Jump to content

Sähköinen bensapumppu temppuilee


artukainen

Recommended Posts

Mini on vakio 850cc vuodelta 67 ja oireena se, että auto sammui yhtäkkiä, eikä lähtenyt enää uudelleen käyntiin. Matkustamoon alkoi tulla palaneen kumin käryä ja hajun lähde paikantui takakonttiin, johon SU:n sähköinen bensapumppukin on jossain vaiheessa siirretty. Startatessa takakontista kuului suoranainen rumpusoolo pumpun hakatessa täysillä. Pumpun johtonipun päällinen oli sulanut ja niin pumppu kuin johdotkin aivan tulikuumia. Annoin auton hetken aikaa olla ja kokeilin startata uudelleen. Auto lähti ihan normaalisti käyntiin ja kävi noin puoli minuuttia sammuen jälleen.

 

Purin johtonipun päällisen jolloin selvisi, että maadoitusjohto oli kärähtänyt ja aiheuttanut myös pintakankaan sulamisen. Johdoissa oli sen verran pituusvaraa, että katkaisin johdoista palaneet pätkät pois, laitoin uudet liittimet johtoihin ja kytkin ne pumppuun kiinni. Virtojen kytkemisen jälkeen jälleen sama juttu, eli pumppu vetää kunnon tremoloa heti, kun avaimesta laittaa virrat päälle. Minulla on jemmassa toinen toimiva bensapumppu, jonka vaihdoin paikalle. Sama juttu myös sen kanssa. Heti, kun virrat laittaa päälle, alkaa koko takakontti täristä pumpun tikatessa täysillä.

 

Jonkinlainen oikosulku lienee nyt siis jossain, mutta miten tätä kannattaisi alkaa selvittää?

Link to comment
Share on other sites

Jos se pumppu "tikittää" helkatisti kokoajan se ei saa bensaa ;) tankkaaminen voisi auttaa.... tai sit siellä on ilmaa eli ota lähtevä putki pumpusta irti ja käytä pumppua kunnes sieltä tulee kunnolla tavaraa.

Tuon pumpun oikea paikkahan on takakelkassa.

Link to comment
Share on other sites

Joko tankissa oli liian vähän bensaa tai sitten putken suulla oli joku tukos. Joka tapauksessa ongelma ratkesi kun kaatoi oikein kunnon loiskeella lisää menovettä tankkiin. Epäilen ensimmäistä syytä, vaikka kyllä tankista bensan liplatus kuului kun autoa heilutteli. Mikäli syy oli jälkimmäinen, lienee ongelmia luvassa jatkossakin.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...