukassa vaikka pelti jalkatilassa oli ihan ehyttä. Vaikka tutki pohjaa missä valossa ja kulmassa tahansa, mitään ei näkynyt.

 

Mutta kun hioi hienolla hiekkapaperilla hetken, niin jotain alkoi tulla näkyviin. Lopulta pellissä näkyi vain meistatuissa numeroissa maalia, ja numero oli täysin luettavissa. Vuosien saatossa autoa oli maalailtu myös lattiamattojen alta ja numero peittynyt maaliin. Sittenpä vaan piikillä kaiversin maalit urista pois ja numero oli kuin vasta pohjaan lyöty.

Link to comment
Share on other sites

Tervehdys !

Itselläni oli -75, kun ostin sen uutena numerosarja toisessa "korkeammalla" olevassa pellissä ovesta katsoen. Monessa on vaihdettu jalkatilan pelti , eikä ole huomattu ruosteen seassa numeroita. Yleensä on käsketty lyödä se oikeanpuoleiseen poikkitukeen konehuoneen puolelle. Nokkapellin vesikourusta löytyy uudenpien -80 ja jälkeennumerot (joskus myös takaluukun vastaavasta urasta!) Vasta 1967 alettiin numeroita yleensä lyödä jo tehtaalla valmiiksi, siihen saakka numerot lyötiin Suomessa Mineihin. Helmikuussa 10 pv.1967 tyyppikatsastetussa 850 Missä oli vilä numeroiden meistäminen koriin puutteena

Tyyppikatsastustodistus sanoo numerosta" vasemmassa etulokasuojassa ja oikean etulokasuojan tuessa", sekä puutteena "valmistenumero meistettävä koriin". Että sen verran historiasta.  Timo

Link to comment
Share on other sites

Vahvistan Innon asiantuntevat tiedot !

Numerosta vielä senverran, että sitä ei kannata lähteä suinpäin hakkaamaan mihinkään jos sitä ei löydy!!

Vastalyöty numero herättää ainakin joittenkin katsastusmiesten epäilyn korinvaihdosta!!

Kannattaa reilusti mennä konttorille kertomaan ettei millään löydä numeroa! Kun he antavat siunauksensa uuden tekemiselle, niin ei tule ongelmia!

Näissä jutuissa on paljon paikkakunta/henkilökohtaisia eroja.

Olen kerran joutunut pikku ongelmiin asiasta ja tilanteen ratkaisi kun yhdessä kats.miehen kanssa löysimme pienen "hahmon" alkup.numerosta lattiasta. Vasta sitten hän uskoi!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...